7. kolo OP a 6. kolo OS - sezóna 2007 / 2008

Zpět

SK Mostiště - HC Sokol Křižanov 6:4 (3:3, 2:0, 1:1)

Už po minutě využil Freibauer zmateného křižanovského střídání a střelou nad lapačku získal domácím vedení. Pokud v tu chvíli někdo podlehl dojmu, že to tentokrát půjde samo, byl brzy vyveden z omylu. Hosté sice v úvodu spoléhali hlavně na rychlé protiútoky, ale při nich byli před mostišťskou brankou hodně nebezpeční. Za tři minuty bylo vyrovnáno a v jedenácté minutě využil Klement dalšího přečíslení ke vstřelení druhého křižanovského gólu. Domácí odpověděli učebnicovou akcí "tři na dva", kterou úspěšně zakončoval Freibauer. Neuběhla však ani minuta, domácí útočné trio se zapomnělo kdesi vpředu a jen z dálky sledovalo, jak Komínek zužitkoval další křižanovský protiúder. Celou první třetinu se hrálo oboustranně hodně dopředu, v defenzivě si mužstva počínala dost lehkovážně. Konec této hurá-třetině udělala vydařená mostišťská kombinace, po níž Jirka Svoboda vyrovnal.
Po přestávce domácí zkvalitnili defenzivní činnost a brzy dostali soupeře pod tlak. Nerozhodný stav vydržel do sedmadvacáté minuty, kdy zaznamenal svou premiérovou branku Aleš Pól. Mostišťský nápor pokračoval a za minutu po sérii rychlých přihrávek zametl puk do křižanovské branky Pepa Svoboda. Hosté cítili, že jim ujíždí vlak a přidali na důrazu. Výsledkem bylo několik vyloučených na obou stranách, hra se rozkouskovala a ve druhé třetině už se skóre neměnilo.
V úvodu třetí části zvýšil po Freibauerově akci Vojta Krejčí. Potom hosté převzali iniciativu a začalo se hrát víc před domácí brankou. Ta odolávala až do dvaapadesáté minuty, kdy se trefil David Komínek. Křižanovští si nadále uržovali mírnou převahu. Vodu na mlýn jim přidala i dvě zbytečná domácí vyloučení, ale dalšího střeleckého úspěchu už se nedočkali.

Branky HC Sokol Křižanov: Freibauer, Freibauer (Toman, Vojta Krejčí), Jiří Svoboda (Josef Svoboda, Syrový), Pól (Kovář), Josef Svoboda (Syrový, Jiří Svoboda), Vojta Krejčí
Branky HC Vatín: Aleš Komínek (Škrob), Klement (Škrob), Aleš Komínek (Klement, David Komínek), David Komínek (Klement)
Vyloučení: 5:4, navíc Klement (Křižanov) 10 minut osobní trest
Bez využití
Rozhodčí: Toman a Kavina
70 diváků

HC Spartak Velká Bíteš - HC Veverská Bítýška 4:6 (2:1,1:2,1:3)

Branky za domácí Jiří Holík 2, Petr Holík, Tomáš, asistence Pohl, Marek, za hosty Václav Živný 4, Přemysl Živný, Hajný, asistence Gajdoš, Václav Živný, Holčák, Skalník, vyloučení 4:6, bez využití, 30 diváků, rozhodčí Říčan, Nedělka, hráno na ZS ve V. Bíteši.

Domácí HC Spartak nastoupil do utkání proti papírově silnějšímu celku Veverské Bitýšky pouze v deseti hráčích. Soupeř do utkání vlétnul v ostřejším tempu a již ve třetí minutě se ujal vedení po brance Hajného. Domácí odpověděli rychlým bruslením a v 5.minutě skóroval Petr Holík, po ukázkové přihrávce z rohu před branku. Do konce první třetiny ještě domácí zvýšili náskok o jednu branku a tím otočili stav první třetiny ve svůj prospěch.
Druhá třetina byla ukázkou nevyužitých šancí domácích a naopak hosté začali utkání otáčet ve svůj prospěch, což dokázali bratři Živní jedním krásným průnikem přes domácí obránce a druhou trefou po asistenci Skalníka. Když to vypadalo, že hosté půjdou do kabin s náskokem, v posledních vteřinách vyslal Holík střelu od poloviny a ta prošla za záda brankáře hostů. Poslední třetina byla již zcela v režii hostujícího celku, který si vytvářel brankové příležitosti. Domácím vysvitla naděje, když se ujala ojedinělá střela obránce v 56. minutě za záda brankaře. V poslední minutě si domácí vzali oddechový čas a pokusili se o hru bez brankaře v šesti, kterou ovšem potrestal svým více než čistým hattrickem v posledních vteřinách Václav Živný.

TJ Náměšť n.Osl. - HC Vatín 12:3 (3:0,3:1,6:2)

Podrobnosti nehlášeny

TJ Řečice HC - Slavkovice 3:7 (1:2,1:1,1:4)

Za domácí skórovali Trejbal, Hájek P (Hájek J), Šustáček. Branky hostí Činčera F(Mrkos), Zdražil, Dvořák M (Ptáček), Mrkos (Nedělka), Nedělka (Kabelka), Zdražil (Dvořák M), Dvořák M. Vyloučení 17:14 z toho Brůha 2x10 OT Drdla 5+20 TH oba Řečice a Kabelka (Slavkovice) 10 min OT. Využití 1:2, v oslabení 1:1

Hned od úvodního vhazování bylo vidět, že se střetla mužstva,které se perou o přední příčku v tabulce. První velkou šanci si připsal slavkovický Zdražil který svůj blafák na bekhend nedokázal zvednout přes beton domácího brankáře.Chvíli nato se to však povedlo Činčerovi F, kterého vybídl ke skórování Mrkos. V 5. min. byl vyloučen domácí Brůha. Chvíli po návratu opět fauloval, trochu to neunesl psychicky a k dvouminutovému trestu vyfasoval přídavek v podobě desítky. V 11. min. byl vyloučen hostující Chvála. Mužstvu domácích se nabízená výhoda muže v poli moc nepovedla a málem inkasovali z hole Kabelky. V 12:39 po chybě domácího Šustáčka vypálil Zdražil a jeho střela se zastavila až v řečické brance, 2:0. V 16:42 tentokrát po chybě hostů vypálil z kruhů domácí Trejbal a snížil na 1:2.
V úvodu druhé třetiny poslali rozhodčí hosty do dvouminutového oslabení 5:3. Domácím se nepodařilo skórovat. Až v čase 27:09 se jim to v početní výhodě podařilo. Konkrétně Hájek P po přihrávce Hájka J.A bylo vyrovnáno. V 37 min o sobě dal vědět slavkovický Dvořák M kterému přihrával Ptáček, 2:3. Do konce byli ještě vyloučeni dva hráči na obou stranách.
V úvodu třetiny neproměnil svůj samostatný únik hostující Hájek M a tak podle hesla nedáš dostaneš vyrovnal řečický Šustáček, který využil zaváhání hostujícího obránce. A bylo opět vyrovnáno.Poté opět neudržel nervy na uzdě(teda spíš jazyk za zuby) domácí Brůha a dostal další desítku. V 50:21 dal branku hostující Mrkos, kterému asistoval Nedělka. Poté následovalo několik vyloučení a také vyloučení domácího Drdly na 5+20 za slovní napadení rozhodčího. V 53:04 proměnil svůj nájezd slavkovický Nedělka, který po blafáku zasunul puk k tyči Řečické branky. Poté pokračovala série vyloučení na obou stranách. V 57 min sobě dal opět vědět hostující Zdražil a zvýšil vedení po přihrávce Dvořáka M o tři branky. V 60. min. ještě upravil skóre svým druhým gólem v zápase na konečných 3:7 hostující Dvořák M.


Slavoj Polná - Šerkovice 6:5 (2:2;2:1;2:2)


Hosté se ujali vedení už v 8. sekundě zápasu a v 6. minutě byl stav 0:2. Polná po nevydařené začátku zápasu zlepšila hru obrany a zpřesnila i přihrávky. Výsledkem bylo vyrovnání ještě do konce třetiny. I ve druhé třetině si Polná vytvářela více šancí a výsledkem bylo vedení 4:2. Šerkovice  stačily do konce 2. třetiny pouze snížit na 4:3.
V závěrečné třetině se hrálo více na polovině Polné. Hosté měli širší kádr a tím i více sil a podařilo se jim vyrovnat. Polná se ale nevzdávala a po brejku se opět ujala vedení 5:4, ale nevedla dlouho, protože hosté brzy vyrovnali. Vítězství pro Polnou zajistil minutu před koncem Matuška střelou od modré čáry, když překonal nejistého brankáře Šerkovic. Šerkovice odvolaly brankáře, ale na výsledku se do konce zápasu nic nezměnilo ani po střele Šustra, který trefil pouze tyč prázdné branky Šerkovic.