10. kolo OP - sezóna 2008 / 2009

Zpět

HC Nedvědice B - HHK Velké Meziříčí B 2:6 (0:1,2:2,0:3)

Branky: Radek Krejčí, Štarha, as. Petr Krejčí - Šal 2, Malec, Tůma, Hrnčíř, Navrátil, asistence Malec 2, Vrána 2, Kudláček, Šoukal, vyloučení 1:5, rozhodčí I. Štětina, R. Štětina, 70 diváků, další podrobnosti nehlášeny.

HC Sokol Křižanov - TJ Řečice 4:12 (1:3,1:7,2:2)

Branky: Musil, Škrob, Hudec, David Komínek - Roman Trejbal 7, Kuchař 3, Novotný, Diviš, 50 diváků, další podrobnosti nehlášeny.

SK Mostiště - HC Veverská Bitýška 5:2 (0:1,4:1,1:0)

Branky: Freibauer 2, Vojtěch Krejčí, Toman, Jiří Svoboda, asistence Václav Krejčí st., Slavík, Josef Svoboda, Jiří Svoboda, Syrový, Smejkal - Skalník, Vacek, asistence Kadlec, Hajný, vyloučení 7:5, navíc Klíma (HC Veverská Bitýška) 10 minut OT, Jurek a Zavřel (oba HC Veverská Bitýška) oba 5 minut plus OK do konce utkání, využití 3:0, navíc v čase 48:18 proměnili domácí trestné střílení, v oslabení 1:0, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí v pátek 19. prosince 2008.

Úvodní minuty patřily mostišťským, ti si však proti konsolidované obraně Bitýšky žádnou vážnější šanci nevytvořili. Od čtvrté minuty hráli domácí poprvé v oslabení, a i když se v něm bez větších problémů ubránili, přepustili už na zbytek úvodní části aktivitu hráčům soupeře. Hosté byli důraznější, těžili z komplikované mostišťské rozehrávky a vcelku logickým vyústěním jejich převahy byla branka Skalníka ze čtrnácté minuty. Vše se změnilo hned po přestávce. Domácí začínali v početní výhodě a po minutě se od zadního hrazení odrazila střela Krejčího na hokejku Freibauera, který poslal puk do odkryté branky dřív, než se stačil brankář přemístit. Vzápětí hrála přesilovku zase Bitýška, ale radovali se opět domácí. Pepa Svoboda dostal přihrávku za obranu, puk zavezl až před branku soupeře, tam několik vteřin nikým neatakován míchal pukem, až mu přijela na pomoc "druhá vlna" a Vojta Krejčí z jeho přihrávky poslal puk do odkryté klece. Hosté opět přitlačili, několik jejich šancí zlikvidoval mostišťský Uhlíř, ale v polovině utkání domácí opět propadli na útočné modré čáře a z rychlého protiútoku Vacek vyrovnal. Vzápětí mohla jít Bitýška do vedení, ale dvojminutové oslabení tří proti pěti domácí bez úhony přečkali a když pak sami hráli přesilovku, našel po pár vteřinách Toman neviditelnou skulinku nad ramenem bitýšského Švaříčka a lahůdkovou střelou vrátil domácím vedení. To už vzájemná nevraživost cloumala s hráči naplno. Neustálé fyzické i slovní potyčky vyústily ve čtyřiatřicáté minutě v zákrok, po němž utkání skončilo pro vyloučeného bítýšského Jurka i pro otřeseného domácího Pokorného. V následné přesilovce se domácím dlouho nedařilo v útoku nic vytvořit, ale v jejím samém závěru přece jen Jirka Svoboda zvýšil mostišťské vedení. Třetinu pak zakončil pár vteřin před přestávkou zkrat hostujícího Zavřela, s nímž opět předčasně do sprch zamířil i zraněný domácí hráč. V závěrečné dvacetiminutovce už se hráčům přece jen dařilo vzbouřené emoce trochu utlumit. Méně vzruchu nabídla i hra samotná. Do ztracena vyšuměla úvodní mostišťská přesilovka, stejně jako následná početní výhoda soupeře. Až v devětačtyřicáté minutě po faulu na unikajícího Vojtu Krejčího zařídil Freibauer s jistotou z nařízeného trestného střílení domácím gólovou pojistku.

TJ Náměšť - TJ Šerkovice 9:2 (3:2,4:0,2:0)

Branky: Sázavský 2, Vinkler, Bauer, Štiřík, Čada, Tóth, Staněk, Kohút - Prudký, Fligl, další podrobnosti nehlášeny.