11. kolo OP - sezóna 2008 / 2009

Zpět

TJ Náměšť - HC Nedvědice B 6:2 (1:0,4:1,1:1)

Branky: Sázavský 2, Špiřík, Franěk, Bauer, Vašíček - Sís, Krejčí, hráno na ZS v Náměšti n. Osl.

Domácí měli po celý zápas výraznou převahu a prakticky bojovali pouze se snahou hostů nedostat příliš mnoho branek. Po vlažné první třetině si domácí vytvořili ve druhé části dostatečný náskok a do konce už jen kontrolovali hru.

TJ Šerkovice - SK Mostiště 3:3 (0:1,2:1,1:1)

Branky: Darkwah 2, M. Fligl, asistence Chmelíček, Pospíšil - Toman, J. Svoboda, Slavík, asistence Freibauer 2, Syrový, vyloučení 6:9, využití 2:1, oslabení  1:0, rozhodčí I. Štětina, Kabela, 150 diváků, hráno v sobotu 3. 1. 2009 na ZS v Nedvědici.

Hosté zřejmě přijeli s vidinou snadného zápasu. Skandování početné skupiny jejich fandů "deset, deset? už před prvním buly zřejmě nabudilo zraněními a absencemi zdecimované mužstvo Šerkovic. Desítka statečných vzdorovala profesorsky hrajícímu Mostišti a v první třetině měla dokonce více šancí. Jenže M. Fligl jednou a Císař třikrát své příležitosti nevyužili. A tak se v 18. minutě Mostiště přece jen dostalo do vedení, když se ve skrumáži před brankou nejlépe orientoval Toman. "Specialitou" Šerkovic jsou obdržené branky do jedné minuty po zahájení třetiny. I tentokrát velká chyba jednoho z obránců poslala Mostiště do vedení 2:0. Téměř po celou druhou třetinu se hrál průměrný hokej a mužstva si moc šancí nevytvořila (počet střel na branku 8:10). Určitě za to mohl i patnáctistupňový mráz. Až poslední tři minuty přinesly vzrušení. Domácí využili dvě přesilovky a rázem bylo srovnáno. Oba góly vstřelil Darkwah po závarech před brankou.

Nejlepší hokej se hrál v poslední třetině. Mostiště chtělo potvrdit roli favorita a tlačilo se před bránu domácích. Vytvořilo si více šancí, ale gólman Dinga domácí podržel. Ti také s vidinou příznivého výsledku bojovali jako o život a diváci se měli na co dívat. V 50. minutě ve vlastním oslabení M. Fligl vystihl rozehrávku hostů a sólo od vlastní modré zakončil přesnou střelou - 3:2 pro Šerkovice. Hosté ale odpověděli vzápětí a tu samou přesilovku dokázali využít - v čase 49:46 vyrovnal Slavík. V poslední desetiminutovce už ke změně skóre nedošlo, domácí ubránili dvě další přesilovky Mostiště a sebrali vedoucímu mužstvu soutěže překvapivě bod.

HC Spartak V. Bíteš B - HC Sokol Křižanov 6:4 (2:0,3:2,1:2)

Branky: Žák 3, Coufal, Pohl, Vlček, asistence Coufal, Dačev, Pohl - Valdhaus, Smejkal, Komínek, Andula, asistence Flora, Veselý, vyloučení 8:12, z toho Coufal (Velká Bíteš) 10+10 min, využití 2:0, rozhodčí Maloušek, 50 diváků, hráno dne 3. 1. 2009 na ZS ve Velké Bíteši.

Hokejový vstup do roku 2009 se lépe vydařil domácím. Při první přesilové hře a střele na branku padla branka za záda jinak výtečně chytajícího brankáře hostů. Hostující obránci nepouštěli domácí útočníky do vyložených akcí, avšak chybné střídání potrestal Pohl.

Druhou třetinu začali lépe hosté a již ve druhé minutě po chybě obránce vstřelil Valdhaus střelou k tyči první branku. Domácí odskočili ve dvou minutách na tříbrankový náskok, avšak po vybojovaném puku za brankou domácích dostal důrazný Smejkal podruhé puk za záda brankaře. Poté se na hřišti přiostřilo, což odnesli domácí desetiminutovými tresty za hrubost a protesty. První útok Křižanova pěkně zatápěl při přesilovce, vyslal několik střel, ale nevyužil nabídnutou šanci ke korekci stavu a na to konto v poslední minutě druhé třetiny ukázkovým blafákem zasunul domácí Žák popáté kotouč za brankářova záda.

Poslední část již domácí pouze udržovali vedení, čehož opět využili hostující útočníci a potrestali neaktivitu třetí brankou. V posledních patnácti minutách utkání se hosté častým vylučováním připravili o možnost úpravy skoré. I přesto se skoré měnilo na každé straně jedenkrát.

TJ Řečice - HHK Velké Meziříčí B 4:6 (2:2,1:2,1:2)

Branky: Kuchař, Vrbka, Březina, Roman Trejbal, asistence Roman Trejbal 21, Kuchař 2, Březina, Petr Trejbal - Vrána 2, Kudláček, Peterka, Tůma, Malec, vyloučení 11:8, navíc hosté 2+10 min. a 2+2+10 min., rozhodčí Homola, Zídek, 35 diváků, hráno dne 3. 1. 2009 na ZS ve Žďáru nad Sáz.

Hosté zahájili utkání obrovským nástupem a domácí chvílemi nevěděli, kde jim hlava stojí. Po pěti minutách se hra uklidnila a vyrovnala, přesto se hosté ujali vedení 2:0 a teprve potom přišli ke slovu domácí a do konce první třetiny stačili vyrovnat na 2:2. Další průběh utkání byl vyrovnaný, domácím ujali vedení 3:2, hosté otočili výsledek a těsně před koncem utkání byl stav 4:5. Domácí ve snaze využít svoji převahu v závěru utkání odvolali brankáře, ale hosté využili hrubé chyby domácích při rozehrávce a definitivně potvrdili své vítězství šestou brankou do prázdné klece.