16. kolo OP - sezóna 2008 / 2009

Zpět

HC Nedvědice B - HC Veverská Bitýška 1:3 (0:0,0:0,1:3)

Branky: Prudký, asistence Krejčí - Václav Živný, Přemysl Živný, Vacek, asistence Přemysl Živný, Kadlec, Slanina, vyloučení 3:8.

Po statečném výkonu podlehli domácí účelně hrajícímu soupeři, když především nedokázali využít řadu přesilovek.

HC Spartak Velká Bíteš B - TJ Šerkovice 4:4

Další údaje nehlášeny.

TJ Řečice - TJ Náměšť 6:10 (4:2,1:6,1:2)

Branky: Roman Trejbal 2, Kuchař 2, Petr Trejbal, Brůha, asistence Roman Trejbal 3, Brůha 2, Petr Trejbal, Kuchař - Bauer 2, Sázavský 2, Čada, Rous, Winkler, Franěk, Krčál, Staněk, asistence Sázavský 2, Bauer 2, Winkler 2, Rous 2, Staněk, Špaček, Čada, vyloučení 8:4, z toho Roman Trejbal (Řečice) a Krčál (Náměšť) 10min OT za nesportovní chování, využití 1:2, rozhodčí Marian Fiksa, Milan Hájek, 60 diváků, hráno v neděli 8. 2. 2009 na ZS ve Žďáru n. S.

Řečici, která přijela sice s minimem hráčů, ale jejich nejproduktivnější řada byla kompletní, vyšel úvod zápasu. Ve snaze odčinit vysokou porážku od Šerkovic minulém kole začala útočně a kombinačně a překvapivě v 17. minutě už vedla 4:0. čemuž výrazně napomohl i výborný výkon brankáře Dymáka. Hosté z Náměště se však nehodlali spokojit s hrozivým stavem a do konce třetiny snížili na 2:4. Druhá třetina však začala hrozivě pro domácí - během sedmi minut hosté vstřelili čtyři branky a otočili skóre na 4:6. Domácí Řečice sice ještě vstřelila minutu nato třetí kontaktní gól, ale to už bylo z jejich strany prakticky vše. Domácí začali chybovat v obraně, jejich akce byly nesourodé a zvrhly se v sólování, které neměly proti disciplinovaně hrající Náměšti naději na valný úspěch. Hosté do konce třetina vstřelili ještě další dvě branky, když využili jednu z přesilovek, ale hlavně těžili z chyb domácí obrany. Poslední třetina už byla záležitostí hostů, kteří si jen pohodlně kontrolovali stav utkání a nepustili domácí k vážnější akci. Náměšť předčila domácí Řečici především větším nasazením, zodpovědným přístupem k bránění a přes stále výborný výkon domácího brankáře zaslouženě a především vysoko zvítězili.

HHK Velké Meziříčí B - SK Mostiště 3:1 (0:1,2:0,1:0)

Branky: Krča, Křípal, Pelíšek, asistence Střecha, Šlapal, Peterka - Solař, asistence Rössl, vyloučení 10:8, navíc Homola (SK Mostiště) a Josef Svoboda (SK Mostiště) oba 10 min OT, využití 1:0, rozhodčí Kavina, Todorov, Horký, 250 diváků, hráno na ZS ve V. Meziříčí.

V první třetině se hrálo podle mostišťských not. Hostům se dařilo eliminovat nasazení mladých meziříčských bruslařů a především si vzorně plnili obranné úkoly. Nebezpečnější byli i před brankou soupeře a v šesté minutě je z Rösslovy přihrávky poslal Solař do vedení. Domácí se především v útočném pásmu těžko prosazovali a na branku poprvé vystřelili až v deváté minutě při přesilovce. Velmi slušně zaplněné ochozy sledovaly hokej hraný oboustranně s velkým nasazením, skóre se však nezměnilo ani při velké mostišťské šanci v samém závěru úvodní části. Po přestávce ovládli kluziště domácí hráči. Aktivní hrou dostali soupeře pod tlak a dostavily se i první brankové příležitosti. Hosté obětavě bránili a dlouho náporu úspěšně čelili, ale nakonec v sedmatřicáté minutě při přesilovce pěti proti třem Krča zblízka vyrovnal. Mostišťský celek znervózněl a na ztrátu koncentrace doplatil, když čtyřiadvacet vteřin před druhou pauzou inkasoval z hole Křípala podruhé.

V poslední třetině se zase začali prosazovat hosté. Častěji drželi puk na hokejkách, tlačili se do útoku, ale přes pohyblivého, dobře bránícího soupeře se do šancí skoro nedostávali. Domácí defenziva obstála i při mostišťských přesilovkách a když hosté v závěru zápasu sáhli ke hře bez brankáře, potvrdil po pár vteřinách velkomeziříčské vítězství třetí brankou Pelíšek.