5. kolo OP - sezóna 2008 / 2009

Zpět

HC Veverská Bitýška - TJ Řečice 16:1 (6:0,3:0,7:1)

Branky: Václav Živný 3, P. Živný 2, Pilný 2, Kadlec, Jurek, Hajný, Slanina, Obrdlík, Zavřel, Pochop, Vacek, Skalník, asistence V.Živný 3, P. Živný 2, Kadlec 2, Jurek 2, Hajný, Slanina, Zavřel, Pilný, Gejdoš, Pochop, Vacek, Skalník - Chrást Ondřej, asistence Novotný M. Vyloučení 8:7, rozhodčí Sysel, Musil, 15,diváků hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Hosté přijeli v deseti a bez první pětky. Utkání se tak proměnilo ve frašku, protože zbytek týmu Řečice by nemohl hrát ani odborářskou či vesnickou ligu.

TJ Šerkovice - HHK Velké Meziříčí "B" 2:3 (1:0,0:2,1:1)

Branky: Chmelíček, Erik Flígl, asistence Pospíšil,- Šmejkal, Bradáč, M. Kudláček, asistence j. Kudláček 2, Vrána, Šlapal, vyloučení 12:7 + Pospíšil 10 OT a Vít Pokorný 10+ OK (oba Šerkovice), využití 1:2, oslabení 1:0, poměr střel 38:49, rozhodčí Musil, Todorov, 20 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Po oboustranně opatrném úvodu a vyrovnaném průběhu první třetiny se domácí dostali v jejím závěru do vedení při dvojnásobné početní převaze. V polovině utkání se hráčům hostů podařilo otočit výsledek utkání, když nejprve Karel Šmejkal najel  před branku na volný kotouč, který přesně umístil nad lapačku brankaře domácích a v následující početní převaze zužitkoval Martin Bradáč střelou od modré čáry výhodu přesilové hry. Závěrečnou třetinu zahájili hráči hostujícího HHK s psychickou výhodou jedné branky, domácí jim navíc svojí nedisciplinovaností nabídli několik možností rozhodnout utkání, avšak při jedné z přesilových her HHK se jim po chybné kombinaci hostí v útočném pásmu podařilo vyrovnat. V nervózním a vypjatém závěru utkání se nakonec štěstí přiklonilo na stranu hráčů velkomeziříčského B týmu, když v čase 55:42 přesnou střelou od modré čáry rozhodl o zisku obou bodů Martin Kudláček. Ze spíše podprůměrné úrovně utkání stojí za zmínku výkon brankařů obou celků, kteří se úspěšností zákroků dostali výrazně nad 90%.

TJ Náměšť - HC Sokol Křižanov 10:2 (5:0,4:2,1:0)

Branky: Toth 5, Petr Franěk, Sázavský, Oberaiter, Rous, Pejchal - Bílovský , Andrle, další podrobnosti nehlášeny.

HC Spartak V. Bíteš - HC Nedvědice B 3:1 (0:0,2:0, 1:1)

Branky: Pohl, Petr Holík, Jabůrek, asistence Pohl 2, Petr Holík - Neugebauer, asistence Tálský, vyloučení 7:7, využití 2:1, 40 diváků, rozhodčí Fiksa, Hájek, hráno dne 15.11.2008 na ZS Velká Bíteš

V první třetině byl vidět se strany hostů úporný bojovný hokej. Domácí nedokázali najít recept na vstřelení branky a to ani v početní výhodě 5:3. Ve druhé třetině se domácí opět pokoušeli překonat hostujícího brankáře, ale podařilo se jim to až ve vlastním oslabení. Nedvědičtí mladící vzorově ukazovali, jak bránit vlastní třetinu. Třetí třetinu domácí vypustili, a proto se ke vstřelení branky dostali v přesilové hře i hosté.

dohrávané utkání 3. kola

Náměšť nad Oslavou - SK Mostiště 4:4 (1:1,2:1,1:2)

Branky: Vildomec, Toth, Obereiter, Toth, asistence Rous 2, Sázavský, Vašíček - Solař, Václav Krejčí ml., Syrový, Freibauer, asistence Václav Krejčí st., Syrový, Freibauer, Smejkal, Slavík, vyloučení 11:9, navíc Syrový (Mostiště) a Toman (Mostiště) oba 10 minut OT, využití 1:2, v oslabení 1:0, hráno na ZS v Náměšťi nad Oslavou, v neděli 16.listopadu 2008.

První třetina byla oboustranně opatrná. Oba celky se sice snažily často střílet, ale vyložených příležitostí se na těžkém ledě moc nezrodilo. Přesto se domácí ve třinácté minutě dostali do vedení, když puk do branky dorazil Vildomec. Když už se hráči pomalu chystali do šaten, vydal se na výlet mostišťský Solař a nadvakrát se mu podařilo vyrovnat. Druhá část začala pro hosty nešťastně, když ve třiadvacáté minutě dostali při vlastní početní výhodě druhý gól. Krátce nato přišli o dva zraněné hráče a v pětatřicáté minutě inkasovali potřetí, když puk skoro zpoza branky protlačil do sítě Obereiter. K vidění sice bylo i několik mostišťských přesilovek, domácím se však dařilo soupeřovy střelce včas napadat, a tak na Náměšťskou branku skoro nic neprošlo. Až v sedmatřicáté minutě při přesilovce pěti proti třem napřáhl mladý Vašek Krejčí a střelou po ledě vrátil hosty do zápasu. Vzápětí mohlo být zase všechno jinak, ale náměšťská pětice se proti třem bránícím hostům neprosadila. Vyloučených přibývalo i ve třetí dvacetiminutovce. To bylo nepříjemné hlavně pro mostišťské, kteří měli v té době na trestné lavici ještě dva provinilce s desetiminutovými osobními tresty. Skóre se zase pohnulo až po poslední výměně stran. Nejprve zazvonil na tyčku po individuálním průniku Freibauer a za chvíli po vydařené přesilovkové kombinaci Syrový vyrovnal. V sedmapadesáté minutě se osvědčil Slavíkův důraz v útočném pásmu a volný puk bez přípravy parádně napálil do náměšťské branky Freibauer. Ani ve třetím vzájemném zápase však mostišťským vítězství nebylo souzeno. Dvě minuty před koncem dostali domácí ještě jednu bonusovou přesilovku a v poslední minutě pustili rozhodčí ofsajdovou přihrávku, načež Toth rozhodl o dělbě bodů.