6. kolo OP - sezóna 2008 / 2009

Zpět

HC Sokol Křižanov - SK Mostiště 2:6 (1:0,0:4,1:2)

Branky: Hrnčiřík, Hudeček, asistence D. Komínek, Malý - Pokorný 2, Toman 2, Slavík, Syrový, asistence Slavík 2, Solař, Freibauer, V. Krejčí ml., vyloučení 7:2, využití 0:3, hráno v pátek 21. 11 2008 na ZS ve V. Meziříčí.

Křižanov byl v úvodní části čilejší, jeho hráči stačili vlažného soupeře důsledně napadat a často se dostávali do zakončení. Jenže ani v těch nejvyloženějších šancích si dlouho nedokázali poradit s Uhlířem v mostišťské brance. Tomu v desáté minutě pomohla i tyčka a kapituloval až krátce před první přestávkou, kdy ho překonal Hrnčiřík. Hned první vteřiny druhé třetiny přinesly ještě další nevyužité příležitosti domácích, a pak se karta začala obracet. Mezi sedmadvacátou a třiatřicátou minutou potrestali Pokorný, Toman a opět Pokorný tři křižanovská vyloučení, čímž hosté definitivně uchopili otěže zápasu do svých rukou. Domácím druhá část vůbec nevyšla a po individuální akci Slavíka inkasovali v devětatřicáté minutě počtvrté.

Ve třetím dějství už hosté v poklidu kráčeli za vítězstvím a brankami Tomana a Syrového své vedení ještě navýšili. Hrálo se oboustranně hodně útočně a v devětapadesáté minutě se ještě jednoho zásahu dočkali také domácí, když puk do branky dotlačil Hudeček.

HHK Velké Meziříčí "B" - TJ Náměšť 3:7 (0:2,1:3,2:2)

Branky: Malec 2, Šlapal, asistence Vrána, Malec, R. Navrátil - Sázavský 2, Petr Franěk 2, Stranad, Pokorný, Tóth, asistence Winkler, M. Čada, Pokorný, Sázavský, Tóth, vyloučení 8:3, využití 1:3, počet střel 24:41, 27 diváků, rozhodčí Babák, Toman, hráno v sobotu 22. 11. 2008 na ZS ve V. Meziříčí.

Utkání začala obě mužstva v rychlém tempu. Bylo vidět, že se všichni budou snažit hrát hlavně dopředu. Hosté se svými zkušenostmi z krajského přeboru ovšem předváděli kombinačnější a jednodušší hokej, který vyústil ve dvě branky v síti domácích. Ti se sice také snažili o útočnou hru, ale jejich akce postrádaly vhodný moment přihrávky a z toho plynoucí chyby. Naděje svitla v polovině druhé třetiny, kdy se domácím podařili snížit na 1:3 a poté zatlačit soupeře aspoň na chvíli před jejich branku. To ovšem trvalo necelé čtyři minuty, kdy po chybné rozehrávce z vlastního pásma zůstal ležet puk před domácí brankou a forčekující útočník Náměště už věděl kam ho zasunout. A když v poslední minutě druhé třetiny hosté přidali pátý gól, bylo o výsledku prakticky rozhodnuto. Ve třetí části hosté hráli už jenom to, co potřebovali, což jim domácí umožnili častým vylučováním. Plusem domácích hokejistů bylo, že i přes nepříznivý stav a čtyři oslabení nepřestali hrát a bojovným výkonem dokázali udržet skóre na přijatelném stavu. Náměšť byla po celý zápas sehranějším a lepším týmem, který prostě v sobotu nebyl k poražení.

TJ Řečice - TJ Šerkovice 13:9 (7:5,3:2,3:3)

Branky za domácí Roman Trejbal 7, Petr Trejbal, Kuchař, Vrbka, Dostál, Šustáček, Klíma - za hosty nehlášeno, vyloučení 11:11, z toho domácí ě x 10 min. OT, 50 diváků, rozhodčí Fiksa, Mahel, hráno v sobotu 22. 11. 2008 na ZS ve Žďáru n. S.

První třetina se nesla v duchu oboustranných a rychlých útočných akcí, brankáři neměli příliš šancí obdrženým brankám čelit. Stav se neustále měnil, nejdříve se ujali vedení hosté, pak se do vedení dostali domácí, poté opět hosté, v závěru třetiny domácí nakonec strhli vedení na svou stranu. Druhá třetina už byla klidnější, i branek padlo méně. V poslední třetině se jakoby zázrakem rozchytili oba brankáři a tak tato část skončila nerozhodně. Utkání se muselo líbit přítomným divákům, hra byla rychlá, padlo nebývale mnoho branek na obou stranách a přitom po velepěkných akcích.

HC Spartak V. Bíteš - HC Veverská Bitýška 4:1 (1:1,2:0,1:0)

Branky Pospíšil, Rouš, Staněk, Konečný, asistence Staněk, Pospíšil, Pohl - Hofírek, asistence Jurek, vyloučení 6:10 + Vacek (H) 10min OT, využití 1:0, 35 diváků, rozhodčí Maloušek, Babák, hráno v sobotu 22. 11. 2008 na ZS ve V. Bíteši

Papírově silnější hosté přijeli v plné sestavě a bylo jasně vidět, že jsou v dobré kondici. Z jejich strany velice důrazný hokej domácí narušovali častým napadáním, což se jim vyplatilo, když chybnou rozehrávku zachytil na modré čáře Pospíšil a z kruhů vymetl šibenici. Hosté odpověděli při tlaku po střele od modré čáry a před brankou nepokrytý Hofírek srovnal skóre.

Ve druhé třetině se často vylučovalo a tak oba týmy měly dostatek možnosti na změnu. To se podařilo domácím, když po malém zaváhání bránícího hráče dorazil za záda jinak dobře chytajícího gólmana Rouš. Nervozita hostů narůstala, což se projevilo na osobním trestu Vacka. Při jednom z ukázkových výměn puku ve středním pásmu se puk dostal do sítě potřetí a to zásluhou Konečného.

Do třetí třetiny nastoupili hosté již na dvě pětky, ale nepodařilo se jim prosadit proti domácí gólmanské dvojce Losovi. Poslední branku vstřelil Staněk, který využil svého důrazu před brankou. Poté se utkání již dohrávalo v poklidném tempu.