7. kolo OP - sezóna 2008 / 2009

Zpět

HC Veverská Bitýška - HC Nedvědice B 5:0 (0:0,3:0,2:0)

Branky: Zavřel 2, V. Živný, P. Živný, Obrdlík, asistence Hajný, Slanina, Pilný, V. Živný, P. Živný, Skalník, vyloučení 6:5, rozhodčí Kopeček, Hájek, 30 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Do poloviny zápasu se hrálo bez branek, hosté velice dobře bránili modrou čáru. Po vstřelení branky začali domácí plnit roli favorita a dokráčeli k jasnému vítězství. Výborný výkon podali oba rozhodčí, kteří nechtěli všem hráčům pokazit hru a pískali s velkým citem.

TJ Šerkovice - HC Spartak V. Bíteš B 6:8 (1:2,2:3,3:3)

Branky: Topalov 3, V. Pokorný, Prudký, Dubský, asistence J. Fligl 2, M. Fligl 2, Pospíšil 2, Darkwah, V. Pokorný - Coufal 3, Pohl 2, Žák, Rozmahel, Benda, asistence Dačev 3, Dvořák 2, Benda, Pohl, Žák, Holík Petr, vyloučení 11:9, využití 3:2, rozhodčí Fiksa, I. Štětina, 55 diváků, hráno 30. 11. 2008 na ZS v Nedvědici.

Domácí opět zaspali úvod zápasu a v deváté minutě prohrávali 0:2. Poté se hra vyrovnala a v 19. minutě při hře 4 na 4 snížil Topalov. Na začátku druhého dějství zvýšil v přesilovce na rozdíl dvou branek Žák a střelci si dali deset minut pohov. V 32. minutě zvýšil Coufal na 4:1 pro Bíteš a s domácími to nevypadalo dobře. V druhé polovině zápasu však hosté nabídli domácím několik přesilovek, z nichž hned dvě skončily brankami. V. Pokorný střelou od modré a Topalov po krásné akci celého útoku snížili na rozdíl jediné branky. Dvě minuty před druhou přestávkou přinesl klid na hokejky hostů Rozmahel a do šaten se šlo za stavu 3:5. Třetí třetinu začaly Šerkovice náporem a odměnou jim bylo vyrovnání stavu na 5:5. Nejprve se v 43. minutě nejlépe orientoval ve skrumáži před brankou Prudký a v 49. minutě dovršil svůj hattrick Topalov. Hosté zvýšili obrátky a za tři minuty to bylo 5:6 zásluhou třetí branky Coufala. Poté naděje domácích na lepší výsledek zmařil svými dvěma brankami Pohl, z nichž ta druhá v čase 59:07 byla při power-play domácích. Kosmetickou úpravu výsledku na konečných 6:8 zaznamenal Dubský deset vteřin před koncem při přesilovce. Nejlepšími hráči zápasu byli domácí Topalov a hostující Coufal (oba střelci tří branek) a také samozřejmě hráči "A" mužstva V. Bíteše Rozmahel a Benda. Bohužel pro domácí mělo mužstvo V. Bíteše v krajském přeboru volno.

TJ Náměšť - TJ Řečice 6:2 (2:0,1:1,3:1)

Branky: Petr Franěk 3, Tóth, Staněk, Sázavský - Kuchař, Brůha, asistence Brůha, Kuchař, 100 diváků, hráno na ZS v Náměšti, další podrobnosti nehlášeny.

SK Mostiště - HHK Velké Meziříčí B 5:5 (3:0,1:3,1:2)

Branky: Freibauer 2, Slavík, Vojtěch Krejčí, Zahradníček, asistence Pokorný 2, Václav Krejčí st., Václav Krejčí ml., Kousal - Krča 2, Tůma, Malec, Jiří Kudláček, asistence Šlapal 2, Šmejkal, Martinec, Troščák, Pelíšek, Peterka, vyloučení 8:3, navíc Pokorný (Mostiště) 10 minut OT, Vrána (HHK Velké Meziříčí B) 5 minut + OK do konce utkání, využití 2:1, v čase 31:50 domácí neproměnili trestné střílení, rozhodčí Babák, Todorov, 200 diváků, hráno 30. 11. 2008 na ZS ve V. Meziříčí.

Utkání mělo od začátku všechny atributy derby, především vysoké nasazení a vyhrocené osobní souboje. Hra byla v úvodu sice vyrovnaná, ale mladíci z velkomeziříčského béčka (i áčka) byli pohyblivější a hlavně v útoku nebezpečnější. Zatímco mostišťský Uhlíř musel řešit několik ošemetných momentů, hosty vystrašila jen záludná Zahradníčkova střela. Vzájemná rivalita a nevraživost vyvrcholila ve třinácté minutě ostrým zákrokem a následnou potyčkou. Z mužstva hostů musel předčasně do sprch Vrána a na trestnou lavici usedli s menšími tresty také dva domácí hráči. Mostišťský celek sehrál dvojminutové oslabení mazácky a sotva vyloučený Freibauer skočil zpátky na led, poslal ho kapitán Krejčí do brejku a domácí vedli. V končící šestnácté minutě zvýšil při pokračující přesilovce Slavík a těsně před odchodem do šaten završil mostišťskou gólovou pětiminutovku střelou zpoza obránce Vojta Krejčí.

Po devadesáti sedmi vteřinách druhé třetiny se po vhazování v útočném pásmu dostala k puku mostišťská sedmadevadesátka Zahradníček a jeho střela proskotačila lesem nohou a hokejek až do sítě. Do branky hostů se postavil Šťourač, ale kdo čekal, že domácí zasypou nerozchytaného brankáře sprškou střel ze všech pozic, ten se zmýlil. Domácí netrefili branku ani při přesilovce, ani při trestném střílení a nakonec na svůj údržbářský přístup těžce doplatili. Nejprve v končící čtyřiatřicáté minutě v přesilovce ukončil střelecký půst Krča. Pak se domácí museli dlouho bránit jen ve třech proti soupeřově pětici. Oslabení sice bez úhony přečkali, ale když už hráli pár vteřin v plném počtu, usměrnil krásnou tečí puk do jejich klece Tůma. Hostům se vydařil stejný závěr třetiny, jako v úvodní části jejich soupeři. Časomíra už uzobávala čtyřicátou minutu, když na rozdíl jediné branky snížil Malec.

Třetí část začala náporem HHK, umocněným dalším mostišťským vyloučením. Domácí se opět s oslabením vypořádali, ale pak přišla zbytečná ztráta puku na útočné modré a z následného protiútoku Krča vyrovnal. V těchto chvílích bylo na mostišťském celku nejvíc znát, jak moc jej poznamenaly absence některých hráčů. Improvizovaná sestava odolávala jen do padesáté minuty, kdy další meziříčský protiútok proměnil ve vedoucí gól Jiří Kudláček. Rozhodující úder už však rozjetí hosté svému soupeři nezasadili. V té době vypršel desetiminutový osobní trest Pokornému a po jeho přihrávce v sedmapadesáté minutě Freibauer vyrovnal. S remízou se nikdo nechtěl spokojit, oba celky až do úplného konce úporně usilovaly o plný bodový zisk, ale další gól už v tomto krásném zápase nepadl.

dohrávané utkání 1. kola

TJ Šerkovice - TJ Náměšť 2:6 (1:1,1:1,0:4)

Branky: Pokorný, E. Fligl, asistence M. Fligl - Špiuřík 2, Bauer 2, Winkler, M. Sázavský, asistence T. Čada, M. Čada, Vildomec, M. Sázavský, Špiřík, vyloučení 9:14, navíc Tóth OK, využití 1:2, oslabení 1:0, rozhodčí Fiksa, Štětina, 45 diváků, hráno 27.11.2008 na ZS v Nedvědici.

V prvních dvou třetinách se hrál vyrovnaný hokej s množstvím šancí na obou stranách. V páté minutě první třetiny šli hosté do vedení, když Špiříkem využili přesilovou hru. V polovině deváté minuty domácí vyrovnali ve vlastním oslabení málokdy vídaným gólem, když obráncem V. Pokorným vyhozený puk skončil k překvapení všech (a zvláště brankáře hostů) v brance. Ve druhé třetině se hosté dostali opět do vedení po krásné akci celého útoku. Domácí vyrovnali v 36. minutě v přesilovce, kdy E. Fligl zakončoval do prázdné branky. Poslední třetinu domácí zahájili více než minutovou přesilovkou pět na tři. K zakončení se však pořádně nedostali a tak Bauer opět dostal hosty do vedení. V 47. minutě to již bylo 2:4, když se trefil Winkler. Domácí se ještě pokusili o zvrat, svých několik šancí však nevyužili. V posledních pěti minutách hosté dovršili svoje vítězství dalšími dvěma góly. Vítězství hostů bylo zasloužené, domácí mohou litovat neproměněných šancí.