1. kolo Play-off OP - sezóna 2008 / 2009

Zpět

Okresní přebor v ledním hokeji pokračuje nyní nadstavbovou částí (play-off) v pořadí 1-4, 2-3 dvoukolově. Po oficiálním schválení výsledků STK bylo upraveno pořadí na 3. a 4. místě, kde podle SDŘ LH rozhodují o pořadí vzájemná utkání. Vítězové obou skupin se utkají o titul přeborníka okresu. V pořadí play-off rozhoduje počet bodů, skóre z obou vzájemných zápasů, v případě rovnosti se po druhém zápase prodlužuje 5 minut a pak následují samostatné nájezdy do rozhodnutí.

TJ Náměšť - HC Veverská Bitýška 7:1 (2:0,3:0,2:1)

Branky: Krčál 2, Strnad, Špiřík, Čada, Pejchal, Staněk, asistence Špiřík 2, Špaček 2, Franěk, Sázavský, Pejchal - Kadlec, rozhodčí Todorov - Horký, Kafka, hráno na ZS v Náměšti n. Osl.

Začátek utkání se vyznačoval nástupem domácích, kteří si vytvořili řadu brankových příležitostí, ale brankář hostů je všechny zlikvidoval a nebo mu při tom pomohla branková tyč. S přibývajícími minutami se utkání vyrovnalo a šance byly na obou stranách. Hosté se snažili pokořit domácího brankáře, ale ten úspěšně odolával jejich rostoucí aktivitě. V 8. minutě domácí konečně po nesčetných šancích vstřelili první branku. Utkání však bylo i nadále vyrovnané a šance se střídaly na obou stranách. V závěru 1. třetiny se domácím podařilo vstřelit druhou branku, která mužstvo uklidnila.

Ještě na začátku 2. třetiny bylo utkání vcelku vyrovnané, postupně se ale domácí začali stále více prosazovat. Když ve 32. minutě domácí zvýšili na 3:0, začali hosté trochu ztrácet na důrazu a nestačili domácím v rychlosti. Zlom utkání nastal v 35. minutě, když rozhodčí vyloučili hostům nejprve jednoho a pak dalšího hráče, který obdržel trest 2+2 minuty. Domácí dokonale využili přesilovku 5:3 a následující, vstřelili dvě branky a tím prakticky utkání rozhodli. Od té doby se stali pány na ledě a nepřipustili hráče hostů do vážnější akce. Až v závěru poslední třetiny v 54. minutě po chybě domácího obránce hosté korigovali na konečný výsledek 7:1. Na dobrém výkonu domácích se zejména podílel brankář Sázavský, také brankář hostů byl svému mužstvu oporou a nebýt jeho, byla by prohra hostů ještě větší.

SK Mostiště HC - Spartak Velká Bíteš B 3:0 (2:0,1:0,0:0)

Branky: Toman, Homola, Solař, asistence Freibauer, Vojtěch Krejčí, vyloučení 9:6, navíc Pohl (Bíteš) 10 min. OT za nesportovní chování, využití 0:0, oslabení 2:0, rozhodčí Fiksa - Hájek, Jirčík, 110 diváků, hráno v sobotu 28. 2. 2009 na ZS ve V. Meziříčí.

Hosté, povzbuzení postupovým vítězstvím z minulého týdne, byli v úvodu nebezpečnější. Domácím nějaký čas trvalo, než se jim podařilo vyrovnat hru, ale někdy od desáté minuty převzali iniciativu a začali častěji zaměstnávat Škodu v brance hostů. V končící čtrnácté minutě využil Toman nedorozumění při bítešském střídání, u hrazení vybojoval puk, vyjel si před branku a při vlastním oslabení otevřel skóre. Přestože se oba celky snažily vycházet především ze zajištěné obrany, hrál se v úvodní třetině hodně útočný hokej a na branky mířilo více než třicet střel. Závěr třetiny patřil jednoznačně domácím a dvě minuty před přestávkou, krátce po skončení další bítešské přesilovky Novák zvýšil mostišťské vedení.

Od druhé třetiny začaly stále víc dominovat defenzivy obou mužstev. Hosté hrozili hlavě při přesilovkách, i při nich však naráželi na zodpovědně bránícího soupeře s bezchybným brankářem. V sedmatřicáté minutě slavila úspěch důslednost Vojty Krejčího, který v oslabení vybojoval puk za bítešskou brankou a jeho přihrávku poslal dojíždějící Solař s přehledem do sítě. V následujících minutách se domácí ocitli ještě v několika šancích, ale tyto situace úspěšně vyřešil brankář hostů.

Poslední dvacetiminutovku zahájili domácí vlažně a hned z toho byly dvě obrovské šance hostů. I z této nouze mužstvo vytáhly zákroky gólmana Prchala, jehož spoluhráči se potom vrátili ke své trpělivé hře z předchozího dějství a soupeře dlouho k ničemu nepustili. Rušno bylo před bíteššskou brankou, i její strážce se však činil, takže se domácí zvýšení náskoku nedočkali. Nejblíže k úspěchu měl v jednapadesáté minutě Vojta Krejčí, ale jeho střela jen zazvonila na horní růžek brankové konstrukce. V posledních osmi minutách ještě zamířili na trestnou lavici tři bítešští hráči, čímž rozhodčí aspoň trochu zkorigoval poměr vyloučených. Jenže přesilovky mostišťským už delší dobu vůbec nejdou. Kostrbatá kombinace ke čtvrtému gólu nevedla a do dvou šancí se v závěru ještě dostal oslabený soupeř, ovšem Prchal žádnou šmouhu na svém čistém kontě nepřipustil.