Play-off OP - Finále - 1. utkání - sezóna 2008 / 2009

Zpět

TJ Náměšť - SK Mostiště 4:6 (1:1, 2:1, 1:4)

Branky: Pejchal 2, Bauer, Krčál, asistence Rous 2, Strnad, Winkler - Slavík 4, Freibauer, Jiří Svoboda, asistence Vojta Krejčí 2, Freibauer 2, Václav Krejčí st., Syrový, Slavík, Josef Svoboda, vyloučení: 9:6, navíc Winkler a Strnad (TJ Náměšť) 10 minut OT a Winkler (TJ Náměšť) trest ve hře využití 2:4, v oslabení: 1:0, střely na branku 38:31, rozhodčí Kavina - Todorov, Horký, 150 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí v sobotu 14. března 2009 v 18:30

Domácí na soupeře od začátku vlétli a usadili se natrvalo v mostišťském obranném pásmu. Prchal v brance hostů nevěděl kam dřív skočit a příliš si neoddychl ani při první mostišťské přesilovce. Když v jejím závěru v deváté minutě hosté nepokryli protihráče při vhazování a Pejchal zblízka otevřel skóre, byla to už jedenáctá střela na mostišťskou branku. Domácí měli i nadále navrch, ale po necelých dvou minutách je zchladil Slavík, když z protiútoku střelou zpoza obránce po ledě vymazal jejich náskok. Hosté se vyrovnali se zběsilým tempem soupeře a v závěru třetiny několikrát sami zahrozili, ovšem bez dalšího gólového efektu.

V úvodu druhé části domácí zase zle proháněli soupeřovy zadáky, ale pak přišla mostišťská přesilovka a při ní vyhození puku, po němž se Náměšť musela bránit jen ve třech. V početní výhodě po střele od modré čáry dopravil puk do branky podruhé Slavík. Ani hosté se z vedení dlouho neradovali. V šestadvacáté minutě se museli bránit v oslabení, před jejich branku se protáhl Bauer a zase bylo srovnáno. Slušně zaplněné ochozy sledovaly výborný hokej hraný ve vysokém tempu a s důrazem v osobních soubojích. Hosté se postupně vypořádali se skvěle bruslařsky disponovaným soupeřem a zabydlovali se v útočném pásmu. Jakmile se však nechali strhnout a polevili v opatrnosti, bylo před mostišťskou brankou zase horko. Při jednom z takových protiútoků změnila v osmatřicáté minutě Krčálova střela směr od brusle bránícího hráče a skončila v horním rohu mostišťské branky.

Po druhé přestávce už se hosté náporem soupeře nenechali zaskočit a ve třiačtyřicáté minutě Slavík přesilovkovou střelou z pravé strany vyrovnal. Náměšť odpověděla o dvě minuty později. To se také při přesilovce trefil pod přesouvajícího se brankáře Pejchal. V začínající padesáté minutě sklepl Freibauer na modré čáře puk do jízdy našlápnutému Slavíkovi, ten prosvištěl náměšťským obranným pásmem a čtvrtou brankou prodloužil svou gólovou exhibici. Drama spělo do překvapivé koncovky. Ve čtyřiapadesáté minutě dalším přesilovkovým gólem dostal Mostiště do vedení Freibauer. Při následném vhazování pak náměšťský Winkler atakoval rozhodčího a s trestem ve hře musel opustit kluziště. Tím daroval soupeři další početní výhodu, kterou čtyři minuty před koncem využil Jirka Svoboda. Po dalším vyloučení se síly na ledě vyrovnaly, v závěru ještě hrála Náměšť krátkou přesilovku, ale skóre už se nezměnilo.