10. kolo OP - sezóna 2010 / 2011

Zpět

Skupina A

TJ Šerkovice - HC Nedvědice 10:3 (1:2;7:1;2:0)
Branky V. Pokorný 3, Kuchař 2, Topalov 2, Pospíšil, Smrček, P. Pokorný, asistence Brůha 5, Kuchař 3, Prudký, Matuška, V. Pokorný, Smrček - Sís, Prudký, P. Dinga, asistence Jíra, L. Dinga, vyloučení 9:5, využití 2:1, rozhodčí Hájek, Lisa, Štětina
V tomto zápase už o nic nešlo, domácí měli svoje druhé místo jisté a hosté už na účast v play-off nemohli dosáhnout. Proto se od začátku hrálo svižně a tak trochu bezstarostně. Brankáři se nenudili, ovšem mnohem více práce měl hostující Tuháček. I když domácí měli více šancí, šlo se na první přestávku za stavu 1:2. Do druhé třetiny Šerkovice vlétly ještě razantněji, před brankou hostů bylo stále rušno a brzo se to projevilo i na ukazateli skóre. Tato část hry byla absolutně v moci domácích a po ní bylo vlastně rozhodnuto. Závěrečná část se dohrávala již jen z povinnosti, přesto se skóre ještě dvakrát měnilo. Na straně Šerkovic se blýskli obránce V. Pokorný hattrickem, Kuchař bilancí 2+3 a Brůha pěti asistencemi, u Nedvědice vynikající gólman Tuháček, který svými zákroky zmařil spoustu šancí domácích.

HC Sokol Křižanov - HC Spartak V. Bíteš B 9:7 (2:3;3:1;4:3)
Branky Mahel 4, Aleš Komínek 2, Andrla, Valdhaus, Bílovský, asistence Valdhaus 2, Bílovský, Hudec, Mahel, Malý - Pohl 2, Budín 2, Dočkal, A. Komínek, Menšík, asistence Jiří Holý, Menšík, Marek, Budín, vyloučení 2:4, rozhodčí Fiksa, Maloušek, 70 diváků, hráno na ZS ve V. Meziříčí.
V utkání dvou sousedních rivalů - jak geograficky, tak i v tabulce, došlo k mírnému překvapení, když domácí získali první a současně i poslední vítězství v letošním ročníku okresního přeboru. Hosté bojují o účast v play-off a tak tato ztráta bodů by pro ně mohla být kritická, i když poslední zbývající utkání s celkem HC Nevědice nebylo ještě odehráno a podle všech skutečností dojde asi ke kontumační výhře V. Bíteše. Nedělní utkání bylo bojovné, rychlé, ale slušně hrané, s minimem vyloučených a domácí o konečném výsledku rozhodli v průběhu druhé třetiny, kdy vyrovnali a dostali se do vedení. V závěru si taktickou hrou a závěrečným tlakem dokázali první vítězství v sezóně vzít.

SK Mostiště - TJ Náměšť n. Osl. 1:11 (1:3,0:3,0:5)
Branky Toman, asistence Jiří Svoboda - Kejda 3, Kohút 2, Bauer 2, Strnad 2, Tóth, Vozárik, asistence Bauer 3, Staněk 3, Pejchal 2, Strnad, Fila, Vozárik, Němec, Kohút, Špaček, vyloučení 8:7, rozhodčí Maloušek, Pospíšil, Sysel, 100 diváků, hráno na ZS ve V. Meziříčí.
Hosté byli jasně lepším mužstvem. V úvodu se přesilovkovými góly dostali do vedení, a když soupeř v polovině utkání rezignoval, snadno dotáhli zápas až ke dvojcifernému vítězství.

Skupina B

HC Zastávka - HC Veverská Bitýška 2:3 (0:1;0:1;2:1)
Branky Fišer, Michna, asistence Matal, Hrabina - P. Živný, V. Živný, Hakl, asistence Klíma, vyloučení 5:8, využití: 1:1, rozhodčí Lerch, Staněk, Coufal, 30 diváků, hráno na ZS v Rosicích.
Hosté byli po celý zápas lepším týmem, ale domácí díky dobré obraně a brankáři Ševčíkovi drželi přijatelný výsledek až do konce utkání. Ve třetí třetině se domácím podařilo v přesilovce snížit a později i vyrovnat, ovšem v poslední minutě si hosté šťastnou brankou zajistili vítězství.

Tatran Hrušky - HLC Bulldogs Brno 2:3 (1:0;0:0;1:3)
Branky Václav Laichman, Uher, - Marčík, Šebor, Trtík, 50 diváků, hráno na ZS ve Vyškově.
V první a druhé třetině měli hosté hodně šancí, které ztroskotali na brankáři Bubeníčkovi, který zachytal ve výborné formě. Jedinou chybou, která rozhodla zápas, byl lehce nahozený puk, který mu vypadl z lapačky a dojíždějící hráč ho doklepl do prázdné branky - to byl poslední gól na 2:3. Domácí šli do vedení gólem do šatny v přesilovce 5 na 3.
Poslední třetinu začali Buldoci v obrovském tempu a ve 3. minutě už srovnali stav. Jenže další střídání Hrušky opět skórovaly. Tlak hostů se zvyšoval a s tím ubývaly síly domácím a přibývaly fauly. Po využití přesilovky byl stav opět srovnaný. Poslední gól byl jak hřebíček do rakve a Hrušky se nezmohly na vyrovnání ani při power-play.

SK Minerva Boskovice B - HC RH Centrum Brno 7:8 (4:5;2:2;1:1)
Branky: Peša 2, Krejčíř 2, Ježek, Klíč, Konopáč - Navrátil 2, M. Kerbler, Čano, Badin, Vítek, Vykouřil, Zavřel, vyloučení 10:10, využití: 2:2, rozhodčí: Trmač, Scheiner, hráno na ZS v Boskovicích.
V závěrečném utkání základní části soutěže zavítal do Boskovic lídr supiny RH Centrum Brno. Domácí v úvodu vsadili na zajištěnou obranu a rychlé brejky, což se jim brzy vyplatilo a hned v úvodu utkání vedli. Z následujícího protiútoku však hosté vyrovnali, vzápětí přidali další branku, uklidnili se, předváděli kvalitní kombinační hokej a vytvořili si několik šancí, ze kterých skórovali. Domácí ovšem vyráželi nadále do nebezpečných protiútoků a na každou další branku Brna dokázali odpovědět, takže se do kabiny odcházelo s poměrně divokým skóre. V dalším průběhu utkání se domácí zlepšili v obraně, hosté tolik neotvírali hru a tak již diváci v dalších třetinách tolik branek neviděli. Boskovice vyzkoušely v závěrečné dvouminutovce ještě power-play, ale vytoužené branky se již nedočkaly.