2. kolo OP - sezóna 2010 / 2011

Zpět

Skupina A

Spartak V. Bíteš B - TJ Šerkovice 4:7 (1:1;1:3;2:3)
Branky: Budín 2, Petr Holík, Pohl, asistence Rozmahel 2, Budín, Holík Petr, Dvořák, Řezáč - Kuchař 2, Brůha 2, Svoboda 2, Pokorný, asistence Brůha 2, Kuchař 2, Smrček, Císař, vyloučení 4:13, využití 3:1, v oslabení 0:1, navíc Urbánek a M. Komínek (oba V. Bíteš) 5 + do konce utkání OT.
Hráči Šerkovic, posíleni o několik hráčů Řečic, kteří ještě loni hráli okresní přebor, již od začátku působili hokejovějším dojmem. V první třetině to bylo spíše vyčkávání a šancí ani na jedné straně příliš nebylo. Zato ve druhé třetině se toho odehrálo více než dost. Za nerozhodného stavu byli zároveň vyloučeni dva hráči domácích na 5 + do konce utkání a hosté tak měli k dispozici dlouhou přesilovku 5 na 3. Domácí se úspěšně bránili, ale nakonec hosté přeci jen jednu branku vstřelili a ujali se vedení. Do konce druhé třetiny padly ještě tři branky a hosté šli do kabin s dvoubrankovým vedením. Ve třetí třetině bylo zaděláno na drama. I když hosté vedli už o tři branky, domácí hlavně v přesilovkách snížili a byli blízko i k vyrovnání. Z velkých šancí ale skórovat nedokázali, naopak v klidu hrající hosté (hlavně skvělí Kuchař s Brůhou) si už vítězství vzít nenechali.

SK Mostiště - HC Nedvědice 11:4 (3:1;6:1;2:2)
Branky: Pokorný 4, Vojta Krejčí 2, Josef Svoboda 2, Jiří Svoboda, Solař, Novák, asistence Syrový 4, Musil 2, Šlapal 2, Solař 2, Novák, Josef Svoboda, Slavík, Václav Krejčí - Dudák Dudák Jíra Štarha, asistence Hrbáč, Neugebauer, Tálský, Prudký, Jíra, vyloučení 6:5, navíc Libor Dinga (Nedvědice) 10 minut osobní trest, bez využití, oslabení 2:0, rozhodčí Pospíšil, Toman, Maloušek, hráno na ZS ve V. Meziříčí.
Domácí v úvodu ubránili první oslabení a v páté minutě je Pokorný přesným zakončením poslal do vedení. Hosté vzdorovali jen v úvodu zápasu, po první přestávce už se mostišťská převaha výrazně projevila i na skóre. Od té doby náskok narůstal, zvlášť po první přestávce domácí zcela dominovali. Na devítce se mostišťský účet skoro na dvacet minut zasekl, ale po řadě nevyužitých tutovek, se diváci v závěru té desítky přece jen dočkali.

TJ Náměšť - HC Sokol Křižanov 7:4 - další podrobnosti nehlášeny

Skupina B

HC Zastávka - Tatran Hrušky 1:3 (0:3;0:0;1:0)
Branky: Kocourek - Hausner, Holoubek, Huml, asistence Šmerda 2, vyloučení: 4:4  dom. 5 + OK Hrabina, 10 min Kocourek OT, hráno na ZS v Rosicích.
Po třech rychlých gólech hostů, se domácí nedokázali do utkání vrátit. Hosté svůj lehce získaný náskok dokázali v pohodě ubránit do konce utkání.

SK Minerva Boskovice - HLC Bulldogs Brno 4:5 (1:3;2:0;1:2)
Branky: Hasoň, Peša, Soldán, Hruška, asistence Soldán 2, Hasoň, Vondál - Nešpůrek, Šebor, Pospíchal, Pilný, Buček, asistence  Kuta, Marčík, Nezhyba, Pilný, vyloučení: 6:7, využití 1:0, rozhodčí: Tanenberger, Mazal, hráno na ZS v Boskovicích.
Utkání začali aktivněji hosté z Brna a právem po první třetině vedli o dvě branky. Ve druhé části hry přidali domácí na důrazu i bojovnosti a brankově srovnali stav utkání. Závěrečná třetina se hrála opět ve vysokém tempu, hráči Bulldogs odskočili domácím o dvě branky, kteří ovšem nesložili zbraně a doráželi na svého soupeře, ale proměnit snahu v branku se jim podařilo až minutu před koncem utkání v závěrečné power-play při hře 6 na 3 a k vyrovnání stavu již neměli dostatek času ani sil.

RH Centrum Brno - HC Veverská Bitýška 4:1 (1:0;0:0;3:1)
Branky: M. Kerbler 2, Čaňo, P. Kerbler, asistence -  Zavřel 2, Kalík, Stejskal, M. Kerbler, P. Kerbler - Kadlec, bez asistence, vyloučeni 9:9, bez využití, navíc Živný P. (V. Bitýška) 10 min OT za opakované nesportovní chování (+20 min) OT, rozhodčí Szendiuch, Kala  a Zavadil, hráno na ZS v brněnské hale Dětí a mládeže.
Utkání svou úrovní rozhodně překračovalo rámec okresního přeboru.Obě mužstva hrála rychlý a tvrdý, místy až zbytečně tvrdý velkou snahou hostů dokázat že jsou daleko lepší.
V první třetině se domácí tým ujal vedení po krásné bojovné individuální akci Josefa Kalíka, který zpětnou přihrávkou našel  teprve dorostence Lukáše Čaňa a ten už nedal hostujícímu brankáři žádnou šanci a i tímto těsným vedením skončila první třetina.
Ve druhé třetině branka, i když obě mužstva měla dostatečné množství šancí, nepadla a soupeř ještě více znervózněl, což vyplynulo v řadu oboustranných vyloučení za menší a celkem běžné fauly. Ve třetí třetině se postupně nátlaková hra hostů, končící převážně na velmi dobrém výkonu obrany a brankáře Jakuba Kouby, začala srovnávat. Po krásné individuální akci kapitána a zároveň nejstaršího hráče Leoše Zavřela (52), který vyškolil daleko mladšího obránce hostí v bruslařské disciplině a našel nádhernou bekendovou přihrávkou jednoho z bratří Kerblerů Leopolda a ten opět nedal brankáři hostí žádnou šanci. Další branku přidal po samostatné akci Martin Kerbler, který při hře 4 na 4 vypíchl kotouč a opět skóroval. Po vyloučení Přemka Živného do konce utkání za nesportovní chování bylo jasné, že soupeř utkání nezvrátí a navíc  opět po pěkné akci byla docílena čtvrtá branka a domácí se dostali až do vedení 4:0 V posledních minutách zápasu pak ještě zaúřadovala první pětka domácích a nakonec i hostům se podařilo dosáhnout jednoho čestného úspěchu.(kdy do té doby velmi soustředěného a bez chybně chytajícího brankaře Kouby nachytala ránou od červené čáry při tom, jak se kochá příchodem své přítelkyně do hlediště.