3. kolo OP - sezóna 2010 / 2011

Zpět

Skupina A

HC Sokol Křižanov - TJ Šerkovice 2:11 (1:3;1:6;0:2)
Branky: Mahel, Veselý, asistence Veselý, Bílovský - Pospíšil 2, Trejbal 2, Císař, M. Flígl, Kuchař, Brůha, Prudký, asistence Trejbal 3, Brůha, Kuchař, Matuška, Svoboda, Pospíšil, vyloučení 8:7, využití 1:4, navíc Pokorný (Šerkovice) 10 min. OT, Malý (Křižanov) 10 min. OT, rozhodčí Maloušek, Pospíšil, 100 diváků, hráno na ZS ve V. Meziříčí.
Posílené mužstvo Šerkovic pokračovalo v dobrých výkonech a dokázalo si poradit i se zatím posledním mužstvem tabulky. O výsledku bylo rozhodnuto prakticky už po druhé třetině, kdy hosté získali sedmibodový náskok a dohrávali už v klidu.

TJ Náměšť - HC Nedvědice 7:2 (3:0;2:1;2:1)
Branky: Pejchal 2, Michal Sázavský, Fiala, Oberreiter, Toth, Kohút, asistence Fiala, Bauer, Toth, Kejda, Pejchal, Špaček, Oberreiter - Štarha 2, asistence Hrbáč, Krejčí, vyloučení 10:7, využití 2:1, rozhodčí Fiksa, P. Lisa, Štěpánek, hráno na ZS v Náměšti n. Osl.
Start domácích na vlastním ledě na novém ZS se příliš nevyvedl. Na mužstvu byla vidět nerozehranost a slabá fyzická kondice, což se potvrdilo v poslední třetině utkání, ve které byli hosté víc jak vyrovnaným soupeřem, Utkání bylo jednoznačnou záležitostí domácích. Už v průběhu první třetiny si vypracovali dostatečný náskok a pak už jen v klidu do konce utkání kontrolovali vývoj a získali tak první body. Hosté se snažili být domácím důstojným soupeřem, ti ale byli lepší, především v hokejovém pojetí, technice a úspěšnosti proměňovat brankové příležitosti. Ústřední postavou byl brankář hostů Libor Dinga, který svým výkonem často přiváděl domácí útočníky k zoufalství a především on byl strůjcem toho, že jeho mužstvo neprohrálo dvouciferným rozdílem.

Spartak V. Bíteš B - SK Mostiště 1:3 (0:1;0:2;1:0)
Branky: Pohl, asistence D. Komínek - Slavík 2, Svoboda, asistence Svoboda, vyloučení 4:10, využití 1:1, navíc Řezáč (Velká Bíteš) 5 + do konce utkání, Komínek M. (Velká Bíteš) 10 min. OT, Šlapal D. (Mostiště) 2 + 20 min. OT, rozhodčí Homola, Kopeček, Říčan, hráno na ZS ve V. Bíteši.
Od začátku utkání se hrál rychlý hokej. Obě mužstva se soustředila spíše na důslednou obranu a tak mnoho šancí k vidění nebylo. Výjimkou byl jen samostatný únik domácího Pohla, který ale brankáře hostů nepřekonal. V polovině první třetiny se pak hostům naskytla pětiminutová přesilovka a ti v ní dokázali jednou skórovat díky Svobodovi. Domácí pak přidali na důrazu a začali hosty přebruslovat, ovšem brankář hostů byl i díky obráncům k nepřekonání. Druhá třetina byla obrazem konce té první, kdy mladí domácí hráči hodně bruslili a nutili hosty faulovat. Za největšího tlaku, kdy domácí nevyužili řadu přesilovek (dokonce i necelé 4 minuty 5 na 3), vstřelili hosté branku, když vystihli nepřesnou rozehrávku domácích. Domácí znervózněli a začali dělat chyby, které hosté trestali. Po další chybě vstřelili již třetí branku a o zápasu bylo téměř rozhodnuto. Do třetí třetiny vstoupili domácí s vidinou vstřelení rychlé branky a zdramatizování zápasu, ale střelecká nemohoucnost a výborný brankář hostů znamenaly jen snížení Pohlem, který tak proměnil jen jednu přesilovku z mnoha.

Skupina B

HLC Bulldogs Brno - HM Zastávka 6:3 (2:0;2:3;2:0)
Branky: Šebor 2, Kuta 2, Sedlář, Jirásek, asistence Šebor, Sedlář, Buček - Sedmí 2, Diviš, asistence Diviš 2, Sedmí, vyloučen í 7:5, využití 2:2, navíc brankář (Zastávka) TO 10 min., rozhodčí Mazal, Ježek, hráno na Z v Boskovicích.
Celé utkání mělo výbornou úroveň, šance a pěkné hokejové momenty se střídaly na obou stranách. Hosté se spoustou mladých hráčů hráli bojovně a houževnatě, domácí měli větší zkušenost. V první třetině domácí prokázali větší klid a přehled při zakončování a vyhráli ji 2:0. Ve druhé třetině hosté nepřestali hrát, naopak přidávali na rychlosti a nasazení, využili přesilovku 5 na 3, posléze i 5 na 4 a po vyrovnávajícím gólu přidali ze hry i třetí a stav byl otočen na 2:3. Ale jak to v hokeji bývá, jednou jsi dole a jednou nahoře, mělo i domácí mužstvo přesilovku 5 na 3, kterou využilo a stejně naložilo i s přečíslením 5 na 4 a tak po dvou třetinách se odcházelo do šaten za stavu 4:3 pro domácí. V této třetině se projevilo trochu nervozity, hráči obou týmů brblali na rozhodčí, ale nejvíce brankář hostí, který se postupně dopracoval až k hrubým slovům, za což jsi vysloužil osobní trest. Ve třetí třetině hráli prim obrané řady, přesto se podařilo domácím zvýšit na 5:3. V samotném závěru dvě minuty před koncem hosté odvolali brankáře, vytvořili si tlak, domácí pak vyhazovali směrem na soupeřovu branku, dvakrát minuli, ale třetí pokus vteřinu před závěrečnou sirénou byl úspěšný a utkání skončilo 6:3.

HC Veverská BItýška - SK Minerva Boskovice 5:0 (1:0;2:0;2:0)
Branky: Petr Hakl, V. Živný, Brychta, Blecha, Kadlec, asistence Vacek 2, Skalník 2, Klíma, Žofka, Kadlec, Živný, vyloučení 8:4, rozhodčí Šustr, Coufal, Bartoněk, 25 diváků, hráno na ZS v Rosicích u Brna.
Vítězství domácích jako favorita se nerodilo lehce. Boskovice kladly poměrně tuhý odpor a o zisku bodů se definitivně rozhodlo až ve 36. minutě hry, kdy domácí během padesáti sekund dvakrát překonali protivníkova gólmana a získali vedení 3:0. Po většinu utkání se hrálo v pásmu hostí, ale buď branková konstrukce, anebo spolehlivý brankář stáli v cestě kotouče do sítě a tak se výsledkově hrálo poměrně dlouho vyrovnaně. Trpělivostí a hokejovou kvalitou se však domácí přece jen nakonec prosadili a získali dva povinné body.

Tatran Hrušky - RH Centrum Brno 2:8 (0:2;0:4;2:2)
Branky: Šmerda, Husner - M. Kelbler 3, Badín 2, L. Kelbler, Vykouřil, Jaško, vyloučení 6:7, navíc D. Teichman (Hrušky) 25 min. TĚ za hrubý faul na soupeře hráno na Z ve Vyškově.
Utkání bylo rozhodnuto po dvou třetinách, kdy nedisciplinovanost domácího mužstva umožnila soupeři snadné vedení díky přesně sehraným přesilovkám. Většímu přídělu branek navíc zabránil pěknými zásahy brankář domácích Bubeníček. Celé utkání brněnští hráči ukazovali, že patří k favoritům soutěže a pěkné utkání narušil ke konci jen zkrat domácího obránce Teichmana, který po právu obdržel trest ve hře.