5. kolo OP - sezóna 2010 / 2011

Zpět

Skupina A

HC Nedvědice - TJ Šerkovice 4:9 (2:2;0:2;2:5)
Branky: za domácí nehlášeno - za hosty Brůha 3, M.Fligl 2, Kuchař, Topalov, Smrček, Císař, asistence Kuchař 3, Topalov 2, Císař 2, Darkwah 2, Svoboda, J.Fligl, M.Fligl, Matuška, Smrček, vyloučení 5:8, oslabení 0:2, 170 diváků, rozhodčí Kopeček, Štětina, hráno na ZS v Nedvědici.
Zápas začal náporem Šerkovic, které domácí v prvních minutách moc do svého pásma nepouštěly. Tato aktivita byla korunována hned ve druhé minutě, kdy se trefil Kuchař. Převaha hostů byla i nadále výrazná, a nebýt výborného Tuháčka v brance domácích, bylo by jistě rozhodnuto do poloviny třetiny. Takto to bylo jen 0:2 po trefě M. Fligla z 10. minuty. Hosté se potom zřejmě vývojem zápasu uspokojili, a domácí srovnali ještě do konce první třetiny hru i skóre. V prostřední části zápasu byla hra vyrovnaná, ale góly padaly jen do domácí sítě po střelách Topalova a Smrčka. Na začátku poslední třetiny se domácí vzepjali k zoufalé snaze ještě s výsledkem něco udělat a párkrát se musel vyznamenat i hostující brankář Gajda. Ve 46. minutě však odstartoval svoji skvělou sedmiminutovku Brůha, který hattrickem rozhodl definitivně zápas. Kýžené desítky se hosté nedočkali, ovšem mrzet je to nemuselo, jejich vítězství bylo naprosto zasloužené. Nejlepším hráčem domácích byl zcela jistě brankář Tuháček, který zlikvidoval ještě několik vyložených šancí hostů.

HC Spartak V. Bíteš B - HC Sokol Křižanov 9:4 (2:0;2:1;5:3)
Branky: Pohl 4, P. Holík 2, Budín, Jiří Loukota, Urbánek, asistence D. Komínek 2, Marek 2, T. Rozmahel 2, Pohl, Urbánek - Opačitý 2, Aleš Komínek, Mahel, asistence Mahel, Běhůnek, Andrla, vyloučení 5:5, využití 2:3, v oslabení 1:0, rozhodčí Říčan, Klíma, Lisa, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
První třetina se z převážné části hrála před brankou hostů, domácí dobře bruslili a nedávali téměř žádné šance hostům. Z mnoha vlastních šancí ale vytěžili jen dvě branky - Budín a Holík. Na začátku druhé třetiny hosté po chybě domácích snížili na rozdíl jediné branky, domácí však vzápětí využili přesilovku, a když se za další minutu trefili znovu, zdálo být se o výsledku utkání rozhodnuto. Domácí tak polevili a hosté se dostávali do mnoha šancí, ovšem domácí brankář chytal bezchybně. Třetí třetina pokračovala v tlaku hostů, kteří chtěli zápas ještě zdramatizovat. Lépe bruslili a nutili domácí k chybám, a když snížili na rozdíl dvou branek, bylo vše ještě otevřené. Domácí však ve svých řadách měli tentokrát výtečného Pohla, který v jediném střídání vstřelil dvě branky (jednu z trestného střílení) a definitivně tak rozhodl o výsledku utkání. Do konce utkání ještě padly dvě branky na každé straně, ovšem na tom, že si domácí připíší první body do tabulky, to již vliv nemělo.

TJ Náměšť - SK Mostiště 4:5 (2:1;0:4;2:0)
Branky: Kejda 2, Oberraiter, Kohút, asistence Pejchal, Staněk, Fila - Musil 3, Krška, Svoboda, asistence Musil, Krška, Šlapal, Solař, Syrový, vyloučení 8:7, navíc Tóth, Čada a Oberreiter (všichni TJ Náměšť nad Oslavou) OT 10 minut, využití 2:1, v oslabení 1:0, rozhodčí Fiksa, P. Lisa, Majtner, delegát utkání Pelikán.
Utkání dvou doposud neporažených mužstev začalo vlažně, jakoby oba soupeři čekali, co provede protivník. V 7. Minutě však hosté poprvé skórovali a domácí si začali uvědomovat, že pokud chtějí vyhrát, musí přidat. To se jim povedlo ve 12. a 17. minutě, kdy otočili skóre, a zdálo se, že vývoj utkání převzali na své hokejky. Do druhé třetiny domácí nastoupili s ještě větším nasazením a úsilím zvýšit rozdíl branek. To se jim však nepovedlo, naopak hosté ve 23. Minutě vyrovnali. Domácí se ve snaze změnit výsledek tlačili před branku, alem žádný efekt to nepřinášelo. Naopak hosté z minima příležitostí dokázali vytěžit maximum. Během dvou minut vývoj utkání otočili dvěma brankami, a když ve 37. minutě vstřelili pátou branku, zdálo být se o osudu utkání rozhodnuto. Ve 3. třetině domácí znovu zvýšili tlak, většinu času se hrálo na polovině hostů, efekt to však opět nepřinášelo. Ve 47. a 50. minutě se domácím podařilo skórovat a stáhli vedení hostů na rozdíl jediné branky. V následujících minutách přitlačili domácí svého soupeře v jeho vlastní obranné třetině a hosté se jen bránili. Když v 58. minutě svou nekázní byli domácí oslabeni za podražení, hosté si již vítězství nenechali vzít., Je nutné vyzvednout výkon brankáře hostů Uhlíře, který podal výborný výkon a hosty podržel, což se naopak nedá říci o výkonu brankáře domácích.

Skupina B

HC Veverská Bitýška - HC Zastávka 5:1 (3:0;0:0;2:1)
Branky: Živný V. 2, Kadlec, Vacek, Hofírek, asistence Kadlec 3, Skalník 2, Živný V., Rumplík - Sedmík, asistence Kubiš, vyloučení 7:6, využití 1:0, rozhodčí Bartoněk - Víšek, Brůžička.30 diváků, hráno ZS v Rosicích u Brna.
Velice průměrné utkání, ve kterém se domácím zřejmě nechtělo příliš plýtvat silami a tak hráli na velmi úsporný výkon. Přítomní diváci asi nebyli příliš nadšeni, ale několik pokusů o hokejové akce nakonec přece jenom viděli. Hosty držel na přijatelném rozdílu ve skóre brankař Ševčík, který přestoupil právě z Vev. Bítýšky, ale ani on nemohl zabránit favoritovi v pohodlném vítězství.

HLC Bulldog Brno - Tatran Hrušky 11:6 (6:1;1:2;4:3)
Branky: Nešpůrek 4, Balabán 2, Irein 2, Marčík, Houdek, Pospíchal, asistence Marčík 4, Houdek 2, Pospíchal 2, Sedlář, Jirásek, Irein - Marek Šmerda 2, Hlásenský, Malý, Hauzner, Gzela, asistence Marek Šmerda 3, Jakub Laichman, Florian, Malý 2, vyloučení 5:2, využití 0:1, rozhodčí Tanenberger, Ježek Daniel, hráno na ZS v Boskovicích.
Domácí hned v prvních minutách utkání šli do dvoubrankového vedení, které v poklidu narostlo do konce třetiny na 6 : 1. Druhá třetina byla vyrovnanější, domácí kombinovali až do branky a soupeř se tak dostával do brejků, které využil a třetinu zaslouženě vyhrál. Domácím opět vyšel vstup do třetí třetiny a zdálo se, že skóre bude narůstat jen na jedné straně, hosté, ale svou houževnatostí a bojovností i tuto třetinu odehráli vyrovnaně.

RH-Centrum Brno - SK Minerva Boskovice B 5:1 (3:0;2:1;0:0)
Branky: Zavřel, Sochorec, M. Kerbler, Vykouřil, Navratil, asistence  Navrátil 2, Křetínský, Kinzel, L. Kerbler, Kalík, Jaško, Sochorec, Zavřel - Chlup, asistence Kakáč, Hruška, vyloučeni 6:6, využití 1:0, rozhodčí Lerch, Coufal, hráno na ZS HDM Brno.
Na začátku utkání se dostal domácí tým pod tlak, který ale trval jen asi dvě minuty. Brankář Jakub Richter ukázal pár jistých zákroků a to byl signál, aby začal hrát i zbytek týmu HC HR Centrum a třemi rychlými trefami během tří minut bylo utkání rozhodnuto. Druhá třetina pokračovala ve stejném stylu, kdy hráči Boskovic určitě nesložili zbraně, ale na vyzrálejší mužstvo domácích to nestačilo. Ve třetí třetině pak docházelo k menším potyčkám, ale ani ty nic nezměnily na stavu 5 :1, který byl také konečný.