7. kolo OP - sezóna 2010 / 2011

Zpět

Skupina A

TJ Šerkovice - HC Spartak V. Bíteš B 11:4 (5:3;4:0;2:1)
Branky Kuchař 3, Topalov 2, Brůha 2, J.Fligl 2, Pospíšil, Císař, asistence Kuchař 2, Brůha 2, J.Fligl 2, Smrček 2, Svoboda, Matuška, Prudký, M. Fligl - Urbánek, Marek, Rozmahel, Dačev, Budín 2, Holík, Urbánek, vyloučení 12:10, využití 1:1, v oslabení 1:0, rozhodčí Říčan, Štětina, hráno na ZS v Nedvědici.
První třetina tohoto zápasu byla vyrovnaná. Hra se přelévala pravidelně na obě strany hřiště a k vidění bylo vysoké nasazení i hezké akce. První přerušení hry bylo až v čase 4:18! Nebýt skvělých gólmanů, skóre by se začalo měnit mnohem dřív, než v 11. minutě. To se poprvé v čase 10:35 trefil v oslabení domácí Topalov. Za minutu a 29 vteřin to bylo už 2:2. Bítešští dvakrát vyrovnávali (Urbánek v přesilovce, Marek při signalizovaném vyloučení), za domácí zvyšoval na 2:1 Pospíšil. Druhou gólovou přestřelku mužstva absolvovala na konci třetiny. Během necelé minuty a půl se opět čtyřikrát měnilo skóre - domácím postupně vybudovali náskok dvěma góly Kuchař (jeden z nich v přesilovce), a také Císař. Za hosty snižoval Rozmahel. Ve druhé třetině už se přece jen projevila lepší střelecká kondice Šerkovic. Ne, že by hosté z Bíteše neměli žádné šance, ale domácí ty svoje proměňovali: J. Fligl dvakrát, Brůha a opět Kuchař postupně zvyšovali až na 9:3 a po dvou třetinách bylo víceméně rozhodnuto. Závěrečná část se dohrávala jen z povinnosti. ?Kulatou? desátou branku vstřelil Brůha hned ve 42. minutě, o půl minuty později snižoval Dačev. Konečnou podobu výsledku stanovil čtyři minuty před koncem Topalov. Hráči Šerkovic potvrdili skvělou formu a jsou tak zatím bez ztráty bodu.

HC Nedvědice - SK Mostiště 3:5 (0:0;1:3;2:2)
Branky Čermák, Sís, Štarha, asistence Sís, R. Krejčí, Prudký - Jiří Svoboda, Solař, Vojta Krejčí, Slavík, Novák, asistence Syrový 2, Šlapal, Vojta Krejčí, vyloučení 6:5, navíc Jiří Svoboda (SK Mostiště) 20 min. 5+OK, Pokorný (SK Mostiště) 10 min. OT, využití 2:1, hráno na ZS v Nedvědici.
Od začátku se hrálo vesměs v nedvědickém obranném pásmu, hosté se snažili často střílet, ale většinou šlo o střely z bezpečné vzdálenosti, se kterými neměl domácí brankář problémy. Větší šance si hosté nevypracovali, moc se netlačili ani před branku k dorážkám, a protože domácí v úvodní třetině soupeřovu branku prakticky neohrozili, svítil na časomíře po dvaceti minutách bezbrankový stav. Po přestávce se domácí osmělili a ve dvaadvacáté minutě je z první velké šance dostal Čermák do vedení. Vzápětí ještě dvakrát nebezpečně zahrozili a to už donutilo mostišťské zvýšit obrátky. Za neustálého drobného sněžení se na hrubém ledě kombinaci moc nedařilo, tak to hosté museli zkoušet víc individuálně. Nedvědice odolávala narůstajícímu tlaku do dvaatřicáté minuty, kdy se před domácí brankou nejrychleji zorientoval Jirka Svoboda a vyrovnal. O čtyři minuty později se zcela sám pustil do zformované domácí obrany Solař a svou akci úspěšně zakončil přesnou přízemní střelou. V těchto chvílích měli hosté jasně navrch, a když těsně před přestávkou ztratila Nedvědice ve středním pásmu puk, potrestal ji z rychlého protiútoku Vojta Krejčí třetím gólem. V závěrečné části už hosté tak aktivní nebyli, přesto v pětačtyřicáté minutě Slavík ve spolupráci s Vojtou Krejčím přidal jejich čtvrtou branku. Z poklidného tempa dohrávaného rozhodnutého zápasu vybočila série vyloučení v posledních deseti minutách. V přesilovce nejprve mostišťskou kombinaci úspěšně zakončil Novák a pak dvěma přesilovkovými góly upravili skóre domácí Sís a Štarha.

HC Sokol Křižanov - TJ Náměšť 4:12 - další údaje nehlášeny

Skupina B

Tatran Hrušky - HC Zastávka 1:4 (0:1;0:1;1:2)
Branky Marek Šmerda, asistence Holoubek - Koblížek 2, Kubiš, Sedmik, asistence Koblížek, Fiala, Michna, vyloučení 3:2, 40 diváků, hráno na ZS ve Vyškově, další podrobnosti nehlášeny.
Celé utkání se hrálo ve velmi křečovitém tempu. Hosté měli více štěstí při koncovce a tak jim padlo více branek než domácím, i když měli Hrušky více gólových šancí.

HC Veverská Bitýška - RH-Centrum Brno 2:4 (1:0;0:2;1:2)
Branky Hofírek, P. Živný, asistence Slanina, Kadlec ? Kerbler M. 2, Hradil, Zavřel, asistence Badin, Křetínský, Zavřel, Navrátil, rozhodčí Lerch, Kohoutek, Krejčí, vyloučení 5:2, využití 1:0, 25 diváků, hráno na ZS v Rosicích u Brna.
Domácím se ani na druhý pokus nepodařilo udolat brněnské hokejisty. Hosté vytěžili z minima maximum, předvedli takticky vyzrálý výkon. Největší rozdíl byl ve kvalitě střelců a v zakončení vyložených brankových příležitostí. Domácí jich měli nejméně osm, ale prakticky ve všech případech selhali. Hosté si tak v předstihu zajistili vítězství ve skupině B a je třeba uznat, že zaslouženě.

HLC Bulldogs Brno - SK Minerva Boskovice B 0:5 (0:0;0:3;0:2)
Branky za hosty Tlamka, Hasoň, Soldán, Krejčíř, Hruška, asistence Soldán 2, Hruška 2, Peša, Ježek, Hofman, vyloučení 9:7, z toho 10 min. OT a 20 min. 5+OK - oba tresty pro domácí, využití 0:1, rozhodčí Ježek, Mazal, hráno na ZS v Boskovicích.
Po první bezgólové třetině pěkného hokeje to vypadalo na přátelské a klidné utkání. Druhá třetina začala v podobně jako ta první. Po vstřeleném gólu se hostující tým dostal na koně a své úsilí přeměnil ve dvě vstřelené branky v rozmezí 30 vteřin. Domácí tým, od kterého se ve třetím dějství čekal urputný boj, však nepředvedl výkon, který by mu pomohl dovést utkání do vítězného konce. Naopak, začal nesmyslně faulovat, přestal kombinovat a začal se hádat, zatímco Boskovičtí se semkli a navýšili svoje skóre o další dvě branky. Závěr zápasu hosté i přes tvrdé, bezdůvodné a někdy skoro zákeřné fauly domácího týmu, udrželi nervy na uzdě a zaslouženě si došli pro vítězství podpořené skvělým výkon jejich brankáře.