9. kolo OP - sezóna 2010 / 2011

Zpět

Skupina A

SK Mostiště - TJ Šerkovice 4:2 (3:2;1:0; v čase 28:00 bylo utkání předčasně ukončeno)
Branky Musil, Solař, Krška, Toman, asistence Novák 2, Pokorný, Slavík - Kuchař, Martin Fligl, vyloučení 6:2, navíc Kuchař (TJ Šerkovice) 10 minut OT za protesty, Martin Fligl (TJ Šerkovice) 10 minut OT a 25 minut TH za fyzické napadení rozhodčích, rozhodčí Maloušek, Sysel, Musil, 70 diváků, hráno na ZS ve V. Meziříčí.
Domácí na soupeře začali značným tlakem a během necelé minuty si vytvořili tři čisté gólové šance, při nichž však ani jednou netrefili branku. Po dalších mostišťských útočných vlnách se šerkovičtí trochu zatáhli, začali lépe bránit obrannou modrou čáru a postupně se z tlaku vymanili. V první přesilovce je sice domácí ještě k ničemu nepustili, ale v deváté minutě zaznamenali první střelu na branku a vzápětí měli obrovskou šanci, při níž střelu mířící do prázdné branky, zastavila na poslední chvíli hokejka Karla Benáčka, který tentokrát v domácí brance nahradil zraněného Uhlíře. Pak si vzal puk za vlastní brankou Novák, projel s ním přes celé kluziště, zpoza šerkovické branky přihrávkou přesně našel najíždějícího Musila a domácí vedli, ale ne dlouho. Hned po vhazování se před mostišťskou branku natlačil Kuchař, jeho bekhendová střela propadla do sítě a po osmi vteřinách tak bylo vyrovnáno. V jedenácté minutě už hosté vedli, když se další individuální akcí blýskl Martin Fligl. Domácím došlo, že tento soupeř dokáže nedůslednost při bránění tvrdě trestat, útočníci pomohli obráncům při hře dozadu, šerkovických nájezdů ubylo a hra se přesunula na polovinu hostů. V končící čtrnácté minutě dobře sehráli útočnou akci Pokorný se Solařem a vyrovnali šerkovické vedení. O dvě minuty později se domácí při signalizovaném trestu neukvapili a jejich kombinaci úspěšně zakončoval Krška. V závěru třetiny ještě dostali hosté příležitost k vyrovnání, ale dvojminutovou početní výhodu nevyužili. Další přesilovku hráli hosté krátce po přestávce, ale zase z toho nic nebylo. Místo toho v páté minutě inkasovali z hole Tomana čtvrtou branku. Domácí nedisciplinovanost nabídla šerkovickým další početní výhody, půldruhé minuty dokonce pěti proti třem, ale mostišťské oslabení bylo ukázkové a žádná změna stavu se v něm nekonala. Stejně jako v předchozím vzájemném souboji, i tentokrát se diváci dočkali předčasného rozuzlení. Z druhé třetiny bylo odehráno přesně osm minut, když se při přerušení u trestné lavice nevybíravě pustil šerkovický Martin Fligl. nejdříve do hlavního rozhodčího a poté i do čárového, když je oba hrubým způsobem údery pěstí do obličeje inzultoval. Hlavnímu rozhodčímu pak nezbylo, než utkání předčasně ukončit. O osudu výsledku utkání rozhodne STK, dá se však téměř stoprocentně předpokládat, že utkání bude kontumováno 5:0 ve prospěch SK Mostiště.

HC Spartak V. Bíteš B - TJ Náměšť 1:5 (0:2;0:3;1:0)
Branky Holík, asistence Dačev, Vlček - Kejda, Kohul, Bauer, Pejchal, Staněk, asistence Kejda 2, Rous 2, Němec, Toth, Sázavský, Volárik, vyloučení 4:8, využití 1:1, rozhodčí Říčan, Hájek, Klíma, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Zápas se od začátku odehrával v jednoznačné režii hostů a jen díky famóznímu výkonu domácího brankáře zůstávalo skóre dlouho bez branek. Pak ale díky přesilovce domácí poprvé inkasovali a po další velké chybě domácí obrany, kdy zůstal hostující útočník před domácím brankářem úplně osamocen, prohrávali po první třetině domácí o dvě branky. Druhá třetina byla podobná té první, hosté měli více ze hry, jen těch šancí už tolik neměli, ale ty velké co měli, proměnili, stav po dvou třetinách 0:5, téměř rozhodnuto. Třetí třetinu už hosté hráli jen na jistotu a tak se i domácí dostávali do větších gólových příležitostí, ovšem i brankář hostí, který byl po většinu zápasu téměř bez práce, předváděl výborné zákroky. Ale ani on na parádní kombinaci domácích v přesilové hře nestačil a tak se i domácí dočkali své čestné branky. Další velké šance domácích především v přesilové hře zůstaly nevyužity. Mladí domácí hráči se nedokázali vyrovnat s tvrdou hrou hostů a jejich výborným pohybem v útočné třetině, kde předváděli výborný důraz. Hosté si tak odvážejí zcela zasloužené vítězství a domácí musejí o účast v play-off bojovat až do závěrečného kola.

HC Nedvědice - HC Sokol Křižanov 2:2 (0:1;0:1;2:0)
Branky Krejčí Radek, Štarha Martin, asistence Petr Krejčí, Radek Krejčí - Aleš Komínek, Mihel, asistence Mihel, Musil, vyloučení 6:7, rozhodčí Kopeček, Hájek, Štětina, hráno na ZS v Nedvědici.
Zápas začal lépe pro hosty. V 17. minutě se trefil Aleš Komínek a tento stav vydržel až do konce první třetiny. Ve druhé třetině byly výkony obou týmů vyrovnané, ale hostům se podařilo ve 27. minutě (Jakub Mihel) vstřelit druhou branku. Následně poté měli domácí pár dobrých šancí, ale brankáře soupeře nepřekonali. Do třetí třetiny dali domácí úplně vše a to se jim vyplatilo. V 44. minutě skóroval Radek Krejčí a v 59. minutě Martin Štarha.

Skupina B

HC Zastávka - HC RH Centrum Brno 4:6 (3:1;0:3;1:2)
Branky Fiala, Michna, Kubiš, Sedmik, asistence Koblížek, Kocourek, Burián, Matal, J. Klíma, Fišer - M. Kerbler 2, Vítek 2, L. Kerbler, Budin, asistence Vítek 2, L. Kerbler, M. Kerbler, Navrátil, Sochorec, vyloučení: 5:9, navíc Hradil (RH Centrum) 10 min. OT, využití 2:1, rozhodčí Knot, Chovanec, Kohoutek, 30 diváků, hráno na ZS v Rosicích.
V první třetině domácí tým překvapil lídra tabulky svou aktivní hrou a překvapivě ale zaslouženě získal vedení o dvě branky. Ve druhé třetině hosté přitvrdili, využili svých zkušeností a otočili výsledek ve svůj prospěch. Vítězství si až do závěrečného hvizdu už spolehlivě pohlídali.

Tatran Hrušky - SK Minerva Boskovice B 3:5 (1:2;0:2;2:1)
Branky Holoubek 2, Šmerda - Konečný, Tlamka, Klíč, Hruška, Žáček, další podrobnosti nehlášeny, hráno na ZS ve Vyškově.
V první třetině šli domácí hned po pár minutách do vedení. To drželi až do konce třetiny, kdy během jedné minuty hosté otočili na 1:2. Ve druhé třetině po opakovaném špatném vyhození puku ze třetiny dali Boskovice dvě branky. Ve třetí Hrušky nastoupili v jiném tempu než ve druhé třetině, a ve třetí minutě už stáhli výsledek pouze na 3:4. Tlak byl na obou stranách, ale hosté měli více štěstí a nakonec dali uklidňující gól na 3:5.

HLC Bulldogs Brno - HC Veverská Bitýška 1:1 (0:0;0:0;1:1)
Branky Šebor, asistence Marčík - Žovka, asistence Marčík, vyloučení 8:10, navíc 5+20 min. OK, 2+2+10 minut OT (domácí) a 5+20 min. OK, 2+10 minut OT (hosté), využití 1:0, v oslabení 0:1, rozhodčí Ježek, Mazal, hráno na ZS V Boskovicích.
Vánoční přestávka Bulldogům očividně prospěla a favoritovi ukázali, že hokej hrát umí. Po dvou bezgólových třetinách se ve třetí třetině ujali vedení ve vlastním oslabení, hru soupeře narušovali už ve středním pásmu, a když se k tomu přidá vynikající výkon brankáře a bezchybná hra obrany, bylo nakročeno k vítězství. Jenže na druhé straně stál také vynikající brankář, který zmařil mnoho vyložených šancí domácích. V závěru Bulldogs doplatili na úzký hráčský kádr, kdy síly značně ubyly, a soupeři se podařilo vstřelit vyrovnávací gól. Také se vyostřila atmosféra na ledě, jak to ve vyrovnaných utkáních bývá, a rozhodčí řešili dvě šarvátky. Hráči dostali osobní tresty do konce utkání, ale už cestou do šatny se přátelsky poplácali po holeních. Třetí třetina se tak hrála téměř hodinu. Utkání je možno zapsat do kolonky vynikajících výkonů brankářů v utkání.