1. kolo Play-off OP - sezóna 2010 / 2011

Zpět

SK Mostiště - HLC Bulldogs Brno 7:6 (1:3;4:1;2:2)
Branky Toman, Solař, Novák, Vaněk, Novák, Pokorný, Toman, asistence Syrový 2, Vojta Krejčí 2, Novák, Smejkal, Slavík - Irein 2, Pospíchal, Nešpůrek, Pilný, Šebor, asistence Nešpůrek, Pospíchal, Jirásek, Kuta, Irein, vyloučení 6:10, navíc Balabán (HLC Bulldogs Brno) 10 minut OT, rozhodčí Maloušek, Toman, Musil, hráno na ZS ve V. Meziříčí.
V utkání, které mělo skutečně velmi dobrou úroveň, hosté v první třetině obrátili skóre až ke dvojbrankovému vedení. Totéž se ale po přestávce podařilo domácím a dramatický souboj nakonec rozhodla šťastná střela mostišťského Tomana z osmapadesáté minuty.

TJ Šerkovice - SK Minerva Boskovice B 6:4 (0:2;4:1;2:1)
Branky Pospíšil 2, Trejbal, Kuchař, Topalov, Prudký, asistence V. Pokorný 2, Brůha 2, Trejbal 2, Pospíšil, Topalov - Hofman, Klíč, Hasoň, Tlamka, asistence Klíč, Hofman, Konečný, Krejčíř, Tlamka, Hasoň, vyloučení 7:9, využití 2:1, rozhodčí Hájek, Kopeček, Štětina, hráno na ZS v Nedvědici.
První polovinu úvodního střetnutí tohoto čtvrtfinále poznamenalo sněžení na otevřeném zimním stadionu. Hráčům přibližně do 25. minuty sníh značně ztěžoval vedení kotouče i přesnou kombinaci. Lépe se s těmito podmínkami vyrovnali hosté, kteří se už v polovině čtvrté minuty ujali vedení 2:0 po brankách Hofmana a Klíče. Na domácí to mělo evidentně deprimující účinek, protože na dlouhou dobu nebyli schopni vyprodukovat kloudnou akci. A když už se dostali k zakončení, spolehlivě zasáhl brankář hostů. S ubývajícím sněhem a jeho odklizením z hrací plochy se kvalita hokeje značně zvedla. Ožili hlavně hráči Šerkovic, mnohem lépe kombinovali a jejich pobyt v obranném pásmu Boskovic byl častější. V rozmezí osmi minut od 27. do 35. minuty otočili skóre ve svůj prospěch. Nejprve Pospíšil s Trejbalem vyrovnali na 2:2, poté ještě Hasoň naposledy v zápase vrátil vedení na stranu Boskovic, ale v 31. minutě v přesilovce vyrovnával Kuchař a v 35. minutě už Šerkovice vedly - trefil se Topalov. Hned v úvodu poslední části hry opět v přesilovce zvyšoval domácí Prudký na 5:3 a domácí už byli lepším týmem. Toto potvrdil v 50. minutě svým druhým gólem Pospíšil - 6:3. Boskovičtí se přesto nevzdávali a odměnou jim bylo v přesilovce snížení v 57. minutě z hole Tlamky. Vítězství 6:4 je pro Šerkovice zasloužené, ovšem postup do semifinále je zcela otevřený.

TJ Náměšť nad Oslavou - HC Veverská Bitýška 13:5 (2:1;4:3;7:1)
Branky Kejda 4, Kohút 2, Němec 2, Staněk 2, Fila, Winkler, Pejchal, asistence: Winkler 5, Fila 2, Pejchal 3, Fiala, Kejda, Špaček, Toth, Staněk - B. Skalník, Živný Přemysl, Žofka, Blecha, Jurek, asistence Blecha 2, Hakl, Žofka, Hofírek, Kadlec, Vacek, vyloučení 9:10, rozhodčí Fiksa, Lisa, Hájek, hráno na ZS v Náměšti n. Osl.
Očekávané střetnutí dvou finálových soupeřů z minulého ročníku začalo svižně v rychlém tempu a útočným hokejem na obou stranách. Soupeři si nic nedarovali, hra byla vyrovnaná a obě mužstva předváděla výborný hokej. V 8. minutě šli hosté do vedení po chybě domácích a zdálo se, že začínají přebírat iniciativu utkání. Domácím se však ve 13. a 15. minutě podařilo stav otočit. Stále se hrál rychlý a tvrdý hokej, ve kterém přibývalo osobních soubojů. Při dvojnásobném vyloučení domácích hosté srovnali skóre. Domácí však zvýšili tlak na soupeře a v 27. a 28. minutě se opět dostali do vedení. Hosté využili chyby v řadách domácích a snížili v 31. minutě na rozdíl jediné branky, obě mužstva do konce druhé třetiny ještě skórovala. Stále se hrál rychlý a tvrdý hokej s celou řadou osobních soubojů, což se přítomným diváků rozhodně muselo líbit. Na začátku poslední třetiny hosté opět snížili na rozdíl jediné branky, to však bylo z jejich střelecké potence vše. Domácí získali převahu a ke zvratu nepomohla ani výměna brankáře hostů, svůj výborný výkon dokázali proměnit také v branky a soupeře přehráli ve všech směrech.
Domácí zasluhují pochvalu jako kompaktní tým, rozhodující vliv na výkon mužstva měl i brankář Aleš Sázavský, který svým výkonem svoje spoluhráče několikrát podržel. Je ale nutno vyzvednout i výkon hostující Veverské Bitýšky, která byla po dvě třetiny domácím důstojným a vyrovnaným soupeřem a konečný výsledek je pro ně příliš krutý

HC Spartak Velká Bíteš B - HC RH Centrum Brno 1:10 (0:3;0:4;1:3)
Branky Dačev, asistence Budín - Zavřel 2, Martin Kerbler 2, Čaňo 2, Hradil, Křetínský, Navrátil, Kinzel, asistence Vykouřil 2, Jabůrek 2, Leopold Kerbler 2, Martin Kerbler, Zavřel, Mrkvica, Sochorec, Hradil, Kinzel, Čaňo, Růžička, vyloučení 11:10, využití 0:4, Dočkal (VB) neproměnil trestné střílení, rozhodčí Říčan, Klíma, Lisa, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Od začátku zápasu  byli hosté lepším mužstvem. V první třetině se hrál rychlý hokej s minimem přerušení, mladí domácí hráči se soupeřem sice stačili  bruslit, ale na jejich kombinace už nestačili. Jediné zaváhání v obraně nepotrestal trestným nájezdem domácí Dočkal a tak první třetinu zaslouženě  vyhráli  hosté o tři branky. Ve druhé třetině se obraz hry nezměnil. Hosté měli jasnou herní převahu a hostující brankář si připisoval zákroky jen  sporadicky. Třetí třetina byla ve znamení častého vylučování na obou stranách, ovšem využít toho dokázali pouze hosté. Minutu před koncem zaznamenali i domácí čestnou branku a po jednoznačném vítězství hostů se bude odveta hrát už jen z povinnosti.

Přátelské utkání:

Dvě mužstva, kterým se nepodařilo postoupit v soutěži okresního přeboru v ledním hokeji Žďár nad Sázavou do vylučovací části, a to ze sk. A Křižanov a ze sk. B Zastávka, využila volný termín a dohodla se na sehrání přátelského utkání, které zrovna tak mohlo představovat konfrontaci hokejové úrovně druhé poloviny konečných tabulek obou skupin.

HC Sokol Křižanov - HC Zastávka 4:2 (0:1;1:1;3:0)
Po vyrovnaných dvou třetinách utkání, kdy hosté ještě o jednu branku vedli, dokázali v závěrečné třetině domácí zmobilizovat své síly, získali převahu a dokázali ji využít i střelecky a tak po zásluze zvítězili.