2. kolo Play-off OP - sezóna 2010 / 2011

Zpět

V soutěži okresního přeboru v ledním hokeji Žďár nad Sázavou 2010 - 2011 byla odehrána dvoukolová vyřazovací část. Vítězové dvojzápasů vyřazovací části sehrají spolu dvě semifinálová vyřazovací kola.

HLC Bulldogs Brno - SK Mostiště 3:6 (2:1;1:3;0:2)
Branky Šebor 2, Irein, asistence Balabán, Pilný, Jirásek, Mareček - Solař 3, Pokorný 2, Vojtěch Krejčí, asistence Toman 2, Pokorný, Vaněk, Musil, Solař, Krejčí, vyloučení 4:5, navíc domácí 10 min. OT, využití 1:0, v oslabení 1:1, rozhodčí Fiksa, Mahel, Lisa, hráno na ZS v Boskovicích.
Bulldoci po jednogólové prohře venku věřili v postup. Bohužel onemocněli dva hráči a brankář také neměl svůj den. Soupeř předvedl, že hokej hrát umí i na soupeřově hřišti. Kvalitní hrou navyšoval skóre a s podporou fanoušků dovedl utkání do vítězného konce. Hosté vyhráli i první utkání 7:6 a do semifinálové části tedy postupuje SK Mostiště.

SK Minerva Boskovice B - TJ Šerkovice 6:3 (3:0;2:3;1:0)
Branky Peša 2, Soldán, Klíč, Tlamka - Flígl, Trejbal, Kuchař, vyloučení 16:10, navíc brankář hostí 5+20 min. OK, využití: 1:1, rozhodčí: Kopeček, Klíma, Mahel, hráno na ZS v Boskovicích.
Celé utkání bylo často zbytečně až velmi vyhrocené, o čemž svědčí i počet vyloučených na obou stranách, nicméně je to částečně omluvitelné důležitostí zápasu. Postupová matematika zněla jasně: pokud chtějí domácí postoupit, musí vyhrát minimálně o tři branky, při výhře o dvě branky rozhodnou samostatné nájezdy, v ostatních případech postoupí do semifinále Šerkovice. Boskovice se pustili do svého soupeře s chutí, a i díky zbytečnému zkratu hostujícího gólmana v polovině úvodní třetiny, za kterého musel naskočit náhradník, vedli po úvodní části o vytoužené tři branky. Hosté se ovšem nevzdali a v průběhu druhé části hry stáhli rozdíl skóre na dvě branky, takže se začínalo de fakto od nuly, neboť tento stav nezaručoval postup ani jednomu z týmů. V úvodu dramatické závěrečné třetiny se podařilo domácím odskočit o vytoužené tři branky, a i přes několik šancí na obou stranách se již nepodařilo žádnému z mužstev vstřelit branku, a tak se před početnou diváckou kulisou, vytvořenou oběma tábory fanoušků, za kterou by se nemusela stydět ani mužstva z vyšší soutěže, radoval z postupu domácí tým, který v prvním utkání prohrál 6:4 a s lepším skóre tedy do semifinálové části tedy postupuje SK Minerva Boskovice B.

HC Veverská BItýška - TJ Náměšť nad Oslavou 4:7 (0:3;1:2;3:2)
Branky Slanina 2, Hakl Milan, Sokolovskij - Kohút 4, Pejchal, Winkler, Sázavský, asistence Pejchal 4, Winkler 2, Kohút, Němec, Fiala, vyloučení 9:5, z toho V. Živný 5 min. +OK a Žofka 5 min. +TH (oba Vev.Bítýška), rozhodčí - Říčan, Majtner, Jirčík, 55 diváků, hráno na ZS v Rosicích u Brna.
I když hosté přijeli pouze s deseti hráči, bez větších komplikací si pohlídali svůj náskok z prvního utkání a naprosto zaslouženě postoupili. Domácí sice vyvinuli určité úsilí, aby se rozloučili s letošním ročníkem se ctí, ale vlastní nedisciplinovaností a mizernou defenzívou i koncovkou si sami kopali hrob. Naopak hokejisté Náměště hráli rychlý, kombinační i dostatečně tvrdý hokej, který individuálním výkonem podpořila produktivní dvojice Kohút - Pejchal a tak se mohli společně se svými diváky radovat s postupu do semifinále play-off. Protože hosté vyhráli i první utkání 13:5, do semifinálové části tedy postupuje TJ Náměšť nad Oslavou.

HC RH Centrum Brno - HC Spartak Velká Bíteš B 3:4 (2:2;0:1;1:1)
Branky Čaňo,  M. Kerbler, Navrátil, asistence M. Kerbler, L. Kerbler, Čaňo, Jabůrek, Badin - Marek, Holík, Pohl, Vít, asistence Pohl 2, Komínek, vyloučeni 13:7, využití 0:1, rozhodčí Hájek, Říčan, Majtner, utkání hrané v brněnské hale Dětí a mládeže.
Průběh utkání, ve kterém měl být jasným favoritem domácí celek, se nenaplnil. Ten, kdo neviděl utkání v Bíteši, si to také mohl myslet, ale opak byl pravdou. Ospalý začátek ze strany domácího družstva využil velmi mladý celek hostů k rychlému vedení. Jelikož se hrálo na ledové ploše s parametry pro NHL (tedy menších rozměrů), tak to více vyhovovalo bojovnějšímu týmu hostí, což často vedlo k úplně zbytečným faulům domácích a samozřejmě i k nemožnosti výsledek zvrátit. Když se povedlo domácím vyrovnat na 4:4, tak prakticky nenápadnou střelou těsně za modrou čárou necelé 4 minuty před koncem hostující celek urval vítězství a ani maximální snaha domácích utkání dosáhnout remízy s odvolaným brankářem nevedla ke kýženému cíli. Tak nakonec vyhrál šťastnější tým. Protože domácí vyhráli první utkání 1:10, s celkově lepším skóre postupuje do semifinálové části HC RH Centrum Brno

Tak jak bylo stanoveno v hracím systému, rozhodujícím kriteriem je tzv. průměrný počet bodů na utkání (získaný v základní části soutěže). Podle tohoto kriteria se vytvořilo nové pořadí (minitabulka) účastníků semifinále pro určení semifinálových dvojic:

1. HC RH Centrum Brno 1,9
2. SK Mostiště 1,8
3. TJ Náměšť nad Oslavou 1,4
4. SK Minerva Boskovice B 1,1

Pořadí utkání semifinálových dvojic
podle stanoveného klíče pro 1. a 2. semifinálové kolo odehrají utkání mužstva takto:

1. z minitabulky - 4. z minitabulky
2. z minitabulky - 3. z minitabulky
4. z minitabulky - 1. z minitabulky
3. z minitabulky - 2. z minitabulky

Přátelské utkání:

Mužstva, kterým se nepodařilo postoupit v soutěži okresního přeboru v ledním hokeji Žďár nad Sázavou do vylučovací části, a to ze sk. A HC Sokol Křižanov a ze sk. B HC Tatran Hrušky, využila volný termín a dohodla se na sehrání přátelského utkání, které zrovna tak mohlo představovat konfrontaci hokejové úrovně druhé poloviny konečných tabulek obou skupin.

HC Sokol Křižanov - HC Tatran Hrušky 1:4 (0:1;1:2;0:1)
Hosté měli většinu utkání pod svou kontrolou a zaslouženě vyhráli, když dovolili domácím vstřelit pouze jeden jediný čestný úspěch.