1. semifinálové kolo Play-off OP - sezóna 2010 / 2011

Zpět

HC RH Centrum Brno - SK Minerva Boskovice B 6:1 (1:0;3:0;2:1)
Branky Vitek 2, Leopold Kerbler 2, Vykouřil, Zavřel, asistence Badin 2, (Navrátil 3, Vítek, Vykouřil, Fiala, Zavřel, Martin Kerbler, Jabůrek - Krejčíř, asistence Klíč, Čupr, vyloučeni 10: 9,  navíc Křetinský (RH Centru 10 min. OT za nesportovní chování, využití 2:1, rozhodčí Staněk, Říčan, Kopeček, hrano v brněnské hale Dětí a mládeže
Utkání, ve kterém měl být domácí tým favoritem, postupně očekávání naplnilo. Hostující tým přijel s jasným cílem uhrát dobrý výsledek, což se jim vzhledem k vývoji i povedlo. Zápas byl hrán v poměrně vysokém tempu, když hostující tým vsadil na obranu a čekal, co domácí tým předvede. Postupem času se hosté osmělili a měl i několik dobrých šancí včetně trestného střílení, ale se vším si domácí brankář Jakub Richter bravurně poradil, velmi dobrý výkon podal i hostující brankář. Domácí celek si postupem času vytvořil až šestibrankový náskok, který se podařilo hostům zkorigovat až na konci utkání. Do druhého semifinálového kola si domácí v tomto utkání vytvořili náskok, který jim skýtá určité možnosti postupu do finále OP LH.

SK Mostiště - TJ Náměšť nad Oslavou 11:10 (4:5;2:4;5:1)
Branky Vaněk 4, Toman 2, Solař 2, Syrový, Slavík, Josef Svoboda, asistence Musil 4, Jiří Svoboda 2, Solař, Josef Svoboda, Vaněk, Syrový - Pejchal 3, Michal Sázavský 3, Kejda 2, Špiřík 2, asistence Kejda 3, Špiřík 2, Pejchal 2, Rous, Němec, Strnad, vyloučení 5:8, navíc Fila (TJ Náměšť nad Oslavou) 10 minut OT a v čase 50:22 trestné střílení proti TJ Náměšť nad Oslavou (proměněno), rozhodčí Maloušek, Pekárek, Strádal, 150 diváků, hráno na ZS ve V. Meziříčí.
Nevídaná přestřelka se od začátku vyvíjela lépe pro hosty, kteří v utkání třikrát vedli o tři branky. Domácí však bojovali až do konce, prokázali velkou vůli a v závěru se jim podařil nečekaný obrat. Jednobrankové vítězství je pro domácí rozhodně cenné, ale pro postup do finále před druhým semifinálovým utkáním je získaný náskok zřejmě velmi malý.