1. kolo Finále Play-off OP - sezóna 2010 / 2011

Zpět

V soutěži okresního přeboru v ledním hokeji Žďár nad Sázavou 2010 - 2011, která se dostává do své konečné části, bylo odehráno první kolo finále.

HC RH - Centrum Brno - TJ Náměšť nad Oslavou 1:3 (0:1;0:2;1:0)

Branky: Vítek, asistence Navrátil, Zavřel - Pejchal, Lainka, Kejda, asistence Čada, Gothard, Fila, Tóth, vyloučení 11:8, navíc Gothard, Tóth a Špaček (všichni Náměšť), každý 10 min. OT za nesportovní chování, využití 1:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Staněk, Říčan, Kopeček, 150 diváků, hráno v Hale dětí a mládeže v Brně.

Oba soupeři začali opatrně s cílem se vzájemně poznat, protože se v dosavadním průběhu soutěže neměli možnost utkat. Domácí, kteří v celém průběhu soutěže nepoznali hořkost porážky, doufali, že v tomto duchu bude probíhat i první finálové utkání. Přišla však pátá minuta, první vyloučení domácích a hostům stačil sedm sekund, když Pejchalova bomba od modré čáry znamenala vedení 0:1. Branka hosty povzbudila a začali získávat zřetelnou převahu. V průběhu první třetiny měli hosté možnost hrát přesilovou hru v přečíslení pět na tři, ale právě přesilové hry byly jejich slabou stránkou. Druhá třetina byla jednoznačně v režii hostů. V 28. minutě náměšťský Lainka po samostatné akci zvýšil na 2:0 a v 36. minutě po předchozí nevyužité přesilovce 5:3, a dvě sekundy poté, co domácí naskočili na led v plném počtu, vstřelil Kejda po předcházející perfektní kombinaci Fily a Tótha třetí a snad nejhezčí branku utkání. Poslední třetina už příliš nezměnila průběh vývoje utkání. Domácí sice cítili poslední možnost změny skóre a případného zisku alespoň jednoho bodu, začali se snahou narušovat akce hostům, ale výsledek nebyl žádný. Jediný čestný úspěch domácích vstřelil v 59. minutě Vítek při přesilové hře, ale to už o výsledku bylo rozhodnuto. Celému utkání dominovali svým výkonem oba brankáři - hostující Aleš Sázavský a především domácí Miroslav Zumr, který zachránil svoje spoluhráče od daleko vyšší prohry a pokud by se vyhlašoval nejlepší hráč utkání, byl by jím bezesporu on.

Utkání přineslo řadu prvků moderního hokeje - bylo rychlé, bojovné, tvrdé, hrálo se nezáludně, a přítomní diváci, z nichž část fanoušků hostující Náměště dokázala vytvořit svým oblíbencům téměř domácí prostředí, mohli být rozhodně spokojeni. Hosté byli v tomto úvodním finálovém utkání lepším mužstvem, byli důraznější, rychlejší, měli hokejovější projev a přehrávali svého soupeře v kombinaci, v bruslení i v osobních soubojích. Obě mužstva předvedla výkon, kterým pozvedla toto první finálové utkání na jeden z nejlepších zápasů uplynulé sezóny OP LH. Vítězstvím na brněnském ledě si hosté vytvořili potřebnou výhodu pro následující odvetu na náměšťském ledě a posílili svoji šanci na celkové vítězství v letošním ročníku okresního přeboru v ledním hokeji Žďár nad Sáz.