2. kolo Finále Play-off OP - sezóna 2010 / 2011

Zpět

V soutěži okresního přeboru v ledním hokeji Žďár nad Sázavou 2010 - 2011, která se dostala do své konečné části, bylo odehráno druhé kolo finále a když tentokrát zvítězili domácí, bylo to i poslední utkání celé soutěže, ve kterém byl současně určen přeborník okresu Žďár n. Sáz. v ledním hokeji - mužstvo TJ Náměšť nad Oslavou.

TJ Náměšť nad Oslavou - HC RH - Centrum Brno 3:2 (1:0;2:2;0:0)

Branky: Fila 2, Sázavský, asistence Pejchal, Strnad, Fila, Špaček - Navrátil, Zavřel, asistence Vítek 2, Zavřel, vyloučení 10:8, využití 2:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Fiksa, Mahel, Lisa, 300 diváků, hráno na ZS v Náměšti n. Osl.

Začátek utkání byl oboustranně opatrný, domácí si byli vědomi svého náskoku z prvního finálového utkání, hosté naopak viděli příležitost, jak průběh finálových střetnutí zvrátit. Hosté také po volnějším začátku získali převahu a zatlačili domácí do obrany. Ti opláceli rychlými brejky, z nichž jeden ve 13. minutě dokonale vyšel - po úniku dvojice Pejchala a Strnada následovala perfektní přihrávka na Filu a ten dostal domácí do vedení. Branka poněkud otřásla jistotou hostů a naopak domácí se vymanili z úvodníku tlaku. Hra se vyrovnala, ale hosté byli o poznání lepší, jak kombinačně tak i nasazením. Ve druhé třetině začali domácí očekávaným náporem. Ve 24. minutě však přišla chvíle domácích. Michal Sázavský poprvé využil přesilovou hru a domácí vedli 2:0. Když totéž se povedlo i Filovi, který po minutě využil přesilovku svého mužstva podruhé, na světelné tabuli se objevil stav 3:0 a zdálo se, že o utkání je rozhodnuto. Domácí hráči snad pod vidinou tříbrankového vedení polevili v důslednosti a v důrazu na soupeřovu branku. To se jim vzápětí vymstilo. Přišla 36. minuta a v rozmezí necelých padesáti sekund dokázali hosté snížit krásnou Zavřelovou brankou na 1:3 a vzápětí Navrátil vstřelil po rychlé kombinaci kapitána hostů Zavřela a Vítka kontaktní branku - 2:3. Poslední třetina znamenal pro oba soupeře mnoho. Udržení stávajícího stavu, remíza nebo dokonce i prohra o jednu branku by při předcházející výhře Náměště v Brně 1:3 domácím stačila k celkovému vítězství z obou zápasů, hosté však pro tutéž možnost potřebovali zvítězit o více než dvě branky. Obě mužstva celou vyrovnanou třetinu odehrála velmi zodpovědně, s důrazem na zajištěnou obranu a snahou o minimum chyb, domácí však měli k celkovému vítězství ve finále blíž. Po bezbrankovém průběhu závěrečné části se z vítězství radovali nakonec domácí hokejisté, kteří tak po nejtěsnějším vítězství 3:2 získali titul Přeborníka okresu Žďár nad Sázavou v ledním hokeji pro sezónu 2010 - 2011, přesto hosté, dokonce jako nově vytvořený tým těsně před zahájením sezóny, mohli odejít se vztyčenou hlavou, protože dojem, který v obou utkáních na ledě zanechali, byl velmi dobrý. Hned po skončení utkání předali zástupci řídícího orgánu, kterým byl OVV ČSLH Žďár n. Sáz., oběma mužstvům stříbrné a zlaté medaile a domácím navíc zlatý pohár přeborníka okresu.

Utkání, i když nedosáhlo svou úrovní úvodní utkání v Brně, bylo důstojným zakončením celé soutěže. Oba týmy produkovaly moderní, rychlý, kombinační a tvrdý hokej, vždy však v rámci pravidel, bez záludností a zbytečných osobních šarvátek. Hosté si zaslouží zvláštní uznání, kdy prakticky v polovině utkání nečekaně vysoko prohrávali, a přesto nesložili zbraně, nerezignovali a přispěli tak výraznou měrou k dramatičnosti utkání. Celý zápas, nakonec i výsledek po závěrečném hvizdu rozhodčích, kteří svou úrovní rozhodování zdárně sekundovali výkonům obou soupeřů, se rozhodně líbil domácím fanouškům, kteří v hojném počtu dokázali své mužstvo povzbuzovat a vytvořit tak diváckou kulisu, kterou by Náměšti mohl závidět leckterý hokejový klub z daleko vyšší soutěže. Tak Jako v prvním finálovém utkání v Brně, tak i v tomto zápase byli znovu ústředními postavami oba brankáři - domácí Aleš Sázavský a především pak brankář hostů Jakub Richter - oba se výraznou měrou podíleli na relativně nízkém počtu branek v síti svých mužstev.