18. kolo OP - sezóna 2011 / 2012

Zpět

HC Nedvědice - HC Zastávka 5:2 (2:0;1:1;2:1)
Štarha 2, Pospíšil, Sís, Jíra - Burián, Sedmik, vyloučení 3:5, 88 platících diváků, hráno na ZS v Nedvědici.
V Nedvědici pod otevřeným nebem proti sobě nastoupila mužstva Nedvědice a Zastávky. Začátek utkání byl opatrný, diváci neviděli žádnou vážnější akci. Až ve druhé polovině první třetiny se začal hrát ostřejší hokej a přišly góly. První v 16. minutě a druhý jedinou sekundu před koncem třetiny. Ve druhé třetině měli mírnou  převahu domácí, ale po jedné brance vstřelily obě mužstva. Třetí třetina byla opět vyrovnaná, ale výborná obrana domácích, v čele s brankářem Tuháčkem, nedovolila snížení stavu, a jak se říká, trpělivost růže přináší, když domácí využili dva brejky a o vítězi bylo rozhodnuto. Hosté už pouze šťastným gólem snížili na 5:2. Nedvědičtí mladíci po dlouhé době zaslouženě vyhráli.

Tatran Hrušky - HC RH Centrum Brno 2:11 (2:2;0:4;0:5)
Palát 2, asistence Štefan, Jakub Laichman - Špaček 4, Martin Kerbler 2, Kopa 2, Leopold Kerbler, Stanček, Kyncl, asistence Martin Kerbler 3, Petrik 2, Zavřel, Stanček, Navrátil, Kyncl, Grepl, vyloučení 8:3, 30 diváků, hráno na ZS ve Vyškově.
Utkání v první třetině vypadalo velice slibně pro domácí tým, neboť Palát vstřelil hned ve třetí minutě první branku. Hosté na to odpověděli využitou přesilovkou. Poté se k odražené-mu puku od brankáře dostal opět Palát a dorazil puk do branky, to bohužel bylo od domá-cích vše. Hosté po neproměněné další přesilovce ujeli hned po vhazování a skórovali. Do šaten se šlo za nerozhodného stavu a hráči Hrušek byli po takhle odehrané třetině docela spokojení. Jenže hostům se to nelíbilo a po zbytek dalších dvou třetin jen zvyšovali tempo hry, na které domácí těžko odpovídali. Pod tlakem už byl i domácí brankář, kterému tam v poslední třetině spadlo snad úplně všechno. Rozhodčí docela utkání nezvládli, to se promít-lo i na celkovém průběhu hry. Došlo i na slovní výměnu názorů, ale nic horšího se už pro rozhodčí naštěstí nestalo.

HC Veverská Bitýška - TJ Šerkovice 6:5 (3:1;2:2;1:2)
Hajný 2, Václav Živný 2, Hofírek, Píša, asistence Skalník 2, Sokolovskij 2, Jaroš 2, Přemysl Živný, Němčanovský - Erik Flígl 2, Jiří Flígl, Martin Flígl, Klepsa, asistence Topalov 2, Klepsa, Florián, Matuška, 20 diváků, vyloučení 2:4, rozhodčí Maloušek, Pekárek, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Nezodpovědný výkon v defenzivní činnosti stál málem domácí další body. O plném zisku a vítězství rozhodl až v 59. minutě Václav Živný, který zblízka dorazil Sokolovského střelu. Hosté dokázali hrát vyrovnanou partii i přesto, že prohrávali nejprve 2:0, pak 3:1 a nakonec 5:3. Bojovali a nechybělo mnoho, a za svůj výkon mohli být i odměněni

SK Mostiště - HC Sokol Křižanov 7:2 (3:0;3:1;1:1)
Musil, Pokorný, Novák, Solař, Solař, Syrový, Vojta Krejčí, asistence Slavík 3, Smejkal 2, Pokorný, Novák, Musil, Josef Svoboda, Solař - Bílovský 2, asistence Aleš Komínek, Andrla, Lukáš Musil, vyloučení 1:7, bez využití,rozhodčí Pekárek - Maloušek, Strádal, 70 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
První třetina přinesla nejlepší hokej a domácí z mírné převahy vytěžili solidní náskok, který po rozpačitější pasáži dokázali v závěru druhé části dostatečně navýšit.

TJ Náměšť nad Oslavou - HC Spartak Velká Bíteš B 7:3 (3:2;1:1;3:0)
Čada 2, Pejchal 2, Bauer, Kalhotka, Kejda, asistence Staněk 2, Kejda 2, Pejchal, Pavel Franěk, Doležal, Čada - Rozmahel, Vlček, Urbánek, asistence Rozmahel, Komínek, Dočkal, Pohl, vyloučení 6:3, navíc domácí i hosté po jednom desetriminutovém. trestu OT, rozhodčí Fiksa - Jirčík, Lianka, hráno na ZS v Náměšti n. Osl.
Domácí vstoupili do utkání značně vlažně a už po dvou minutách prohrávali. Sice se jim podařilo v šesté minutě vyrovnat, ale hosté o čtyři minuty později šli opět do vedení. Domácí o minutu později zase vyrovnali a po další minutě šli konečně do vedení 3:2. Ve druhé třetině se obraz hry nezměnil, ale je nutno především vyzvednout výkon hostujících hráčů z V. Bíteše, kteří po celou třetinu dokázali udržet krok s favorizovanými domácími a sehrát s nimi v této fázi vyrovnanou partii. V poslední třetině domácí přidali na důrazu a třemi brankami strhli vítězství definitivně na svou stranu. Je třeba se také zmínit o výborných výkonech obou brankářů. Stínem utkání je zranění hráče V. Bíteše po nezaviněné srážce s jedním z hráčů domácích.

SK Minerva Boskovice B - HLC Bulldogs Brno 10:4 (1:3, 3:1, 6:0)
Pospíchal 2, Irein 2, Němec 2, Marčík, Bartoněk, Nešpůrek, Mareček, asistence Pospíchal 3, Nešpůrek 2, Jirásek 2, Houdek, Marčík - Krejčíř 2, Tlamka, Hasoň, asistence Konečný, Marek, Krejčíř, Hrbáček, Konopáč, vyloučení 2:4, využití 1:0, v oslabení 1:0, rozhodčí Scheiner, Tanenber-ger, 20 diváků, hráno na ZS v Boskovicích.
Na boskovickém zimním stadiónu, kde oba týmy hrají svá domácí utkání, na střídačku označenou domácí tentokrát usedli Bulldoci a utkání otevřeli prvním gólem hned v 25 sekundě. Hosté tohle své zaváhání vůbec nebrali v potaz, začali domácí přehrávat, byli aktivní, dobře bránili střední pásmo a třetinu vyhráli 1:3. Začala druhá třetina, a hned v první minutě domácí snížili na 2:3. Hosté odpověděli stejnou mincí a dvoubrankové vedení 4:2 si celkem s přehledem hlídali až do poloviny utkání. Tehdy domácí začali přebírat iniciativu, která vyvrcholila dvěma slepenými góly v posledních dvou minutách, a tak po dvou třetinách byl stav 4:4. Závěrečná třetina byla pro hosty katastrofální. Už v první minutě dostali gól, vzápětí druhý a nakonec ještě čtyři. Celé utkání bylo rychlé a do stavu 6:4 i dramatické. Oba týmy, i když se v osobních soubojích nešetřili, celé utkání odehráli gentlemansky.