6. kolo OP - sezóna 2011 / 2012

Zpět

TJ Náměšť n. Osl. - HC Sokol Křižanov 10:1 (3:0;3:0;4:1)
Špiřík 2, Kejda 21, Staněk, Pejchal, Rous, Toth, Fiala, Obereiter, asistence Fiala 3, Špiřík 2, Doležal, 2, Obereiter 2, Sázavský, Pejchal - Jílovský, asistence Komínek, vyloučení 4:4, navíc po jednom TS pro domácí i hosty, proměnili pouze domácí, rozhodčí Fiksa - P. Lisa, Jirčík, hráno na ZS v Náměšti n. Osl.
Domácí hned od začátku zatlačili hosty na jejich polovinu. Hosté vyráželi jen ke sporadickým útokům, které navíc nedokázali zužitkovat. Dařilo se jim odolávat tlaku domácích do 17. minuty, v době od 17. do 19. minuty však domácí vstřelili tři branky a uklidnili a vyřešili tak svou situaci. Další dvě třetiny byly v tomto utkání podobné. Domácí tlačili a hosté se po většinu času jen bránili. Ze stálého tlaku domácích vyplynuly další branky a domácí tak i ve skóre potvrdili svou převahu. Od větší porážky hosty zachránil především jejich dobře chytající brankář.

HC Nedvědice - SK Minerva Boskovice B 3:2 (1:0;1:1;1:1)
Kytner, Jíra, O. Pospíšil, asistence Tálský. Sís, P. Dinga - Čupr, Soldán, asistence Tlamka, Peša, vyloučení 3:5, hráno ve středu 21. prosince 2011 v 19.00 hodin na ZS v Nedvědici.
Zápas byl velice vyrovnaný, ale do vedení šli domácí. Na začátku druhé třetiny hosté srovnali, ale dlouho netrvalo a domácí šli opět do vedení. Hosté ve třetí třetině opět srovnali a také se trochu přitvrdilo. Domácím se podařilo vstřelit ještě jeden gól, a tak se mohli radovat z vítězství.

SK Mostiště  - TJ Šerkovice 17:6 (7:0;6:3;4:3)
Toman 5, Jiří Svoboda 4, Solař 3, Pokorný 2, Josef Svoboda, Vojtěch Krejčí, Syrový,. asistence Syrový 4, Slavík 3, Pokorný 3, Josef Svoboda 2, Jiří Svoboda 2, Solař 2, Homola, Vojtěch Krejčí, Musil - Moučka 3, Jiří Fligl 2, Chmelíček, asistence Martin Fligl 3, Darkwah, Erik Fligl, Jiří Fligl, Vít Pokorný, Prudký, vyloučení 3:3, využití 2:0, rozhodčí Pekárek - Maloušek, Sysel, 50 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí
Hostů přijelo málo a po deseti minutách v podstatě přestali klást soupeři odpor. Domácí toho hojně využívali, už v pětadvacáté minutě se skóre přehouplo přes desítku a pak se zápas jen z povinnosti v oboustranně tréninkovém tempu dohrával.

HLC Bulldogs Brno - HC Spartak Velká Bíteš B 6:9 (1:0;4:6;1:3)
Kvarda, Houdek, Marčík, Nešpůrek, Pilný, Irein - Dačev 3, Koukola 3, Dočkal 2, David Komínek, vyloučení 5:3, využití 2:2, hráno na ZS v Boskovicích.
Další z řady domácích utkání sehráli brněnští Bulldogs na domácím stadionu v Boskovicích, na němž tentokrát přivítali soupeře z Velké Bíteše. Hra to byla vcelku průměrná, kdy po první třetině byl do tabulky střelců zapsán pouze domácí Martin Kvarda. Těžko říci, co se stalo během úpravy ledové plochy po první třetině, ale jisté je pouze to, že se zřejmě oba celky dohodly aplikovat něco, co by se dalo nazvat "otevřená herní platforma". Důkazem toho může být statistický údaj, kdy druhá třetina skončila poměrem 4:6. Radost měli především oba brankáři, kteří by jistě uvítali, kdyby měli s sebou náhradníky. Takto si mohli užít téměř mikulášské nadílky. Třetí třetina pak byla jen doznívající apokalypsou na jedné straně a přemírou sebevědomí na straně druhé. Celkově herní projev obou týmů by bylo možno popsat rčením "ani ryba ani rak" a nejméně spokojená tak mohla být skupinka diváku, kterým herní projev nemohl poskytnout ani pochybnou sobotní zábavu.

Tatran Hrušky - HC Zastávka 3:3 (0:2;3:0;0:0)
Marek Šmerda 2, Petr Holoubek, asistence Palát 2, Roman Holoubek - D. Rouš 2, L. Rouš, asistence Fišer, Burián, Kubiš, vyloučení 6:2, 30 diváků, hráno na ZS ve Vyškově.
Hrušky v první třetině hráli většinou v oslabení a to je stálo druhý bod. Zastávka skórovala pouze v početní převaze, ve hře 5 na 5 měli navrch domácí. Do druhé třetiny Hrušky nastoupily s vědomím, že musí hrát čistě, to se jim vyplatilo, a utkání obrátili  v několika minutách. To jim vydrželo až do 55. minuty utkání, kdy šli znovu do čtyř a Zastávka opět proměnila. V posledních sekundách zápasu ještě hosté mohli celé utkání otočit, kdy doráželi do prázdné brány, ale ztroskotali na skvělém zákroku domácího brankáře Bubeníčka, který se konečně dostává do formy.

HC Veverská Bitýška - HC RH Centrum 4:5 (1:2;1:1;2:2)
Píša, Skalník, P. Živný, V. Živný, asistence Vacek, Jaroš, Píša, Němčanovský, P. Živný, P. Hakl, asistence Stanček, Kopa, Navrátil, Kalík, vyloučení 8:7 + domácí Klíma 10 minut OT, využití 0:1, oslabení 2:0, rozhodčí Pekárek - V. Sysel, K. Sysel, 40 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Remíza by asi konečnému výsledku slušela víc, ale o vítězství hostí rozhodla buď jediná využitá proměněná přesilová hra a nebo velice sporná situace při brance - nebrance na 1:3 ve druhé části hry. Jinak se hrálo poměrně tvrdě, ve slušném tempu a se všemi atributy regionálního derby.