11. kolo OP - sezóna 2012 / 2013

Zpět

HC Nedvědice - TJ Šerkovice - nehráno pro nezpůsobilou ledovou plochu, po dohodě obou oddílů bude sehráno v lednu 2013

HC Sokol Křižanov - HLC Bulldogs Brno 2:7 (0:0;1:4;1:3)
branky Aleš Komínek 2, asistence Malý, Veselý - Pospíchal 2, Šebor 2, Jirásek, Kuta, Mezník, asistence Šebor 2, Jirásek 2, Pospíchal, Machala, Houdek, Balabán, vyloučení 2:1, rozhodčí Maloušek, Ant. Jeřábek st., Sysel, 20 diváků, hráno na ZS ve Vekém Meziříčí.
Další podrobnosti nehlášeny.

HC Zastávka - HC Veverská Bitýška 1:6 (0:2;1:3;0:2)
branky Gross, asistence David Rouš - Němec, Píša, Němčanovský, Slanina, Václav Živný, Tvrdý, asistence Němčanovský 2, Žofka, Přemysl Živný,  Píša, Hajný, Němec, vyloučení 10:10, z toho Knotek (Zastávka) 2 + 10 minut OT, Němčanovský, (Vev.Bitýška) 5 + 10 minut OK, využití 1:4. rozhodčí Měkýš, Škoda, Mikovíny, 45 diváků, hráno na ZS v Rosicích.
Do posledního utkání v tomto roce nastupovali domácí s dobrým úmyslem navázat na předešlé utkání a získat tři body i v utkání s odvěkým rivalem HC Veverská Bitýška. Opak byl ovšem pravdou. Domácím scházel klid při rozehrávce i zakončení, a tak hosté domácí mužstvo ve všech směrech přehráli a odvážejí si zaslouženě tři body.

SK Mostiště - SK Minerva Boskovice B 5:2 (2:1;2:0;1:1)
branky Vidlák, Pokorný, Musil, Vidlák, Toman, asistence Novák 2, Zahradníček, Dostál, Václav Krejčí st. - Hasoň, Hrbáček, asistence Hrbáček, Hasoň, vyloučení 8:8, využití 2:0, rozhodčí Lainka, Musil, 50 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Domácí měli od začátku o něco více ze hry, v polovině utkání vedli 4:1 a i když hosté ve třetí části zvýšili aktivitu, na mostišťském vítězství už se nic nezměnilo.

TJ Náměšť n. Osl - RH Centrum Brno 7:6 po samostatných nájezdech (2:1;1:4;3:1 - 1:0 na nájezdy)
branky Michal Sázavský 2, Doležal 2, Bauer, Tóth, Špiřík, asistence Strnad 2, Tóth, Lalhotka, Špaček - Leopol Kelbler 2, Vašíček, Vítek, Stloukal, Kopa, asistence Špaček, Grepl, Stloukal, Vašíček, Zavřel, Zubíček, vyloučení 8:9, navíc domácí jeden vyšší trest 2+2 minuty a hosté 10 minut OT, rozhodčí Pekárek, Todorov, Musil, 160 diváků, hráno na ZS v Náměšti n. Osl.
Do tohoto utkání nastupovala dvě mužstva, která mají reálné ambice na zisk titulu Přeborník okresu. Hosté přijeli náležitě připraveni s plným počtem hráčů a v nejsilnější sestavě. Domácím naopak chyběli tři hráči základní sestavy. Fandové náměšťského hokeje se těšili na vyrovnaný zápas, který je uspokojí svou dramatičností a hokejovou krásou. Přišli v nebývale hojném počtu a také byli, jak se patří, slyšet. Utkání začalo z obou stran svižně, ale už ve 2. minutě byl vyloučen hráč hostů a téměř ihned za ním další hráč. Domácí však nedokázali tuto svou početní výhodu využít. v 7. minutě a následně na to o minutu později domácí dvakrát skórovali, a zdálos, že půjdou opět zdárně za vítězstvím. Ale zdání někdy klame. Hosté zpřesnili hru a v 11. minutě snížili na rozdíl jediné branky. Ve druhé třetině se obě mužstva snažila strhnout vedení na svou stranu. Hosté dvěma brankami ve 23. a 25. minutě otočili výsledek. Domácí však nato reagovali posvém a vzápětí v téže minutě stav srovnali. Hostům se začala hra dařit, byli přesnější, důraznější a domácí měli hodně problémů ubránit jejich kombinační a nátlakovou hru. Naproti tomu domácím se nedařilo, nic jim nevycházelo a jejich hra postrádala přesnost a důraz. Hosté toho využili a tentokrát oni dvěma brankami stav otočili ve svůj prospěch - 2:5!. Za takového stavu se odcházelo do kabin a diváci začali pochybovat o možnostech domácího mužstva zvrátit vývoj utkání. S nástupem do třetí, poslední třetiny se obraz hry nezměnil. Po chybě brankáře hostů ve 43. minutě domácí Špiřík snížil na rozdíl jediné branky. Vzápětí však v téže minutě hosté opět skórovali Kelblerem a opět zvýšili své vedení na rozdíl dvou branek. Pak ale hosté svou nedisciplinovaností a následným dvojnásobným vyloučením ve 48. a 49. minutě nabídli domácím možnost snížení tohoto rozdílu a ti to využili. V této době se domácí dostávali znovu do tempa, zpřesnili hru, a když v 56. minutě po úniku přesnou ranou srovnal Sázavský, celý stadion zaburácel. Diváci dále hnali svoje hráče do útoku. V přemíře snahy ale byl na začátku 59. minuty vyloučen domácí hráč a v téže minutě ještě po jednom hráči na obou stranách. Hosté tak měli možnost hrát do konce třetí třetiny utkání přesilovku 4:3 a snažili se zvrátit utkání ve svůj prospěch. To se jim však přes veškerou snahu nepodařilo a podle propozic soutěže tak přišly na řadu samostatné nájezdy a to je vždy loterie. První začali hosté a po třech nájezdech nebylo rozhodnuto. Další nájezdy začínali domácí, ale až v osmé sérii nájezdů rozhodl hráč domácích Doležal a zajistil tak druhý, rozhodující bod. Utkání svou dramatičností se muselo všem divákům na stadionu líbit. Hosté se předvedli jako kompaktní tým, bez velkých slabin a propracovaným systémem hry. Měli blíže k vítězství, ale štěstí stálo tentokrát na straně domácích. Nutno ještě vyzvednout brankáře domácích Sázavského za jeho výkon, kterým svému mužstvu výraznou měrou pomohl.

HC Spartak Velká Bíteš B - HC Tatran Hrušky 6:3 (3:1;2:2;1:0)
branky Budín 2, Burian 2, P. Holík, T. Rozmahel, asistence Budín, Burian, Dačev, Dvořák, David Komínek, Vlček - Václav Laichman, Peprnica, Dumišinec, asistence Uher 2, Laichman Václav Laichman, vyloučení 6:3, využití 0:2, rozhodčí Maloušek, P. Lisa, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Opatrný začátek narušili již v páté minutě hosté, kteří šli do vedení díky šikovné individuální akci hostujícího kapitána. Za domácí vyrovnával o šest minut později Rozmahel, který dorazil nepovedenou střelu a částečně tak domácí zklidnil. O dvě minuty později strhla vedení na domácí stranu nová posila Burian, který zakončil rychlý protiútok. A když se v samém závěru trefil po samostatném úniku Budín, odcházeli do kabin o hodně spokojenější domácí. Druhá třetina začala náporem domácích, z čehož vytěžil druhou branku v zápase Burian, který si našel odražený puk a zvýšil na rozdíl tří branek. Hosté se nevzdali, přitvrdili hru a z přesilové hry znovu snížili. Hra v tomto úseku byla víceméně vyrovnaná a čekalo se na chybu. Té se dopustili jako první hosté a Budín bez větších potíží opět navýšil vedení domácích. Ovšem na konci třetiny, znovu z přesilové hry, hosté snížili a do třetí třetiny se šlo pouze s dvoubrankovým rozdílem. Ve třetí třetině se sice hosté snažili s výsledkem ještě něco udělat, ale domácí je dobrou obranou k ničemu vážnějšímu nepustili a naopak ještě jednu branku po nedůrazu hostující obrany přidali. Z vítězství se tak radovali domácí, kteří přeci jen byli o trošku hokejovější a hlavně důraznější při zakončování.