15. kolo OP - sezóna 2012 / 2013

Zpět

HC Nedvědice - TJ Šerkovice 5:4 (3:1;0:1;2:2)
branky Čermák 2, Radek Krejčí, Petr Krejčí, Pavel Prudký, asistence nehlášeny - Vít Pokorný, Moučka, Florian, Topalov, asistence nehlášeny, další podrobnosti nehlášeny, hráno na ZS v Nedvědici.
Dne 22.1.2013 bylo sehráno odložené utkání 11. kola. Oba týmy nastoupily téměř v kompletní sestavě a přítomným divákům předvedly zajímavou podívanou. Ve férově hraném utkání šly nejprve do vedení Šerkovice, ale ještě do přestávky se domácím podařilo stav otočit na 3:1. Druhá třetina patřila hostům, když ji vyhráli 1:0. Ve třetí třetině se hrál zodpovědný hokej se snahou neudělat chybu. Domácím se opět podařilo odskočit na rozdíl dvou gólů, ale v závěru hosté odvolali brankáře a vytvořili si obrovský tlak, při kterém se jim podařilo snížit na rozdíl jedné branky. Při domácích stálo i štěstí a tak se jim podařilo vítězství udržet.

TJ Šerkovice - HC Veverská Bitýška 1:6 (0:2;1:3;0:1)
branky Schramek bez asistence - Žofka 2, Píša, Němec, Přemysl Živný, Václav Živný, asistence Němec 2, Přemysl Živný, Jaroš, Žofka, Hajný, Píša, vyloučení 6:3, navíc Chmelíček 10 minut OT, V. Pokorný 20 minut OK (oba Šerkovice) - Němec (V. Bitýška) 10 minut OT, využití 1:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Doležel, Lerch, 40 diváků, hráno na ZS v Nedvědici
Šerkovice hned od začátku utkání tahaly za kratší konec a ve všech základních hokejových dovednostech zaostávaly. Veverská Bítýška pomalu, ale jistě navyšovala své vedení a poslední třetina se dohrávala víceméně z povinnosti. Hosté zcela zaslouženě i s úroky vrátili domácím prohru na nájezdy z první části soutěže.

HC Sokol Křižanov - SK Mostiště 3:11 (2:3;1:4;0:4)
branky Kolečkář, Tomáš Kotík, Aleš Komínek, asistence Suchý, Štěrba, Kolečkář - Václav Krejčí ml. 3, Dostál 2, Pokorný 2, Musil 2, Novák, Slavík, asistence Zahrasdníček 2, Pokorný 2, Novák 2, Smejkal, Dostál, vyloučení 8:7. navíc Syrový (Mostiště) 20 minut OK, rozhodčí Leinka, Sobotka, Musil, 150 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
První třetina utkání byla mezi oběma soupeři vyrovnaná. Ve druhé a především pak ve třetí třetině převážila velká zkušenost hostujícího mužstva z Mostišť, které postupně zcela přehrálo domácí a připravilo jim další vysokou porážku.

HC Nedvědice - TJ Náměšť nad Oslavou 2:8 (0:0;1:1;1:7)
branky Císař, Petr Krejčí, asistence Sís - Tóth 2, Kejda, Doležel, Oberreiter, Vildomec, Sázavský, Fiala, asistence Fiala 2, Doležel 2, Ošmera 2, Fiala, Sázavský, další podrobnosti nehlášeny, hráno na ZS v Nedvědici.
Favorité OP přijeli s velkým sebevědomým a odhodláním nic neponechat náhodě. Domácí, ač oslabeni velkou marodkou, předvedli bojovný výkon a dokonce dvakrát v utkání nad favority vedli. Dvě třetiny byli domácí vyrovnaným soupeřem hostujícím favoritům, jak dokazuje i skóre po dvou třetinách. Od 46. minuty narůstal tlak zkušených hostů, což se projevilo na únavě domácích a narůstajícím skóre. Hosté už nepřipustili překvapení a během dvou minut ve třetí třetině otočili utkání na svou stranu a utkání dohráli zcela ve své režii.

HC Spartak Velká Bíteš B - HLC Bulldogs Brno 10:3 (1:1;4:1;5:1)
branky Budín 3, Burian 2, M. Komínek, Jiří Loukota, Vlček, Dočkal, Pohl, asistence Budín 3, Burian 3, Dačev 3, Komínek D. 2, Dočkal, Marek - Pospíchal 2, Jirásek, asistence Jirásek 2, vyloučení  4:3, využití 0:1, navíc nařízeno TS proti VB - proměnil Jirásek, rozhodčí P. Lisa, Sysel, Tomanhráno na stadionu ve Velké Bíteši.
Hosté sužovaní velkou marodkou přijeli s minimálním počtem hráčů, což mělo odvetu domácím značně ulehčit. Ovšem hosté dodržovali jasnou taktiku - bránit a vyrážet do rychlých brejků. To jim během tří minut první třetiny přineslo tři velké šance a k tomu jeden faul, po kterém domácí Jirásek proměnil nařízené trestné střílení. Domácí se trápili a do šancí se příliš nedostávali. Až se jim z nenápadné akce podařilo vyrovnat a po první třetině byl stav nerozhodný. Druhá třetina začala přesilovou hrou hostí, kterou přesnou střelou pod víko proměnil Pospíchal. Rozhodující momenty utkání přišly v polovině zápasu, kdy domácí třemi brankami v rozmezí snad jedné minuty otočili stav utkání. A když na konci třetiny přidal pátou branku Pohl, bylo o utkání rozhodnuto. Ve třetí třetině už hostům došly síly a domácí jen navyšovali skóre. Zasloužené vítězství pro domácí.

HC Tatran Hrušky - HC Zastávka 3:5 (1:1;0:3;2:1)
branky Michal Uher 2, Medek, aistence Václav Laichman, Medek - Vopálka, Knotek, Kubiš, Jelínek, Stromecký, asistence Stromecký 2, Gejdoš, Vopálka, vyloučení 4:10, 35 diváků, hráno na ZS ve Vyškově.
V neděli odpoledne byl ve Vyškově odehrán velice pěkný a pro diváka zajímavý zápas. Domácí se dostali do vedení krátce po začátku zápasu a svojí bojovností dávali najevo, že chtějí získat body. První třetina byla odehrána v rychlém tempu, domácí si vytvořili více šancí, ale ke konci třetiny už neudrželi krok a dvě minuty před konce inkasovali. Ve druhé třetině domácí polevili a dostali tři góly, ale i přes to, díky přesilovým hrám, měli  mnoho šancí, které neproměnili. Třetí třetina začala opět v rychlejším tempu a domácím se podařilo snížit stav na 3:4. V závěru třetiny odvolali brankáře, ale neudrželi útočné pásmo a dostali gól do prázdné brány.

SK Minerva Boskovice B - RH Centrum Brno 5:13 (0:6, 3:4, 2:3)
branky Tlamka 2, Krejčíř 2, Konečný, asistence nehlášeny - Vítek 4, Stloukal 2, Zubíček, Leopold Kerbler, Špaček, Kalík, Grepl, Stanček, Vykouřil, asistence nehlášeny, vyloučení 6:6, využití 0:4, v oslabení 1:1, rozhodčí Scheiner, Trmač, hráno na ZS v Boskovicích.
Utkání začalo dle předpokladů a první třetina připomínala hru kočku s myší. Z domácích byl od první minuty cítit až příliš zbytečný respekt ke zvučným jménům v dresu soupeře. Zkušení hosté toho využili a snadno pronikali před branku domácích. Do druhé třetiny Boskovice, nemaje co ztratit, nastoupily již bez až nezdravého respektu, a také díky tomu, že hosté vědomi si náskoku polevili ve své aktivitě, začal se odehrávat vyrovnanější duel a branky padaly takřka vyrovnaně na obou stranách, mnohdy po velmi pěkných kombinačních akcích domácích i hostů. Ve stejně nastaveném trendu pokračovala i závěrečná třetina, a tak se v závěrečném součtu zrodilo nebývale vysoké celkové skóre. Zkušenost hráčů Brna se po celé utkání uplatňovala zejména při přesilových hrách, kdy dokázali vsítit čtyři branky z šesti přesilových her.