20. kolo OP - sezóna 2012 / 2013

Zpět

HLC Bulldogs Brno - TJ Šerkovice 8:4 (1:2,3:2;4:0)
branky Mareček 2, Jirásek 2, Šebor 2, Pospíchal, Houdek, asistence Buček 3, Šebor 3, Nešpůrek, Kuta - Martin Fligl 2, Erik Fligl, Topalov, asistence Erik Fligl 2, Klepsa 2, vyloučení 6:6, navíc hosté 10 minut OT za hráčskou lavici, využití 1:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Scheiner, Trmač, hráno na ZS v Boskovicích.
Oba týmy nastoupily jen s dvěma kompletními řadami, přesto hned od začátku předváděly rychlý hokej s dobrou kombinací, kterou hosté už v 8. minutě proměnili ve dvougólové vedení. Domácí se rozjížděli pomaleji, otočili stav na 4:2, přesto ale do šaten se po druhé třetině odcházelo za stavu 4:4. Ve třetí třetině hostům došly trochu síly a jejich zakončení nebylo už tak důrazné a přesné. Domácí tím získali navrch, ovládli hru a utkání rozhodli čtyřmi góly.

HC Zastávka - HC Nedvědice 9:5 (2:0;3:4;4:1)
branky Jelínek 2, Klíma 2, Stromecký, Vopálka, Kubiš, Gross, Gejdoš, asistence Stromecký 4, Vopálka 2, Knotek, Bartoň, Gross, Vyhnalík, Farsa, Klíma - Štarha, Jíra, Prudký, Dinga, Čermák, asistence: Jíra 2, Krejčí, Sis, Durák, vyloučení 6:8, využití 3:1, v oslabení 1:0. rozhodčí Husák, Beneš, 40 diváků, hráno na ZS v Rosicích.
Ve vyrovnaném utkání byli šťastnější domácí. O výhře rozhodlo především využití přesilovek a dobrá kombinační hra. I díky tomu získali domácí důležité tři body. 

HC Sokol Křižanov - SK Minerva Boskovice B 5:0 kontumačně - o konečném výsledku rozhodla STK, protože hosté se k utkání nedostavili

HC RH Centrum Brno - HC Veverská Bitýška 2:3 (0:1;1:1;1:0), po samostatných nájezdech (0:1 na nájezdy)
branky Leopold Kerbler, Grepl, asistence Martin Kerbler, Grepl, Špaček - Němec, Píša, asistence Sokolovskij, Hajný, samostatný nájezd Hajný, vyloučení 6:3, navíc Píša (V. Bitýška) 10 minut OT zas nesportovní chování, využití 1:1, rozhodčí Staněk, Černy, Měkýš, hráno v HHDM v Brně.
Velmi slušně odehrané utkání, v němž vyhrál šťastnější celek. O konečném vítězství rozhodly samostatné nájezdy. V závěru z velkého tlaku vytěžil domácí celek, hrající jen v deseti hráčích, pouze tyč a nastřelenou hlavu hostujícího brankáře.

HC Tatran Hrušky - SK Mostiště 3:5 (2:2;0:1;1:2)
branky Medek, Maršálek, Večeřa, asistence Šmíd, Hlásenský - za hosty nehlášeno, vyloučení 4:6, navíc domácí 10 minut OT, 50 diváků, hráno na ZS ve Vyškově.
V neděli večer se ve Vyškově sehrálo velmi pěkné utkání mezi HC Hrušky a HC Mostiště. Domácí se rychle ujali vedení a v 7. minutě už vedli 2:0, hostům se však podařilo do konce třetiny stav srovnat a do kabin se šlo se shodným výsledkem. Druhá třetina nabídla mnoho pěkných šancí na obou stranách, ale gól padl až ke konci této třetiny do domácí sítě. Ve třetí třetině hosté krátce po začátku navýšili skóre na 2:5, ale i nadále se hrál pěkný hokej s mnoha šancemi na obou stranách. Tři minuty před koncem domácí Filip Večeřa výborně přečetl hru, využil chybné rozehrávky hostů a snížil na 3:5.

HC Spartak Velká Bíteš B - TJ Náměšť nad Oslavou 2:1 (0:0;1:1;1:0)
branky Souček, Michal Komínek, asistence Burian, Marek, Pohl, Souček - Doležal, asistence Bauer, vyloučení  2:2, bez využití, rozhodčí Lisa, Zavadil, 80 diváků hráno na ZS ve Velké Bíteši.
S lídrem soutěže domácí odehráli asi nejlepší utkání za posledních pět let. Jak chutná vítězství proti Náměšťi si skoro nikdo v Bíteši nepamatuje. Až letošní sezóna nabídla zažít tento pocit. Odhodlaností, dobrým pohybem, disciplinovaností a se skvělým publikem domácí vedoucímu celku uštědřili druhou porážku v tomto roce. Náměšť si hned od začátku vytvářela optickou převahu, ale bez brankových příležitostí. Přesto větší gólové šance měli v prvním dějství domácí, konkrétně Burian, který obkroužil branku a dostal se sám před bránu, ovšem backhandem trefil pouze tyč. V první třetině tak početné hlediště branku nevidělo. V druhé části hry Burian už branku vstřelil, ale rozhodčí mu gól nepřáli. Bíteš unikala do častých přečíslení. Po úniku dva na jednoho Marek předložil přihrávku Součkovi, ten ale sám před bránou svou šanci nevyužil a odplata pro Bíteš přišla hned z protiútoku. Kousek za modrou hostující hráč vystřelil přes domácího obránce a Náměšť vedla. Souček si vynahradil nevyužitou šanci později. Po závaru před brankou Náměště si položil brankáře a do prázdné branky vyrovnal. Dobře chytajícímu domácímu Bartoškovi pomohlo i štěstí, při střele hostů mu za zády zazvonila tyč. Po druhé třetině tedy 1:1. Pro vedoucí celek přišla další komplikace v poslední třetině. Byl u toho opět Souček, který si po rychlé výměně puků vyjel před bránu, přihrál volnému Michalu Komínkovi a ten svou střelou od modré rozvlnil síť podruhé. Náměšť zvyšovala svůj tlak, ale takřka do žádné vyložené šance se nedostala, a nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře. Bíteš porazila dalšího svého neoblíbeného soupeře a boj o titul se pořádně zamotává.