1. kolo KSM, 10. - 12. 10. 2014 - sezóna 2014 / 2015

Zpět

HC Lokomotiva Brno - SK Telč 8:3 (3:1,4:1,1:1)
Branky Badín 3, Kerbler Martin, Kerbler Leopold, Špaček, Mavrojanidis, Vítek, asistence Grepl 2, Šetek 2, Stloukal 3, Vítek, Mavrojanidis, Klimeš, Růžička, Zubíček, Kerbler Martin - Kret, Sokolík, Kubát, asistence Novák, vyloučení 12:9, využití 3:1, v oslabení 2:0, rozhodčí Lech, Bártek, 17 diváků, hráno v HHDaM v Brně
Staronový tým Lokomotiva pod vedením nového trenéra Stloukala přivítal na svém ledě tým z Telče. Po celou první třetinu držel soupeř s domácími tempo i přesto že třetina skončila vítězně pro domácí 3:1. Postupně se trefil Leopold Kerbler, Martin Kerbler a Badín, za soupeře snižoval Kret. Do druhé třetiny nastupoval domácí tým v psychické pohodě a na soupeři byl znát nedostatek tréninku. Druhá třetina skončila 4:1 poté, co se trefil za domácí Špaček, Badín a letní posily Mavrojanidis a Vítek. Zbytek utkání se dohrál v klidném tempu a hostující tým působil odevzdaným dojmem. Ve třetí třetině ještě snížil kapitán hostů Sokolík a Kubát. Za domácí dovršil hattrick Badín.

TJ Náměšť n. Osl. - HC Spartak Velká Bíteš B 4:2 (3:1;0:0;1:1)
Branky Fiala, Toth, Konečný, Ošmera, asistence Ošmera, Sázavský, Bauer, Gothard - Dočkal, Holík, asistence Komínek, Burian, vyloučení 6:8, navíc domácí 1x 25 minut TH, hosté 3x 10 minut OT, 1x 10 minut Ot + 20 minut OK, 1x 5+20 minut OK a 1x 25 minut TH, rozhodčí Sobotka - Horký, Mejzlík, 150 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.
Natěšení domácí diváci přišli na první utkání na náměšťském ledu v hojném počtu a po první třetině byli spokojeni s předvedenou hrou svého mužstva. Domácí byli po celou třetinu lepší, což vyjádřili i brankami. Ve druhé třetině hra postupně upadala do průměru a ani jeden ze soupeřů nedokázal proměnit šance, které se oběma týmům naskytly. Třetí třetina se příliš nelišila od druhé, jenom přibývalo nečisté hry a odpískaných faulů. Domácí nedokázali dokonce využít ani dvojná-sobnou přesilovku, kterou jim hosté nabídli ve 44. minutě. V 50. minutě dokonce hosté skórovali a dotáhli tak na rozdíl jediné branky. V 60. minutě však hráč hostů nebezpečným faulem atakoval hráče domácích, a po následné bitce rozhodčí oba aktéry poslal předčasně do kabin, navíc po náležitém udělení trestu ve hře. Domácí pak hráli po zbylých 37 vteřin přesilovku 5 na 4 a podařilo se jim zvýšit na konečný rozdíl dvou branek.

HHK Velké Meziříčí B - HC Veverská Bítýška 1:3 (0:1;0:1;1:1)
Branka Frühauf, asistence Tůma - Jaroš, Petr Hakl, Milan Hakl, asistence Píša, Kadlec, Milan Hakl, vyloučení 7:6, navíc Jaroš (V. Bíteš) 10 minut OT za nesportovní chování, využití 0:0, v oslabení 0:1, střely 46:30, rozhodčí Dostál - Sobotka, Mejzlík, 38 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Třetí a opět marný pokus na domácím ledě o zisk bodů pro meziříčské hokejisty. Co jim bylo platné, že svého soupeře přestříleli, když z toho byl jenom jeden gól. A to je na tak kvalitního soupeře málo. Hostující hráči lépe kombinovali a díky tomu se jednoduše dostávali do šancí. Jednu z nich využili ve 12. minutě, kdy přečíslení 2:1 zužitkoval Jaroš. Ve druhé části domácí zvýšili obrátky a Bítýšku často uzavřeli v jejím obranném pásmu. Ovšem něco proměnit, to byla marnost nad marnost. Několikrát měli ve vyložených šancích i smůlu, kdy Švaříčka v brance soupeře zachránila jeho branková konstrukce, ale hraje se na góly a ten nakonec dala zase jen Bítýška. V polovině utkání další přečíslení vyřešili bratři Haklové. O průběhu prostřední části výmluvně svědčí její statistiky - střely 17:6, branky 0:1. Hokejistům HHK svitla naděje na začátku poslední třetiny, když Frühauf snížil na rozdíl jednoho gólu. To zvýšilo jejich snahu o vyrovnání, ale hostující hráči velice dobře bránili a nepouštěli svého soupeře do vyložených šancí. Největší možností k vyrovnání se stala až přesilovka 5:3 v 52. minutě, ale po katastrofální rozehrávce na útočné modré se puku zmocnil Milan Hakl a své sólo proměnil. Otřesení domácí hráči se pak už na nic nezmohli a odešli z ledu opět bez bodu.

HC Zastávka - volno