10. kolo KSM-V, 11. - 13. 12. 2015 - sezóna 2015 / 2016

Zpět

HC Zastávka - HC Veverská Bítýška 4:5 (3:2;1:2;0:1)
Branky Šedý 2, Knotek, Koblížek, asistence Nohel 2, Mráz. 2, Brekke, Jelínek, Mareček, Michal Lesonický - Skalník, Němec, Dudák, Krupička, Šoukal, asistence Němec 2, Petr Hakl, Žofka, Píša, vyloučení 2:3, využití 0:1, 30 diváků, rozhodčí  Maršálek - Král, Komínek, hráno na ZS v Rosicích.
Ve vyrovnaném a slušně hraném utkáni výborně chytali brankáři na obou stranách, kteří dokázali zneškodnit velký počet šancí. Domácí v průběhu celého utkání neustále vedli, ale hosté vždy dokázali vyrovnat.  V poslední minutě zápasu štastnou střelou od modré rozhodli hosté o svém vítězství a odvážejí si tak do Bítýšky tři body. Domácí stále čekají na zisk plného počtu bodů.

HC Spartak Velká Bíteš B - BK Zubři Bystřice n. P. 3:4 po samostatných nájezdech (2:0;1:1;0:2, samostatné nájezdy 0:1)
Branky Budín, Pohl, Škoda, asistence Budín, Dačev, David Komínek - Jan, Šimon, Svoboda, rozhodující nájezd Slavík, asistence Gracias, Klíma, vyloučení 7:6, využití 1:0, navíc v čase 17:26 nařízeno proti hostům TS, proměnil Pohl, v čase 27:08 nařízeno TS proti domácím, proměnil Jan, rozhodčí Pekárek - Mejzlík, Kotrba, 27 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Zpočátku vyrovnané utkání převážil na stranu domácích nejprve Pohl z trestného střílení a o půl minuty později Budín, jehož přihrávku si hostující obránce srazil do vlastní branky. Druhá třetina začala náporem hostů, kteří kombinačně domácí jasně přehrávali. Snížit se hostům podařilo stejně tak, jako domácí, vstřelili totiž vedoucí branku z trestného střílení, které suverénně proměnil Jan. Domácí ale odpověděli další brankou, když přesilovou hru proměnil důrazný Škoda. Ve třetí třetině přidali hosté na důrazu a na aktivitě, což jim nejprve přineslo snížení a deset minut před koncem třetí třetiny i vyrovnání, neboť dostali domácí hráče pod obrovský tlak a tak bylo jen otázkou času, než tento tlak zúročí v další gól. Posledních deset minut bylo ovlivněno častými vyloučeními, kdy obě mužstva měla velké šance zápas rozhodnout. Tak se ovšem nestalo a o bodu navíc opět rozhodovaly dodatečné samostatné nájezdy. V těch se domácím již tradičně nedařilo a tak si znovu bod navíc odvezli, naprosto zaslouženě, hosté.

HHK Velké Meziříčí B - TJ Náměšť nad Oslavou 7:2 (3:2;3:0;1:0)
Branky Štěpánek 2, Navrátil 2, Barák 2, Hubl, asistence Malec 2, Pokorný, Kochánek 2, Štěpánek, Peterka, Šoukal, Tůma, Bernat - Tóth, Bauer, asistence Krčál, Tóth, vyloučení 2:3, navíc proti Náměšti nařízeno trestné střílení za hákování, proměnil Hubl, využití 0:0, v oslabení 0:0, střely na branku 46:34, rozhodčí Dostál - Pekárek, Tichý, 57 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
V úvodu utkání byli aktivnější domácí hokejisté. Vydrželo jim to ale jenom do čtvrté minuty první třetiny, kdy je zmrazil Tóth, kterého zapomněli na svojí modré. Poté se hra vyrovnala a místy byli hosté z Náměště i lepším týmem. K vyrovnání skóre došlo v 15. minutě, když se před Alešem Sázavským prosadil Štěpánek. Na to dokázali hostující hráči ještě odpovědět o dvě minuty později, když jejich kombinaci v útočném pásmu zakončil Bauer. Slibný stav se jim však do konce třetiny udržet nepodařilo. V 18. a 20. minutě nechali před svojí bránou nekrytého Navrátila a ten dvěma góly otočil skóre zápasu. První polovina prostřední části byla více o bojovnosti, než o hokejové kráse. Domácí se sice tlačili před Sázavského bránu, ale jejich hra postrádala přesnější rozehrávku i střelbu. Hosté naopak spoléhali na rychlé protiútoky do otevřené soupeřovy obrany. Ve 30. minutě dostali výhodu své jediné přesilové hry. Rozehráli ji ale tak špatně, že jim ujel Hubl, a při zakončení byl zahákován. Trestné střílení pak proměnil ve čtvrtý gól HHK. Do konce třetiny už byli meziříčští lepším týmem a permanentně zaměstnávali obranu svého protivníka. Zlomit jeho odpor však dokázali až v samotném závěru druhé třetiny, brankami Štěpánka a Baráka si tak vytvořili rozhodující náskok. V poslední třetině už se hra víceméně zklidnila.
Hráči béčka HHK už si v podstatě jenom hlídali svůj dostatečný náskok. Hokejisté z Náměště dopředu ještě nic nevzdávali, ale s přibývajícími minutami jim postupně začaly docházet síly. Jediná změna stavu přišla v 53. minutě. Těsně po skončení přesilovky upravil Barák na konečných 7:2. Body tak zaslouženě zůstaly v Meziříčí a pro Náměšť byly pro jejich dosažení dvě branky a dvě tyčky pro tentokrát málo.

SK Telč - volno