13. kolo KSM-V, 8. - 10. 1. 2016 - sezóna 2015 / 2016

Zpět

SK Telč - HC Spartak Velká Bíteš B 5:2 (0:0;4:2;1:0)
Branky Kotrba, Jančo, Kubát, Bína, Sokolík, asistence Novák, Kret, Prášek, Kubát, Tůma - Vlček, Urbánek, asistence Budín, vyloučení 10:7, využití 2:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Kukeně - Šťastná, Pospěch, 510 diváků, hráno na ZS v Telči.
První domácí utkání Telče na nově otevřeném zimním stadiónu mělo od samotného začátku úžasnou atmosféru. Do hlediště přišlo neuvěřitelných 510 platících diváků, kteří v první třetině viděli opatrný hokej, kde byla vidět velká nervozita domácího mužstva. Hned v druhé minutě měli domácí po faulu možnost získat vedení po trestném střílení, ale Prášek nedal. Do konce třetiny následovalo jen několik trestů na obou stranách, kdy domácí nevyužili ani výhody hry 5:3. Ve druhé třetině domácí celek dostal v 23. minutě první gól po chybě obránce a odpovědět domácích přišla až ve 27. Minutě, kdy v přesilovce vyrovnal Kubát, druhou branku domácích vsítil Jančo po přesné střele mezi betony velice dobře chytajícímu brankaři hostů opět při přesilovce 5:4. Hosté ale stačili držek krok s domácím mužstvem a v 38 minutě Urbánkem vyrovnali po přesné střele do pravého horního růžku branky, kdy díky skrumáži před svou brankou brankař Havlík nemohl zareagovat. Obrat nastal před odchodem do kabin, když v poslední minutě druhé třetiny dal Kotrba střelou nad lapačku vedoucí branku domácích a za 39 vteřin dali domácí čtvrtou branku Bínou po rychlé střele do horního růžku hostující branky. Do třetí třetiny domácí mužstvo nastoupilo již v pohodě, a když dal v 44. minutě pátou branku kapitán mužstva Sokolík, bylo rozhodnuto. Domácí začali více kombinovat a hostům začalo ubývat sil, přesto měli několik dobrých gólových příležitostí, které s přehledem brankař Švec, který nastoupil do poslední třetiny, zlikvidoval. Do konce zápasu se již nic neudálo, bylo už jen několik vyloučení na obou stranách bez využití.

HHK Velké Meziříčí B - HC Zastávka 3:4 po samostatných nájezdech (2:2;1:0;0:1; 0:1 samostatné nájezdy)
Branky Štěpánek, 13. Střecha T., 23. Peterka, asistence Martin Kudláček 2, Hubl, Křípal - Brekke 2, Šedý, rozhodující nájezd Brekke, asistence Mráz 2, Fišer, Lesonický, vyloučení 6:6, využití 0:0, v oslabení 0:0, poměr střel 41:38, rozhodčí Brabec - Horký, Kotrba, 26 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Jak napovídá výsledek tak se domácímu týmu zápas 13. kola příliš nepovedl. Na začátku utkání to ještě vypadalo dobře. Hráči třetího mužstva tabulky si vypracovali mírnou převahu, a když ve druhé minutě otevřel Štěpánek skóre, vypadalo to jako samozřejmost. To, že hokejisté ze Zastávky nepřijeli jenom bránit, předvedli v 8. a 9. minutě. Chyb místních obránců postupně využili Brekke a Šedý. Vyrovnat se béčku HHK podařilo o čtyři minuty později Tomášem Střechou a zásluhou obou gólmanů pak do konce první části zůstalo skóre 2:2. Už po třech minutách druhé třetiny šli domácí znovu do vedení. Opakovanou střelou se prosadil Peterka. Hra se poté vyrovnala a obě mužstva se tlačila do útoku. V zakončení se ovšem žádnému z nich nedařilo a branky nepřinesly ani časté přesilovky. Ve stejném duchu probíhala i první polovina poslední části. Útočné akce se sice střídaly na obou stranách, ale šancí ke skórování bylo pomálu a oba gólmani si s nimi vždycky poradili. Až ve 49. minutě zachytil špatnou rozehrávku domácích Brekke a srovnal na 3:3. Do konce utkání pak byla vidět snaha obou týmů po zisku tří bodů, ale k ničemu už nevedla. Domácím závěrečný nápor kazily časté nepřesností a někdy i nedůraz v zakončení a hosté ze svých protiútoků také nic nevytěžili. Bod navíc pro Zastávku získal v nájezdech Brekke, který tak dokonal svůj hattrick.

BK Zubři Bystřice n. P. - HC Veverská Bítýška 4:2 (0:2;2:0;2:0)
Branky Řehoř, Humpolíček, Šimon, Novák, asistence Ludvík 2, Zdražil 2, Vlastimil Svoboda, Novák, Šimon) - Hakl, Kadlec Hrbáček, Vacek, vyloučení 2:7, využití 2:0, rozhodčí Dostál - Mejzlík, Kotrba, 210 diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.
Utkání bylo velmi atraktivní a již od úvodního vhazování se hrálo ve velmi vysokém tempu. Domácí byli v první třetině mírně aktivnější, nicméně vedení se ujali hosté po veskrze náhodných akcích. To však domácí nezlomilo, ba právě naopak. Zubři do druhé třetiny vlétli a dvěma přesilovkovými trefami Humpolíčka a Řehoře vyrovnali skóre. Dokonce se mohli ujmout vedení, ale Ludvík výhodu nařízeného trestného střílení v branku neproměnil. Domácí nepolevili a i nadále byli aktivnější. Ve třetí třetině byli Zubři o dost aktivnější, a tak se zaslouženě dostali do vedení brankou Šimona. Poté se do hry vrátili i hosté, ale Beno v brance domácích všem útokům odolal, a tak mohl zasloužené vítězství před zaplněným stadionem korunovat do prázdné branky kapitán domácích Novák. Domácí zaslouženě zvítězili a na domácím stadionu vyhráli poprvé od 3. kola. 

TJ Náměšť nad Oslavou - volno