15. kolo KSM-V, 22. - 24. 1. 2016 - sezóna 2015 / 2016

Zpět

SK Telč - HC Zastávka 1:2 (0:1,;0:0;0:1)
Branka Bína, asistence Kotrba, Kubát - Fišer, Nohel, asistence Šedý, Lesonický, Mráz, vyloučení 4:3, navíc dva tresty 5 + 20 minut (OK) (za domácí Kubát, za hosty Šedý), rozhodčí Sibera - Čurila, Šťastná, 361 diváků, hráno na ZS v Telči.
První třetina byla velice opatrná z obou stran. Hostující celek přijel do Telče v plné sestavě a tak stačil na domácí mužstvo svou velice dobrou hrou. Domácím se moc nedařilo a tak hosté poprvé v jedenácté minutě udeřili a dali vedoucí branku a do konce třetiny se již nic neudálo. I prvních deset minut druhé třetiny byla hra velice rozháraná a až v 32. minutě mohl při vyloučení domácích ve vlastním oslabení skórovat Kret, který po chybě hostů ujel, ale nepodařilo se mu zakončit. Domácí celek se dostal do tempa a mohl v 35. minutě a následně v 37. minutě skórovat z vyložených šancí, ale nedal dobře chytajícímu brankaři hostů branku. I hosté měli několik dobrých šancí, kdy dvě minuty před koncem třetiny neproměnili dobré šance a tím ve druhé třetině nepadla žádná branky. Třetí třetina se již hrála ve velkém tempu, nejprve hosté měli o přesilovce několik pěkných šancí, následně v 46. minutě nedal gól domácí Jančo, a až v 48. minutě při skrumáži u hostující branky vypíchl puk Kotrba a Jan Bína vyrovnal. Domácí zvyšovali tlak, ale vyloučení Smejkala pomohlo hostům se opět nadechnout, když ještě přesilovku nevyužili, ale v 51. minutě po hrubé chybě domácího celku vstřelil vítěznou branku hostů Nohel. Domácí celek se vypjal k velkému tlaku, měl několik dobrých gólových příležitostí, ale dobře hrající soupeř vzdoroval. Když se po oddechovém čase domácí mužstvo chystalo hrát power-play, došlo v šedesáté minutě k vyloučení do konce zápasu po potyčce po jednom hráči na každé straně. Bohužel už nebyl čas na vyrovnání a tak mužstvo Telče se poprvé doma před úžasnou atmosférou a návštěvou loučil prohrou.

HC Veverská Bítýška - HHK Velké Meziříčí B 6:3 (0:1;3:2;3:0)
Branky Krejčiřík, Šoukal, Němec, Václav Živný, Žofka, Petr Hakl, asistence Přemysl Živný 2, Krejčiřík, Hajný, Václav Živný - Tomáš Střecha 2, Bernart, asistence Tomáš Střecha, Štěpánek, vyloučení 5:4, využití 1:0, rozhodčí Dvořák - Fiksa, Suchý, 35 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Hosté opět využili pomalejšího rozjezdu domácích a ve 3. minutě se ujali vedení. Ve své aktivitě pak pokračovali po celou úvodní třetinu, ale svoje vedení už navýšit nedokázali. Zato druhá část hry přinesla pět branek. Veverská Bítýška neustále dotahovala, protože vždy po vyrovnávacím gólu do tří minut inkasovala. Až střela Richarda Němce na 3:3 ve 35. minutě zastavila pohyb na časomíře a do šaten se tedy odcházelo za nerozhodného stavu. Rozhodující branka padla ve 49. minutě po sólovém úniku obránce Michala Žofky. Meziříčští se potom snažili o zisk alespoň jednoho bodu i hrou bez brankáře, ale nejenže inkasovali do opuštěné klece, ale pět sekund před koncem dostali i šestý gól. Konečný výsledek je po jejich velmi dobrém výkonu dost krutý. O výbornou kvalitu zápasu se ale zasloužily oba týmy a zvítězil ten, který dokázal vícekrát skórovat.

BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem - TJ Náměšť nad Oslavou 4:5 po samostatných nájezdech (1:2;2:2;1:0;0:1 samostatné nájezdy)
Branky Marek Svoboda 2, Novák, Šimon, asistence Martin Svoboda, Novák, Řehoř, Skalník, Ludvík, Šimon - Doležal, Kejda, Jiří Krčál, Toth, rozhodující nájezd Doležal, asistence Němec, Ošmera, Bauer, vyloučení 1:3, využití 0:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Dvořák, Fiksa, 160 diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.
Utkání začalo s mírným zpožděním, protože hosté kvůli počasí dojeli později. Od začátku se hrál rychlý korektní hokej. Domácí byly mírně lepší a po brejku se dostal do samostatného úniku Novák a proměnil. Inkasovaný gól hosty nakopl a převzali iniciativu a domácí přehrávali a po zásluze srovnali. Když už to vypadalo že se půjde do kabin za vyrovnaného stavu, domácí nepochopitelně vypustili konec a obránce hosti trestal nekompromisní dělovkou do víka a ušetřil uklízečce práci - 1:2. Druhá třetina byla hodně rozkouskovaná a též dost krvavá. Domácí hráli do plných a hosty přehrávali, ale gól ne a ne dát. Nicméně domácí si vykoledovali přesilovku a v té prostřelil výborně chytajícího gólmana Náměště Marek Svoboda po přihrávce z rohu od Nováka. Vypadalo to že domácí se zlepší a hosty porazí, opak byl pravdou, hosté po individuálních chybách a sporném zakázaném uvolnění vedli 4:2. V polovině druhé části hry Řehoř krásně zajel do třetiny a předložil Šimonovi gól na zlatém podnose. Do kabin se šlo za stavu 3:4. Ve třetí třetině domácí měli drtivý tlak, puk skákal po čáře, ale gól nikde. Pět minut před koncem přece jenom vyrovnal aktivně hrající Marek Svoboda. Tlak domácích pokračoval, minutu před koncem měli na holi rozhodnutí Novák, ale minul. Následovali nájezdy a v těch byli šťastnější hosté a odváží si tak dva body. Domácí opět doma ztratili a boj o play - off se jim tak komplikuje.

HC Spartak Velká Bíteš B - volno