21. kolo KSM-V, 4. - 6. 3. 2016 - sezóna 2015 / 2016

Zpět

BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem - SK Telč 5:1 (1:0;0:0;4:1)
Branky Ludvík 2, Šimon, Marek Svoboda, Zdražil, asistence Humpolíček 2, Marek Svoboda, Ludvík - Kubát, asistence Prášek, vyloučení 5:3, bez využití, rozhodčí Fiksa - Berger, Lisa, 220 diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.
Utkání začalo se zpožděním kvůli pozdnímu příjezdu rozhodčích. Zubři do tohoto utkání vstoupili s vědomím, že musí urvat alespoň bod, aby skončili v základní části na třetím místě, Proto hráli zodpovědně a dokonce se ujali v polovině první třetiny vedení 1:0, když po pěkné souhře vystřelil Zubrům gól Jan Ludvík. Do konce první třetiny se hrál hokej nahoru, dolů, ale gól už nepadl. Ve druhé třetině byly obrovské šance na obou stranách, ale především díky výborně chytajícím brankářům góly nepadaly, a tak se šlo do šaten za stejného stavu, jako po první třetině. Do třetí třetiny vlétli Zubři s plným nasazením a to přineslo ovoce! Druhý gól Zubrů vstřelil Jan Šimon hned v první minutě třetí třetiny a přinesl domácím větší klid. Chvíli poté se Zubrům podařilo vstřelit další gól po pěkném úniku Michala Zdražila. Hosté se nechtěli s nepříznivým vývojem smířit, Zubry tlačili a chtěli s výsledkem ještě něco udělat, ale to však výtečně chytající gólman Tomáš Beno nedovolil. Nakonec ale bohužel gól inkasoval a hosté snížili stav na 3:1. Hosté i nadále měli spoustu šancí, ale s těmi si výborný brankář Zubrů poradil. Zubři na tlak hostujícího mužstva zareagovali a střelou z hole Marka Svobody zvýšili stav utkání na 4:1. Ke konci utkání se ještě opět prosadil Jan Ludvík, a tak utkání skončilo výborně pro Zubry 5:1. Je nutno vyzvednout výkon všech hráčů, především za to, že plnili pokyny, které si řekli před utkáním, a to vedlo k důležitému vítězství nad lídrem tabulky pátým vítězstvím v řadě. To by ovšem nešlo bez podpory vynikajících fanoušků,  kteří opět nezklamali a vytvořili na domácím stadionu parádní atmosféru.

TJ Náměšť nad Oslavou - HC Veverská Bítýška 4:8 (1:0;3:3;0:5)
Branky Ošmera 2, Fiala, Kohút, asistence Bauer 2, Kohút, Toth, Michal Sázavský, Němec - Jaroš 3, Vacek, Dudák, Hausner, Žofka, Slanina, asistence Hakl 3, Krejčík 2, Hausner, Krupička, Hajný, vyloučení 7:8, navíc TS proti domácím, rozhodčí Brabec - Lainka, Tichý. 110 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.
Do 13. minuty se hrál vyrovnaný hokej. Od 13. minuty ale domácí získávali převahu a také to dokázali postupně vyjádřit i brankami, v polovině druhé třetiny už vedli 3:0. Zásluhu na tom měl domácí brankář Bednář, který nedovolil hostům skórovat ani z vyložených šancí. Ve 30. minutě se ale domácí rozhodli v zápase, který už byl posledním v základní části soutěže, vystřídat brankáře a od té doby to šlo s výkonem domácího týmu dolů, střídající brankář je vůbec nepodržel. Během pěti minut inkasoval tři branky a utkání se začalo obracet ve prospěch hostů. Ti okamžitě využili nabídnuté příležitosti ve slabším výkonu domácího brankáře a dovedli celé utkání k vítěznému konci.

HC Spartak Velká Bíteš B - HC Zastávka 4:6 (4:0;0:2;0:4)
Branky Pohl, Budín, David Komínek, Dočkal, asistence Tomáš Rozmahel 2, Pohl, Dočkal, Jiří Škoda, David Komínek - Burian 2, Šedý 2, Mráz, Jelínek, asistence Stromecký 2, Mráz, Gross, vyloučení 0:4, využití 1:0, navíc prosti domácím nařízeno TS, proměnil Jelínek, a hosté 10 minut OT, rozhodčí Dostál - Sibera, Kotrba, 40 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
První třetina patřila domácím, na jejímž konci byl stav 4:0 pro Bíteš. Od druhé třetiny hosté přidali a zlepšili svou hru, na což domácí hráči nereagovali, a tak v prostřední části hosté snížili na rozdíl dvou branek. Ve třetí třetině pak hosté dokonali obrat, když potrestali lehkovážně hrající domácí, kteří se nejenže nedokázali vyvarovat hrubých chyb, ale také, jak už bývá jejich zvykem, zápas víceméně odevzdali. Hosté tedy zvítězila 6:4 a domácí tak ukončili tuto bídnou sezonu další zbytečnou porážkou.

HHK Velké Meziříčí B - volno