10. kolo KSM-V, 8.- 10. 12. 2017 - sezóna 2017 / 2018

Zpět

HHK Velké Meziříčí B - HC Zastávka 7:6 (1:1;2:4;4:1)

Branky: Libor Střecha 2, Bernat, Jiří Kudláček, Frühauf, Bradáč, Šoukal, asistence Frühauf 3, Smejkal 2, Bradáč, Chlubna Šoukal, Jiří Kudláček, Libor Střecha – Koblížek 2, Matal, Jelínek, Kozárek, Šedý, asistence Stromecký 4, Kozárek 2, Burian, Jelínek, vyloučení 8:6, navíc Soběský 10 minut OT za nesportovní chování + 25 minut trest ve hře za nesportovní chování, Vyhnalík) 5 minut + 20 minut OK do konce utkání za úder do oblasti hlavy a krku a Kozárek (všichni Zastávka) deset minut OT za nesportovní chování, využití 1:2, v oslabení 1:0, rozhodčí Sobotka, Mejzlík, Sibera, 20 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.

Utkání plné zvratů předvedli oba soupeři v 10. kole Krajské soutěže mužů. Úvod zápasu patřil domácím hokejistům, kteří se více tlačili do útočného pásma. Do vedení se však dostali hostující hráči, když v sedmé minutě vystihl rozehrávku HHK Koblížek. Poté se hra vyrovnala a skóre zůstalo až do předposlední minuty stejné. V ní se dorážkou postaral o vyrovnání Bernat. Nástup do prostřední části se meziříčským vydařil podstatně lépe než do té předchozí. Ve 25. minutě dává v oslabení jejich druhý gól Jiří Kudláček po samostatné akci. Hned o minutu později pak zvyšuje Frühauf na 3:1. Tento stav však Zastávku nakopl a její hráči začali přebírat taktovku zápasu. Ve 28. minutě snížil Matal a za dalších pět minut vyrovnal Jelínek na 3:3. To ale ještě nebylo ze strany hostů všechno. Do vedení je dostal ve 37. minutě Koblížek ve hře 4 na 4 a o dokonání obratu ve skóre se postaral Kozárek, jenž využil v poslední minutě přesilovku. Do poslední části tak měli domácí co napravovat. Pustili se nebojácně do dobývání Vybíralovy brány, ale pozorná obrana jejich soupeře jim toho zpočátku moc nedovolila. Až ve 48. minutě zavelel k dalšímu obratu v utkání Bradáč snížením na 4:5. Mezi 51. a 54. minutou postupně otočili zápas Šoukal a dvěma góly Libor Střecha. Tím druhým, na 7:5, využil početní výhodu HHK. V poslední minutě, také v přesilové hře, ještě zdramatizoval vývoj zápasu hostující Šedý, ale domácí hráči už svoje vítězství udrželi.

TJ Náměšť nad Oslavou - HC Spartak Velká Bíteš B 15:1 (5:0;4:0;6:1)

Branky: Kohút 4, Fiala 4, Tóth 3, Pálka, Vysloužil, Krčál, asistence Krčál 3, Bulička 2, Jirák 2, Kohút 2, Fiala 2, Doležal, Strnad, Ošmera, Tóth – Škoda, vyloučení 4:7, rozhodčí Mezlík, Marek, Erat, 140 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.

Utkání pro domácí začalo příznivě. Hned v první minutě skórovali. Když v 6. minutě přidali další, přidalo jim to na jistotě a dále přidávali na svém tlaku. Tou dobou však byla hra ještě vyrovnaná, avšak veškeré šance hostů končily u domácího brankáře. Mezi 13. a 16. minutou náměšťští navýšili svůj náskok již na 5:0 a hosté střídali brankáře. Zbylé dvě třetiny probíhaly s podobným scénářem. Domácí dále navyšovali náskok a hosté se v podstatě jen bránili. Necelou půlminutu před koncem třetí třetiny hosté zaznamenali svoji čestnou branku v jednoznačném výsledku. Za zmínku stojí výkon domácích útočníků Ondřeje Kohúta a Tomáše Fialy, jelikož oba zaznamenali 6 bodů za 4 branky a 2 asistence.

BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem - volno