14. kolo KSM-V, 20.- 21. 1. 2018 - sezóna 2017 / 2018

Zpět

HHK Velké Meziříčí B - HC Spartak Velká Bíteš B 4:3 pp (2:1; 1:2; 0:0; pr. 1:0)

Branky: Jiří Kudláček 2, Chlubna, Frühauf, asistence Štěpánek 2, Libor Střecha, Tichý, Smejkal – Budín 2, Odvárka, asistence Dvořák 2, Zelinka, Ondřej Fischer, Dočkal, vyloučení 3:4, využití 0:0, v oslabení 0:0, poměr střel 39:35, rozhodčí Mejzlík, Kouba, Havelka, 321 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.

Pohledný a vyrovnaný hokej předvedla obě "béčka" ve svém vzájemném utkání. Do vedení šli nejprve domácí hráči. V sedmé minutě úspěšně zakončil kombinaci prvního útoku Jiří Kudláček, o dvě minuty později už ale bylo vyrovnáno, neboť po nahrávce Dvořáka skóroval, pomocí šťastné teče Budín. Úvodní třetinu nakonec přeci jenom vyhráli hokejisté HHK, v 17. minutě se o to postaral Chlubna, jehož vyslal do povedeného sóla Vrána. Už po dvou minutách prostřední části znovu srovnal stav Budín a ve 28. minutě šla Bíteš dokonce do vedení díky Odvárkovi, kterému přihrávali Dočkal s Dvořákem. Nutno dodat, že to bylo vedení zcela zasloužené, protože druhou třetinu byli hosté tím lepším týmem. V polovině zápasu sice srovnal Jiří Kudláček na 3:3, ale herně se domácí trápili. Vůbec jim nešla rozehrávka a protiútoky jejich soupeře byly vždy velmi nebezpečné. V poslední části probíhal boj o každý metr ledu. Oba týmy se snažily strhnout vítězství na svoji stranu a tak diváci mohli sledovat velmi svižný a důrazný hokej, kdy se brankové příležitosti střídaly na obou stranách. K rozhodnutí však nepřispěly ani přesilové hry a tak zápas dospěl do prodloužení. V něm nakonec rozhodl o bodu navíc pro meziříčské Frühauf, když po přihrávce Smejkala překonal opakovanou střelou Loukotu v bráně hostů.

TJ Náměšť nad Oslavou - BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem 5:0 (1:0;0:0;4:0)

Branky: Michal Sázavský, Fiala, Vysloužil, Bulička, Miroslav Bednář, asistence Vysloužil, Miroslav Strnad, Michal Sázavský, Miroslav Bednář, Doležal, Tomáš Strnad, vyloučení 8:11, navíc 5 minut + OK, 10 minut OT (obě hosté), rozhodčí Pekárek, Jeletz, Erat, 183 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.

Utkání začalo svižně a oba týmy si od soupeře nechtěly nechat nic líbit, lépe to však vyšlo domácím, jejichž tým se brzy ujal vedení. Pak se hra přiostřila a z toho také vyplývalo časté vylučování hráčů na obou stranách. Domácí brzy zvýšili druhou brankou, kterou však rozhodčí neuznali z důvodů předchozího posunutí branky. Útoky se střídaly na obou stranách, hrálo se v rychlém tempu a hráči nechávali vyniknout oba strážce branek, kteří si počínali s přehledem. Tresty na obou stranách přibývaly, ve 20. minutě rozhodčí vyloučil do konce utkání hráče hostů Peňáze za zranění soupeře. Ve druhé třetině hra polevila, ale tresty přibývaly. Celou třetinu se hrálo bez vstřelené branky. Nástupem třetí třetiny hra opět nabrala větší tempo, domácí však získávali herní převahu. Tu vyjádřili v rozmezí 47. až 49. minuty třemi brankami. Domácí tím byli na koni a brankou v 59. minutě uzavřeli celkový účet utkání. 183 platících diváků odcházelo velice spokojeno s celkovým vývojem utkání. Dvě třetiny byli Zubři vyrovnaným soupeřem, ale ve třetí třetině se na nich projevil nedostatek sil. Vyzvednout bychom měli výkon domácího brankáře Máje, který "vynuloval" bystřické střelce.

HC Zastávka - volno