16. kolo KSM-V, 2.- 4. 2. 2018 - sezóna 2017 / 2018

Zpět

HHK Velké Meziříčí B - TJ Náměšť nad Oslavou 6:3 (2:1;2:2,2:0)

Branky: Frühauf 2, Vrána, Šoukal, Barák, Smejkal, asistence Vrána 2, Barák 2, Pokorný, Bradáč, Chlubna, Kučera, Libor Střecha, Štěpánek – Kejda, Sklenář, Krčál, asistence Vysloužil, Bednář, Sklenář, vyloučení 5:6, využití 2:0, v oslabení 0:1, střely na branku 46:45, rozhodčí Krejčí, Blaha, Honza, 48 diváků, hráno na ZS ve Velké Meziříčí.

Nečekaným, ale zaslouženým vítězstvím skončilo utkání mezi posledním a prvním týmem v tabulce Krajské soutěže mužů Vysočiny. Od začátku zápasu se hrál otevřený hokej a po celou první část i vyrovnaný. Do vedení šli domácí hokejisté v sedmé minutě, po pěkné kombinaci Pokorného a Baráka využil přesilovku Vrána. Ve 14. minutě se podařilo hostům zásluhou Kejdy vyrovnat. Z rychlého protiútoku, do nějž ho poslal Vysloužil, prostřelil domácího gólmana. V poslední minutě však meziříčští využili i svoji druhou početní výhodu, po asistencích Vrány a Bradáče skóroval Šoukal. Hned od úvodu druhé části převzali iniciativu na ledě hostující hráči. Byli rychlejší, přesnější v rozehrávce a vyhrávali většinu osobních soubojů. Svého soupeře stále častěji zavírali v jeho obranném pásmu a vyrovnání viselo ve vzduchu. Tuto pasáž utkání nakonec završil v polovině třetiny Sklenář vyrovnávací brankou, přihrával mu Bednář. O minutu později dostali domácí hokejisté možnost další přesilové hry. Místo gólu však přišla chyba v rozehrávce od vlastní branky a forčekující Sklenář tak mohl naservírovat kotouč do prázdné Krčálovy branky. Naštěstí pro béčko HHK už jeho soupeř ze svojí převahy další gól nedokázal dát, což bylo pro další vývoj rozhodující. Ve 35. minutě vyrovnal po příhrách Chlubny a Kučery Frühauf a dostal tím domácí opět do pohody. A když tentýž hráč v závěrečné minutě zavěsil po druhé, šlo HHK do kabin opět s jednobrankovým náskokem, asistenci si připsali Střecha a Štěpánek. Očekávaný nápor Náměště se v poslední části v podstatě nekonal. Jejich soupeři dobře bránili už od středního pásma a před domácího Hladíka náměšťské moc nepouštěli. Ve 42. minutě navíc zvýšil Barák na 5:3 a za další dvě minuty přidal šestý gól Smejkal. A čas pro hosty začal rychle ubývat. Nevytěžili nic ani ze tří početních výhod v závěrečné desetiminutovce, a pokud se dostali do zakončení, tak to jistil domácí gólman, který se rozchytal k výbornému výkonu.

BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem - HC Zastávka 6:3 (3:2;2:0;1:1)

Branky: Ludvík 3, Peňáz, Jedlička, Bednář, asistence Jan 2, Ludvík, Mráz, Koželuh, Bednář, Šimon – Provaz, Kozárek, Gejdoš, asistence Kozárek, Vyhnalík, Jelínek, vyloučení 4:2, využití 1:0, rozhodčí Dostál, Mezlík, Nikola, 150 diváků, hráno na ZS Bystřice nad Pernštejnem.

Zubři se po týdnu představili na domácím ledě před slušně zaplněnou tribunou. Od začátku utkání byli Zubři lépe hrajícím týmem, v němž se jako první prosadil Ludvík. Na 2:0 zvyšoval o pár minut později opět Ludvík. Zubři poté lehce polevili a hostům se podařilo srovnat stav na 2:2. V předposlední minutě třetiny se prosadil Peňáz a tak byl stav po úvodní třetině 3:2. Ve druhé třetině měli Zubři velké množství šancí, z nich je proměnili Jedlička a Bednář a šlo se do kabin za stavu 5:2 pro Zubry. Ve třetí třetině nejprve hosté snížili na 5:3, Zubři ovšem drama nedopustili a po pěkném lobu přes půl hřiště od Jana se prosadil po úniku Ludvík, který dokončil hattrick. Zubři zvítězili v přímém souboji o 2. místo 6:3.

HC Spartak Velká Bíteš B - volno