18. kolo KSM-V, 16.- 18. 2. 2018 - sezóna 2017 / 2018

Zpět

TJ Náměšť nad Oslavou - HC Zastávka 7:4 (3:0;2:0;2:3)

Branky: Krčál 2, Miroslav Bednář 2, Kohút, Doležal, Vysloužil, asistence Pálka 2, Krčál, Miroslav Bednář, Tóth, Jirák, Kohút, Sklenář – Mikule, Soběský, Bednář, Provaz, asistence Lesonický, Gejdoš, Soběský, rozhodčí Sibera, Čurilla, Kouba, vyloučení 5:5, 101 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.

Vstup do utkání si obě mužstva hlídala. Hrál se vyrovnaný hokej až do 14. minuty, kdy se podařilo domácímu Kohútovi vstřelit první branku utkání. Od té doby domácí přitlačili na soupeře a v 16. a 18. minutě se trefili Miroslav Bednář s Jiřím Krčálem, ve 20. minutě se nemýlil Jakub Mikule. Po této třetině se odcházelo do kabin za stavu 3:1. Ve druhé třetině se obraz hry příliš nezměnil, hosté se snažili zvrátit skóre ve svůj prospěch, avšak proti byl strážce domácí svatyně Milan Máj. Ve druhé třetině se za náměšťské trefili Martin Doležal a kapitán Radek Vysloužil. S tímto náskokem Náměšť zvolnila. Hra se přelévala na obě strany, ale dále nic zajímavého nepřinesla. Třetí třetina nabídla průměrný hokej, v němž už na 6:1 zvyšoval svojí druhou trefou Miroslav Bednář. Dalo by se čekat, že za takovéhoto stavu hostující mužstvo rezignuje, ale opak byl pravdou. Za hostující snížili Petr Soběský a Jan Bednář. Do konce třetiny ještě pozměnili skóre Jiří Krčál a na straně Zastávky Marek Provaz. Odehrálo se utkání, kde padlo poměrně dost branek, což se pochopitelně líbilo divákům, kterých se však sešlo trochu méně, než bývá v Náměšti zvykem.

HC Spartak Velká Bíteš B - BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem 1:2 (0:2;1:0;0:0)

Branky: Škoda, asistence Marek - Šimon, Musil, asistence Koželuh, Bednář, vyloučení 3:3, využití 0:1, rozhodčí Dvořák, Fiksa, Krásný, 32 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Zápas pro domácí nezačal vůbec dobře, ihned po úvodním vhazování musel rychlý útok hasit domácí obránce jen za cenu faulu a hosté po devíti vteřinách dostali výhodu početní výhody. Vyhrané vhazování hostů, šťastný odraz od mantinelu a pohotové zakončení hostujícího Šimona – hosté vedli po 15 vteřinách 1:0. To domácí dost zaskočilo a dlouho se nemohli dostat k přímému ohrožení hostující branky. Navíc v 15. minutě nahodil od modré čáry kotouč hostující Musil a skrytá střela zapadla za záda skvěle chytajícího domácího brankáře Loukoty. Do druhé třetiny nastoupili domácí s velkým odhodláním smazat dvoubrankové manko a vypracovali si mnoho příležitostí ke vstřelení branky. Snížit se jim podařilo už ve 26. minutě, před branku se natlačil domácí Škoda a svým důrazem nedal hostujícímu brankáři Dingovi, který doposud až nečekaně dobrým výkonem mařil veškeré šance domácích, šanci. V polovině třetiny zastavil samostatný únik domácího Zelenky brankář Dinga jen za cenu faulu a věnoval tak velkou příležitost domácím k vyrovnání. Bohužel žádnou vyloženou šanci si domácí vytvořit nedokázali a tak rozhodnout měla třetí třetina. Domácí se sice hodně snažili, mnohdy až za hranicemi možností, kdy např. domácí Budín skvělým zákrokem zmařil jasnou branku hostujícímu Bednářovi. Ale ani půl minutové odvolání brankáře na konci třetí třetiny domácím úspěch nepřineslo, a tak si z tohoto souboje neodnesli ani bod. Nicméně o čtvrtém místě se pravděpodobně bude rozhodovat až příští týden proti rivalovi z Velkého Meziříčí, a jestli domácí předvedou podobný výkon jako proti Bystřici, postup do play-off by jim neměl uniknout.

HHK Velké Meziříčí B - volno