19. kolo KSM-V, 23.- 25. 2. 2018 - sezóna 2017 / 2018

Zpět

HC Spartak Velká Bíteš B - HHK Velké Meziříčí B 2:4 (0:0;1:2;1:2)

Branky: Budín 2, asistence Dočkal - Štěpánek 2, Šoukal, Střecha, asistence Kudláček 2, Střecha 2, Barák, vyloučení 8:6, využití 1:0, navíc Barák (Velké Meziříčí) 10 minut OT, rozhodčí Sobotka, Horký, Mejzlík, 26 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Veledůležitý zápas začali domácí velmi opatrně, do blízkosti hostující branky se dostávali jen sporadicky a tak tempo hry spíše diktovali hosté. Vstřelit branku se nepodařilo ani hostům a tak první třetina skončila bez branek. Ve druhé třetině už se hostům podařilo i skórovat, trefil se Štěpánek, když skvěle zúročil přihrávku Kudláčka. A když o tři minuty později parádně vyřešil přečíslení opět Kudláček, poslal hosty do dvoubrankového vedení bekhendovou střelou Šoukal, a s domácími to vůbec nevypadalo dobře. Naději vykřesal Budín, který v přesilové hře překonal brankáře Hladíka, a rozhodnout musela třetí třetina. V té opět vládli hosté, kteří si náskok s přehledem kontrolovali, vyhrávali osobní souboje a měli i více příležitostí ke zvýšení vedení. Deset minut před koncem měli domácí velkou příležitost stav srovnat, když hráli přesilovku čtyři na tři. A byli skutečně blízko, střelám mnoho nescházelo, ovšem ten malý kousek prostě tentokrát chyběl. Navíc po návratu z trestné lavice s přehledem proměnil samostatný únik Barák, který využil chybné rozehrávky domácích. V podání domácích to už byla spíše křeč, než honba za snížením. A i když se jim podařilo minutu před koncem snížit na rozdíl jedné branky, jednalo se spíše o náhodu. Brankář hostů si neporozuměl se svojí obranou a daroval Budínovi druhou branku v zápase. Domácí pak ještě odvolali brankáře, ale ani se nedostali k ohrožení hostující branky, navíc přes celé kluziště se přesně trefil Střecha a poslal svůj tým do play-off, tam se utká s Náměští. Velké Meziříčí tak domácím stejně jako loni vystavilo stopku těsně před play-off, nutno ovšem podotknout, že tentokrát zcela zaslouženě, ve všech aspektech hry byli lepším týmem.

BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem - TJ Náměšť nad Oslavou 3:6 (2:2;1:2;0:2)

Branky: Čejka, Šimon, Mráz, asistence Jan Bednář, Svoboda - Bednář 3, Krčál 2, Kohút, asistence Strnad M. 3, Doležal 2, Bulička 2, Krčál J., Vysloužil 2, Bednář, Bulička 2, vyloučení 9:8, Svoboda 5minut + OK, využití 2:1, 240 diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.

Utkání mezi prvním a druhým týmem tabulky začalo v jasné režii hostů a nebýt výborného gólmana zubrů Bena, mohlo být v 10. minutě rozhodnuto. Hosté rychle vedli, ale domácí v přesilovkách vyrovnali na 2:2, byť byli horším týmem. Druhá třetina začala lépe pro Zubry. Kteří byli opticky lepší, a v půlce zápasu hezkou střelou dal Mráz dokonce na 3:2, ale od téhle chvíle byli lepší opět hosté a především řádil Bednář, který čistým hattrickem otočil skóre na 3:4. Třetí třetina byla spíš u domácích jen křeč a hosté po hezkých kombinacích a po chybách Zubrů zvýšili na konečných a zasloužených 3:6. Kaňkou zápasu bylo zbytečné píchnutí domácího Svobody a následné nefér mstění soupeře. Divákům obou kotlů dík za bouřlivou atmosféru.

HC Zastávka - volno