2. kolo KSM-V, 13.- 15. 10. 2017 - sezóna 2017 / 2018

Zpět

HHK Velké Meziříčí B - BK Zubři Bystřice n/P 4:5 (1;2;1:2;2:1)

Branky Chlubna 2, Frühauf Libor Střecha, asistence Bernat, Tichý, Bradáč, Frühauf, Chlubna – Bednář 2, Jedlička, Ludvík, Koželuh, asistence Koželuh, Mráz, Kintr, Zdražil, Janda, Šimon, Bednář, vyloučení 7:6, navíc Ludvík (Bystřice) 10 + 10 minut za nesportovní chování, využití 0:2, v oslabení 1:0, střely na branku 32:34, rozhodčí Sobotka, Mezlík, Sibera, 57 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.

První změna skóre vyrovnaného utkání přišla v polovině úvodní části. Dorážkou vlastní střely se o to postaral domácí Chlubna po přihrávce od Bernata. Hosté vyrovnali zásluhou Jedličky, jemuž asistovali Koželuh s Mrázem. Bystřice nakonec první třetinu vyhrála, když se v závěrečné minutě trefil Ludvík s pomocí Kintra a Zdražila. V herně nejslabší prostřední části padaly branky pouze za nerovnovážného počtu hráčů na ledě. Ve 30. minutě využili Zubři přesilovou hru, skóroval Bednář a nahrával Janda. O sedm minut později však hráči BK stejnou situaci vůbec nezvládli. Nechali si ujet Tichého s Chlubnou a druhý jmenovaný dal i svůj druhý gól. Místo aby meziříčští využili svého úspěchu, tak opět nezvládli poslední minutu a hru 4 na 4. Bednář svým druhým zásahem zvýšil na dvoubrankový rozdíl po asistenci Šimona. Jak napověděl další průběh zápasu, nic před poslední třetinou nebylo rozhodnuto. Hokejisté HHK ve 45. minutě nejprve snížili na jednobrankový rozdíl, po nahrávce Bradáče se trefil Frühauf. O deset minut později se jim podařilo dokonce vyrovnat. Přesilovou hru využil Libor Střecha s přispěním Frühaufa a Chlubny. Poslední slovo měli ovšem hostující hráči. V přesilovce pět minut před koncem rozhodl Koželuh po asistenci Bednáře.

HC Spartak Velká Bíteš B – HC Zastávka 1:10 (0:3;0:3;1:4)

Branky Šíma bez asistence - Koblížek 4, Šedý 3, Kozárek 2, Kliner, asistence Lesonický 3, Šedý 3, Vyhnalík 2, Fišer, Gejdoš, Koblížek, Stromecký, Burian, vyloučení 9:6, využití 0:4, rozhodčí Mejzlík, Čurilla, Pova, 42 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Nová sezóna nezastihla (jako již tradičně) domácí v optimálním rozpoložení. Od začátku diktovali tempo hosté, kteří pohybem dostávali domácí pod velký tlak. Jen skvělé zákroky domácího Škody držely naděje domácích na příznivý výsledek. To ovšem dlouho nevydrželo a po několika chybách a zbytečných vyloučeních prohrávali v polovině utkání již o pět branek, a i výborný Škoda musel střídat. V některých částech hry domácí hru vyrovnali a byli i lepší, ovšem po několika minutách opět převzali iniciativu hosté a postupně navyšovali skóre ve svůj prospěch, především se činili Koblížek a Šedý, kteří dohromady nastříleli sedm branek. I domácí se dočkali svého čestného úspěchu, kdy se po individuální akci ve třetí třetině prosadil nadvakrát Šíma. Největší rozdíl mezi oběma mužstvy byl v osobních soubojích, které hosté s bravurou vyhrávali a získávali tak znatelnou převahu v celém zápase. Zasloužené vítězství hostů, ovšem pro domácí dosti krutý výsledek.

TJ Náměšť nad Oslavou – volno