5. kolo KSM-V, 3.- 5. 11. 2017 - sezóna 2017 / 2018

Zpět

HC Zastávka - HHK Velké Meziříčí B 7:2 (1:0;3:1;3:1)

Branky: Šedý 2,  Lesonický 2, Zvolánek, Jelínek, Kozárek, asistence: Lesonický 2, Barák 3,  Stromecký 2, Kliner, Jelínek,  Zvolánek, Fišer - Vrána, Chlubna, asistence: Chlubna, Smejkal, vyloučení 3:8, navíc  2 x 5 + OK a TH - Šedý (Zastávka), využití 2:0, v oslabení 1:0, rozhodčí Sibera, Sobotka, Marek, 30 diváků, hráno na ZS v Rosicích.

Ve vyrovnané první třetině měli možnost otevřít skóre hosté, ale obě po sobě jdoucí přesilovky nevyužili. Poté měli výhodu jednoho hráče navíc domácí a po přihrávce Lesonického ji využil Šedý. Ve zbytku první třetiny vynikali svými zákroky oba brankáři a tak byl stav po první třetině 1:0. Ve druhé třetině narůstala převaha a skóre ve prospěch domácích. Za stavu 3:0 hosté sice snížili, ale domácí brankou Zvolánka zase odskočili na rozdíl tří branek a stav utkání byl po dvou třetinách 4:1. Za zmínku stojí události v poslední minutě druhé třetiny, kdy si arbitři vzpomněli, pro koho se vůbec hokej hraje. Po sérii tvrdých zákroku hostů vyloučili domácího hráče za údajný faul kolenem a poslali ho na trestnou lavici na 5+OK. Při odchodu do kabin si hráč slovně ulevil ke hráčské lavici hostů a z tohoto důvodu vyfasoval dalších 5+TH. Třetí třetina začala tedy desetiminutovou přesilovkou hostů, ale ti nic nevymysleli a tak trestali domácí, kteří ve vlastním oslabení udeřili Lesonickým po přihrávce Baráka  a upravil  tím stav utkání na 5:1. Při stejném počtu hráčů na hřišti přidali domácí ještě dvě branky. Poslední branku vsítili hosté a upravili na konečných 7:2.

HC Spartak Velká Bíteš B - TJ Náměšť nad Oslavou 1:4 (1:0;0:1;0:3)

Branky: Šíma, asistence Rozmahel - Doležal, Ošmera, Sázavský, Kejda, asistence Ošmera, Kejda, Jirák, Bednář, Němec, Vysloužil, vyloučení 4:6, využití 0:2, rozhodčí Dvořák, Fiksa, Kašpar, 35 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Začátek zápasu byl vyrovnaný, a když po nepřesné rozehrávce hostů skóroval domácí Šíma, měli domácí i mírně navrch. I když byla Náměšť jasným favoritem, domácí jim svým pohybem nedávali mnoho příležitostí k ohrožení Loukotovy branky. Na konci první třetiny měli domácí dvě velké šance k navýšení svého vedení, ovšem branku jen těsně minuli. Do druhé třetiny vlétli hosté ve velkém nasazení a přitvrdili i v osobních soubojích. Sice svoji agresivitu tu a tam trochu přehnali, za což měli domácí výhodu přesilových her, ovšem žádnou se jim proměnit nepodařilo. Naopak častěji a častěji nutili domácí k nepřesným rozehrávkám a bylo jen otázkou času, kdy se hostům podaří vyrovnat. Stalo se tak v polovině druhé třetiny, kdy hostující Doležal nedal domácímu brankáři šanci. Do třetí třetiny se tedy nastupovalo za nerozhodného stavu. Hosté v agresívním napadání nepolevili, s čímž měli domácí velké problémy. Rozhodující branka ale přišla po skvěle sehrané přesilové hře, kdy hostující Ošmera měl dostatek času zamířit a skórovat. Domácí se ještě snažili se stavem něco udělat, ale když Sázavský zvýšil už na rozdíl dvou branek, bylo o osudu utkání téměř rozhodnuto. Na konci utkání ještě využil přesilovou hru Kejda, který zúročil perfektní přihrávku do jízdy od Ošmery a blafákem nedal Loukotovi šanci. V utkání skvěle chytali oba brankáři, a především oni měli velkou zásluhu na vyrovnaném průběhu a docela vysoké úrovni hry. I když domácí ani ve čtvrtém utkání body nezískali, herně nezklamali a zcela určitě bude tento zápas odrazem k ještě lepším výkonům.

BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem - volno