6. kolo KSM-V, 10.- 12. 11. 2017 - sezóna 2017 / 2018

Zpět

HHK Velké Meziříčí B - TJ Náměšť nad Oslavou 6:8 (2:2;2:4;2:2)

Branky: Štěpánek Vrána Bernat Tichý 2, Jiří Kudláček, asistence Jiří Kudláček 2, Buďa 2, Chlubna 2, Tichý – Krčál 2, Jirák, Bednář, Vysloužil, Kejda, Pálka, Tóth, asistence Kohút 3, Bednář 2, Krčál 2, Michal Sázavský, Ošmera, Pálka, Kejda, Sklenář, Strnad, Jirák, vyloučení 8:4, využití 0:3, v oslabení 0:0, střely na branku 50:50, rozhodčí Erat, Marek, Sibera, 52 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.

V úvodních deseti minutách byli aktivnější hostující hráči, ale svoji první branku dali až ve 14. minutě. To už však Jirák vyrovnával na 1:1. Skóre zápasu totiž otevřel už ve třetí minutě domácí Štěpánek po nahrávce Jiřího Kudláčka. V 17. minutě to již bylo 2:2, nejprve Vrána poslal béčko HHK znovu do vedení, aby pak vzápětí Náměšť znovu srovnala zásluhou Vysloužilovou. Nutno říct, že svižnému a pěknému hokeji góly opravdu slušely. Jestliže za celou první třetinu padly celkem čtyři, tak za devět minut té druhé jich oba gólmani lovili hned šest. Takže pěkně popořádku: 21. minuta Kejda v přesilovce 2:3, 22. minuta Bernat 3:3, 23. minuta Pálka 3:4, 25. minuta Tichý 4:4, 26. minuta Tóth 4:5 a 29. minuta Krčál 4:6 opět v početní výhodě. Poté se hra poněkud uklidnila a oba týmy začaly daleko lépe bránit svoje poloviny kluziště a tím ubylo i brankových příležitostí. V poslední části se hosté soustředili na co nejdelší držení puku, pokud možno co nejdál od Májovy svatyně. Domácí naopak potřebovali svého soupeře co nejvíc přitlačit do obranného pásma. To se jim postupem času i dařilo a výsledkem bylo snížení na rozdíl jediné branky. Ve 47. minutě se o to postaral Jiří Kudláček. Tento gól je ještě více naladil a tak se jim šest minut před koncem podařilo i vyrovnat zásluhou Tichého. Bohužel pro ně hned v následující minutě zbytečně faulovali a za to je potrestal Krčál. V předposlední minutě ještě meziříčští odvolali gólmana, ale jejich power-play trvala jenom chvíli. Na konečných 6 : 8 upravil Bednář. Vyrovnané utkání rozhodlo pro Náměšť méně chyb a využívání přesilových her.

BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem - HC Zastávka 2:5 (0:4;2:0;0:1)

Branky: Jan, Peňáz, asistence Mráz, Čejka, Šimon - Stromecký, Barák, Fiala, Matal, Bednář, asistence Vyhnalík 2, Stromecký, Mikule, Koblížek, Barák, Kozárek, vyloučení 5:9, využití 1:1, rozhodčí Mejzlík, 150 diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.

Domácí, posilněni vítězstvím na ledě silné Náměště, chtěli potvrdit body doma proti houževnaté a bojovné a velice kvalitní Zastávce. Ovšem začátek byl pro domácí přímo hororový. První minuta 0:1, hosté byli všude ne o krok, ale o dva dřív, domácí vůbec nestíhali a jakoby je zápas nebavil, což se projevilo i na skóre. Pak přišla tragická dvouminutovka od 13. do 15. minuty a skóre 0:4 a střídaní brankáře Dingy, ale nutno říct že za góly nemohl. Domácí absolutně nechytili začátek utkání a Zastávka byla jediným mužstvem na ploše. Po první třetině proběhla v kabině Zubrů bouřka a následoval zlepšený výkon domácích, kdy snížil v přesilovce bombou Jan a ve 30. minutě dal naději na obrat Zubrům Peňáz. Potom přišla spousta šancí, z nichž především akce domácího kapitána Ludvíka si přímo žádala gól, ale sít za výborným brankářem hostů Vybíralem se nerozvlnila. Poté ještě měli domácí přesilovku 5 na 3, ale bez úspěchu. Druhá třetina dala domácím naději na obrat, ale ten se ve 3. třetině už nekonal a hosté si výsledek zkušeně pohlídali a zaslouženě si odvezli tři body do tabulky.

HC Spartak Velká Bíteš B - volno