9. kolo KSM-V, 1.- 3. 12. 2017 - sezóna 2017 / 2018

Zpět

HC Spartak Velká Bíteš B - HHK Velké Meziříčí B 4:0 (0:0;3:0;1:0)

Branky: Pospíšil, Budín, Burian, Rozmahel, asistence Pospíšil 2, Šíma, Škoda J., Zelinka, vyloučení 7:3, bez využití, v oslabení 1:0, rozhodčí Nikola, Erat, Mezlík, 32 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Druhé letošní derby slibovalo po zlepšených výkonech domácího týmu vyrovnanou bitvu. Ale od první minuty vlétli hosté do utkání jako uragán a domácí se mnohdy jen se štěstím dokázali ubránit. Hosté vyhrávali veškeré osobní souboje, bylo jich plné hřiště a bylo jen otázkou času, kdy vstřelí úvodní branku zápasu. V polovině první třetiny ale domácí hru zlepšili a už nepouštěli hosty do většího tlaku. Druhá třetina začala opět náporem hostů, ale když se znovu nedokázali proti skvěle chytajícímu Škodovi prosadit, přišel trest v podobě přesné střely domácího Pospíšila. O pět minut později se na brankovišti hostů výborně zorientoval Budín a po dvou dorážkách zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Hosté trošku vypadli z tempa a toho využili opět domácí, a dokonce v oslabení, kdy Pospíšil obral za brankou hostí obránce o puk a předložil ho volnému Burianovi, který neměl problém zvýšit již na 3:0. Do třetí třetiny už hosté nenastoupili v takovém nasazení, jako do předchozích dvou. I tak si dokázali vytvořit největší šanci v zápase, kdy v přesilové hře trefili pouze spojnici prázdné domácí branky. Konečné skóre zařídil domácí Rozmahel, který vytěžil ze skvělé práce Pospíšila v brankovišti a pohodlně dorazil volný kotouč do prázdné branky. Hosté byli především v první třetině a v polovině té druhé lepším celkem, ale překonat domácího Škody se jim za celý zápas nepodařilo. A domácí zlepšeným výkonem v druhém polovině zápasu rozhodli o svém druhém vítězství v sezóně. Příští zápas sehrají na ledě vedoucího týmu Náměště nad Oslavou.

BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem – TJ Náměšť nad Oslavou 5:7 (1:2;3:4;1:1)

Branky: Janda 2, Jakeš, Musil, Čejka, asistence Janda, Jan, Ludvík, Kintr - Krčál J. 2, Bednář 2, Fiala 2, Strnad, asistence Bednář, Pálka, Ošmera, Jirák, Strnad, Vysloužil, vyloučení 7:10, rozhodčí Čurilla, Suchý, Havelka, Mareček, 222diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pern.

Šlágr kola byl tentokrát vedený čtyřmi rozhodčími (ne moc přesnými). Utkání v bouřlivé kulise začalo ve vysokém tempu a ze začátku byli lepší hosté a brzy šli do vedení, dokonce v oslabení, kdy střelu od mantinelu dorazil aktivní Krčál. Ovšem v 11. minutě hráli Zubři přesilovku a nekompromisní dělovkou srovnal Musil. Ale hned v dalším střídání opět udeřili hosté a skóre bylo 1:2 a to už vydrželo do konce první třetiny. Druhá třetina byla plná chyb a nepřesností, zvlášť u Zubrů, ale i bohatá na góly, kdy vynikali bystřický Janda a hostující Bednář. Zubři rovněž v oslabení dali gól a tím snížili na rozdíl jedné branky, ovšem ještě v téže přesilovce gól inkasovali a bylo to opět o dvě branky. Po šesté brance domácí střídali brankáře a Beno nahradil Dingu. Do třetí třetiny domácí vlétli aktivně a místy měli drtivý tlak, z něhož vytěžili snížení na 5:6, ale hosté si vedení pohlídali díky bojovnosti a obětavosti a z náhlého brejku ještě přidali sedmou branku a zaslouženě si odvezli tři body.

HC Zastávka  - volno