1. kolo třetí části KSM-V, 23.- 25. 3. 2018 - sezóna 2017 / 2018

Zpět

1. finálové utkání - 24. 3. 2018

BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem - TJ Náměšť nad Oslavou 1:3 (1:1,0:1, 0:1)

Branky: Zítka, asistence Šimon, Janda - Jirák 2, Pálka, asistence Špaček, Strnad, vyloučení 9:8, využití 0:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Čurilla, Mejzlík, Vojtěch, Mareček, 140 diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.

Zubři se v prvním finálovém utkání představili na domácím ledě. Do začátku utkání Zubři vstoupili lépe a hned v 5. minutě vedli 1:0 po pěkně trefené premiérové brance za Zubry Davida Zítky. Zubři měli v první třetině lehce převahu, ale branku už bohužel nevstřelili. V 15. minutě dali branku hosté a tak se šlo do šaten za stavu 1:1. V druhé třetině byla hra vyrovnaná a byly šance na obou stranách.  Ve 34. minutě bylo po faulu nařízeno trestné střílení pro TJ Náměšť a bohužel pro Zubry ho pěkně proměnil hostující Jirák. Další branka už nepadla a tak se šlo do šaten za stavu 1:2. Ve třetí třetině byli o něco rychlejší hosté a ve 46. minutě zvýšili na 1:3. Následně měli Zubři možnost čtyř přesilových her v řadě, bohužel nikdo ze Zubrů šance nevyužil, i když byla už několikrát téměř prázdná branka a tak první bod z finálové série odvezli hosté.

1. utkání o 3. a 4. místo - 24. 3. 2018

HHK Velké Meziříčí B - HC Zastávka 3:1 (1:1;1:0;1:0)

Branky: Frühauf, Libor Střecha, Maštera, asistence Jiří Kudláček, Vrána, Smejkal, Chlubna, Libor Střecha - Gejdoš, asistence Bednář, střely na branku 32:43, vyloučení 6:3, využití 0:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Fiksa, Kašpar, Štětina, 52 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.

Celou úvodní část prvního souboje o bronz byli lepší hokejisté ze Zastávky. Přesněji kombinovali a byli důraznější v osobních soubojích. Už v páté minutě se ujali vedení, když Gejdoš zužitkoval přihrávku od Bednáře. Domácím hráčům se naopak hra příliš nevedla. Vázla přesná přihrávka i zpracování puku, ale především chyběl pohyb, aby to vůbec bylo komu dát. Svého soupeře sice přestříleli, ale byla to většinou jenom taková nahození, jenž Řoutila v bráně nemohla ohrozit. Jednu z mála pohledných akcí vyprodukovali až dvě minuty před koncem, když Jiří Kudláček vyslal kolmici na Frühaufa a Aleš svůj nájezd proměnil.

Do druhé třetiny si hosté přenesli přesilovou hru, ale skóre zůstalo nezměněno. Hra se postupně vyrovnávala včetně šancí na obou stranách, ale stále dominovaly obrany a hlavně pozorní gólmani. Stav zápasu se pohnul až po své polovině. Ve 32. minutě se meziříčským vydařila kombinace v útočném pásmu a zcela volný Libor Střecha přidal druhý gól domácího týmu. Asistenci měli Vrána a Smejkal. I poslední část začala přesilovkou Zastávky, ovšem stejně jako dvě předchozí bez užitku. Jejím hokejistům však pomohla ke zvýšenému tlaku na domácí bránu a znovu začínali kousat. Branka však padla do jejich sítě. V polovině třetiny, po přihrávkách Chlubny a Střechy, jim ujel Maštera a zvýšil už na 3:1. Hosté pak všechny síly vrhli do útoku. Tlačili se před Svobodovu bránu a nutili hráče HHK k faulům. Celkem třikrát ještě dostali početní výhodu a v té poslední i odvolali i brankáře, ale výborně chytajícího dorostence domácích už nepřekonali.

HC Spartak Velká Bíteš B  – ukončil soutěž