2. kolo třetí části KSM-V, 30.- 31. 3. 2018 - sezóna 2017 / 2018

Zpět

2. finálové utkání - 30. 3. 2018

TJ Náměšť nad Oslavou - BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem 7:2 (2:0;1:2;4:0)

Branky: Miroslav Bednář 2, Kohút, Kejda, Fiala, Pálka, Krčál, asistence Tomáš Strnad 3, Špaček 2, Miroslav Bednář, Fiala, Krčál - Musil 2, asistence Šimon, Peňáz, vyloučení 7:8, navíc hosté 2 x 10 minut OT, rozhodčí Sibera, Horký, Roupec, 141 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.

Do druhého finálového utkání vlétli hráči obou týmů po hlavě, první gólové šance byly na obou stranách, pak však domácí tým začal více tlačit na brankáře hostí a po přihrávce Tomáše Strnada zakončil puk do brány Ondřej Kohút. Po necelých třech minutách došlo k další akci domácích, kterou zakončil Martin Kejda a hráči Náměště se tak dostali do vedení 2:0. Domácí tým se dostal do oslabení a toho chtěli hosté využít, avšak gólovou šanci překazil svým zákrokem obránce domácích Pavel Bulička. Do konce první třetiny se snažili hráči TJ Náměšť několikrát překvapit brankáře hostí Tomáše Bena od modré čáry, ten byl však vždy připraven a do kabin se tak šlo za stavu 2:0. Na začátku druhé třetiny se domácí dostali do přesilovky, která ovšem zůstala neproměněna, toho se chytli Zubři, kteří využili špatné rozehrávky domácích, a svojí trefou se nemýlil Jiří Musil. Ze strany domácích hráčů začalo docházet k mnoha faulům a hráli i v oslabení 3 na 5, avšak svatyni Václava Bednáře ubránili. Naopak se hráči Náměště dostali do přesilovky a po vydařené akci se nemýlil kapitán domácích Tomáš Fiala a zvýšil tak náskok na 3:1. Hráči hráli ve vysokém tempu, na straně domácích se do šancí dostali Miroslav Bednář s Tomášem Fialou a David Jirák, kteří se bohužel netrefili a toho se chytili hráči hostí, zvýšili tlak na Václava Bednáře, který se tentokrát představil parádním zákrokem. Tlak však neustal a hosté snížili skóre zásluhou Jiřího Musila a do kabin tak soupeři odcházeli za stavu 3:2. Třetí třetina byla ve znamení mnoha vyloučení a byla okořeněna nejedním soubojem mezi hráči. Zubři se dostali do oslabení 3 na 5 a to bylo potrestáno přesnou střelou od Dalibora Pálky na skóre 4:2. Docházelo k mnoha soubojům a zdržením ve hře. Trestným lavicím doslova praskaly švy. Za domácí tým se prosadil Miroslav Bednář nejprve po své samostatné akci a následně po krásné kombinaci se spoluhráči Jiřím Krčálem a Tomášem Strnadem. Ti nezaháleli a Tomáš Strnad poslal přesnou přihrávku Jiřímu Krčálovi, který zvýšil náskok již na 7:2. Domácí se ještě dostali do přesilovky, navíc po zákroku Daniela Bednáře bylo nařízeno trestné střílení ve prospěch hráčů Náměště, ale další gól již v utkání nepadl. Hráči týmu TJ Náměšť nad Oslavou se tak mohou těšit z druhé finálové výhry a ziskem titulu Krajské soutěže mužů Vysočina, ročník 2017 - 2018, který po loňském roce obhájili. Konečný stav série 2:0.

2. utkání o 3. a 4. místo - 30. 3. 2018

HC Zastávka - HHK Velké Meziříčí B 6:3 (3:1;0:1;3:1)

Branky: Mikule 2, Kozárek. Fišer, Soběský, Bednář, asistence Stromecký 2, Barák, Fiala,  Mikule, Lesonický, Provaz - Frühauf, Burian, Tichý, asistence Kudláček, Buďa, Chlubna, Smejkal, vyloučení 7:8, navíc  Šoukal a Vrána (oba VM) 10 minut OT, využití 3:1, v oslabení 0:1, rozhodčí Sobotka, Erat, Marek, 40 diváků, hráno na ZS v Rosicích.

Ve vyrovnaném utkání rozhodly proměněné přesilovky domácích a výborný výkon Vybírala v brance. Hosté ve druhé třetině, dokonce ve vlastním oslabení, snížili Burianem na 3:2, ale domácí ve třetí třetině dvěma proměněnými přesilovkami rozhodli o svém vítězství. Stav série je tak 1:1.

3. utkání o 3. a 4. místo - 31. 3. 2018

HC Zastávka - HHK Velké Meziříčí B 8:3 (2:0;4:1;2:2)

Branky: Provaz 3, Jelínek 2, Vyhnalík, Brekke, Mikule, asistence Stromecký 3, Mikule 2, Bednář, Vyhnalík, Lesonický, Provaz, Brekke - Štěpánek, Frühauf, Kučera, asistence: Buďa, Burian, Štěpánek, Šoukal, vyloučení 9:9, navíc Vrána (VM) 10 minut OT + 10 minut OT, celkem pak 20 minut OK, Smejkal (VM) 10 minut OT, využití 3:1, v oslabení 0:1, rozhodčí Horký, Marek, Mejzlík, 30 diváků, hráno na ZS v Rosicích.

Rozhodující zápas o třetí příčku lépe zvládli domácí hráči. Na začátku utkání hráli domácí skoro minutu 5 na 3, Za chvíli na to měli přesilovku hosté a to dokonce minutu a půl 5 na 3, ale stejně jako domácí předtím ji nevyužili. Skóre otevřel až ve třinácté minutě Vyhnalík, jehož střelu nešťastně tečoval někdo z bránicích hráčů hostů. A když o minutu později vyrazil puk hostující Svoboda přímo na domácího Provaze, který svou šancí nepohrdl, vyhráli domácí první třetinu 2:0. Ve druhé třetině rozhodli domácí o svém vítězství. Nejdříve Provaz dvěma brankami dovršil hattrick a pak Brekke a Jelínek upravili už na 6:0. Na konci třetiny se trefil i hostující Štěpánek a tak byl stav po dvou třetinách 6:1. Třetí třetina se už jen dohrávala. Oba týmy se ještě dvakrát prosadili a utkání tak skončilo 8:3. Hráči HC Zastávky tak po konečném stavu série 2:1 obhájili loňské třetí místo.

HC Spartak Velká Bíteš B  – ukončil soutěž