1. kolo KSM-V, 5.- 7. 10. 2018 - sezóna 2018 / 2019

Zpět

HC Zastávka - HC Spartak Velká Bíteš B 9:0 (4:0;4:0;1:0)

Branky: Jelínek 3, Šedý 2, Stromecký, Kozárek, Provaz, Bednář, asistence Provaz 4, Fišer 2, Stromecký 2, Gejdoš, Šedý, Soběský, vyloučení 7:3, navíc Mikule (Zastávka) 10 minut OT, využití 2:0, rozhodčí Mezlík, Havelka, Jančí, 30 diváků, hráno na ZS v Rosicích.

Domácí byli v prvním utkání sezóny lepší týmem a po zásluze vysoko zvítězili. V první třetině se domácí ujali dvoubrankového vedení, a když hosté nevyužili ani přesilovku 5 na 3, domácí trestali.  Dvěma brankami navýšili své vedení po první třetině na 4:0, a tím bylo o utkání vlastně rozhodnuto. Hostům nepomohla ani změna brankáře. Ve druhé třetině domácí pokračovali v nátlakové hře a dalšími čtyřmi góly zvýšili na 8:0 a tak skončila druhá třetina. Na začátku třetí třetiny domácí využili Šedým přesilovku na 9:0 a od té chvíle se utkání jen dohrávalo. Domácím se kýženou desítku vstřelit nepodařilo a hostům výborný Vybíral v brance nedovolil ani čestný úspěch.

TJ Náměšť nad Oslavou - BK Zubři Bystřice n. P.  6:3, třetiny nehlášeny

Branky: Vysloužil. Kejda, Kalhotka, Miroslav Bednář, Jirák, Ošmera, asistence Sázavský 2, Sklenář, Němec, Špaček, Krčál, Vysloužil - Peňáz, Čejka, Ludvík, asistence Ludvík, Peňáz, rozhodčí Šibor, Mareček, Doležal, 100 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.

Bylo znát, že soutěž teprve začíná. První zápas, který domácí odehráli, nesl známky nesouhry, nepřesností v založení útoků. Soupeř rovněž neoplýval v přesnosti hry a tak se celkově utkání neslo v tomto duchu. Domácím se podařilo v 8. minutě vstřelit úvodní branku, ale hosté v 10. minutě srovnali. Dlouho se hrálo za tohoto stavu a obě mužstva  se snažila znovu obrátit stav na svou stranu, podařilo se to až ve 28. minutě hostům, kteří šli do vedení, za dvě minuty však domácí srovnali. Měli více ze hry, ale brankář hostí držel hosty ve hře. Ve 34. minutě však už brance z hole Kalhotky nezabránil. Hosté několikrát nebezpečnými útoky domácí rozebrali, ale brankář Václav Bednář jim skórovat nedovolil. Ve 46. minutě však hosté přece jen snížili z hole Ludvíka. Dále již v 53. a 59. minutě domácí dvěma brankami pouze završili svoje zasloužené vítězství k radosti všech diváků a ukončili tak utkání tradičních rivalů.

HHK Velké Meziříčí B - volno