10. kolo KSM-V, 7. 12. - 9. 12. 2018 - sezóna 2018 / 2019

Zpět

HC Zastávka - BK Zubři Bystřice n. P. 8:5 (3:1;3:2;2:2)

Branky Šedý 2,  Mikule 2, Kozárek, Gejdoš, Lesonický, Jambor, asistence Lesonický 2, Stromecký 2, Soběský 2, Bednář, Provaz 2, Fiala, Fišer, Šedý - Jakeš 2, Šimon, Kintr, Ludvík, astistence Sís 2, Čejka, Jan,  Jakeš, Kintr, Svoboda, vyloučení 6:5, využití 1:1, v oslabení 2:0, rozhodčí Mezlík, Kouba, Mareček, 35 diváků, hráno na ZS v Rosicích.

Ve třetí minutě se domácí ujali vedení brankou Kozárka, který zúročil přihrávku Bednáře. Na 2:0 zvýšil v 16. minutě Šedý po spolupráci s Provazem a Lesonickým, hosté snížili až v 18. minutě na 2:1, autorem byl, po přihrávkách Jana a Čejky Jakeš. V následující přesilové hře hostů ujel domácí Mikule a zavěsil pod víko Dingovy svatyně na 3:1 po asistencích Soběského a Stromeckého a tak skončila první třetina. Na začátku druhé třetiny měli hosté výhodu přesilové hry 5 na 3, ale domácí dlouhé, skoro dvě a půl minuty trvající oslabení, přežili bez úhony. V polovině utkání se za hosty po nahrávce od Síse trefil Šimon a odstartoval tím střelecké manévry. Za necelou minutu totiž po spolupráci s Jakešem vyrovnal Kintr, pak po přihrávce Fialy vrátil vedení domácím Mikule, domácí to probudilo z chvilkové letargie, a výsledkem byla pátá branka, kterou vsítil Gejdoš, asistenci si připsal Soběský. Střelecký účet druhé třetiny uzavřel v poslední minutě Šedý po akci Lesonického. Ve třetí třetině pokračoval rychlý a pohledný hokej. Ve 43. minutě zvýšil na 7:3 Lesonický, který dorazil střelu Fišera, odraženou od zadního mantinelu. Hosté to ale nezabalil a stále se bylo na co dívat. Útoky se přelévaly z jedné strany na druhou a diváci se nenudili. V 54. minutě se za hosty prosadil Jakeš po nahrávce od Síse. Domácí minutu na to přidali další branku - na 8:4 upravil i s pomoci hostujícího obránce Jambor. Hosté ještě v úplném závěru, 20 vteřin před koncem utkání, využili přesilovku a Ludvík uzavřel brankový účet tohoto zápasu na 8:5.

HHK Velké Meziříčí B – HC Spartak Velká Bíteš B 5:2 (1:0;2:1;2:1)

Branky Smejkal 2, Jiří Kudláček, Štěpánek, Chlubna, asistence Libor Střecha 2, Frühauf 2, Šoukal, Štěpánek, Jiří Kudláček, Bradáč – Odvářka, Marek, asistence Budín, Dvořák, poměr střel 39:25, vyloučení 5:3, využití 1:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Fiksa, Krátký, Balcar, 68 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.

Domácí šli do vedení už v první minutě, postaral se o to Smejkal po přihrávkách Šoukala a Štěpánka. Do konce třetiny se pak hrál jen málo pohledný hokej se spoustou nepřesností na obou stranách. Hosté napadali rozehrávku HHK už v jejím zárodku a když k tomu přidali svoji tradiční bojovnost, tak měli meziříčští se svými kombinacemi značné problémy. Ani Bíteš v útoku nic nevymyslela a tak to zůstalo po úvodní části 1:0. Nic podstatného se nedělo až do 32. minuty. V ní se podařilo Spartaku využít přesilovku zásluhou Odvářky po asistencích Budína a Dvořáka, o čtyři minuty později na to ale odpověděli domácí při stejné výhodě. Po chytré přihrávce Libora Střechy zasunul do prázdné brány Jiří Kudláček. Stejní hráči měli podíl i na třetím gólu. Svými nahrávkami vyslali do nájezdu Štěpánka, jenž minutu před koncem upravil na 3:1. Po třech minutách závěrečné třetiny snížil po samostatné akci na rozdíl jediné branky Marek. Žádné drama ale hráči HHK nepřipustili. Dvěma slepenými góly před polovinou třetí části rozhodli o výsledku utkání. Nejprve Smejkal dorazil střelu Bradáče od modré, na níž mu „nabil“ Frühauf. A Aleš Frühauf byl i u pátého úspěchu HHK. Tentokrát vyzval ke skórování Chlubnu, který ve 49. minutě uzavřel stav utkání na konečných 5:2. V poslední desetiminutovce měli ještě bítešští výhodu dvou přesilových her, ale přes pozornou obranu domácích hokejistů se už neprosadili.

TJ Náměšť - volno