13. kolo KSM-V, 11. - 13. 1. 2019 - sezóna 2018 / 2019

Zpět

BK Zubři Bystřice n. P. - HC Spartak Velká Bíteš B 8:2, (3:2;3:0;2:0)

Branky Peňáz 2, Čermák 2, Jan, Pavelka, Sís, Čejka, asistence Šimon 3, Čejka 2, Svoboda 2, Škorpík, Kintr, Sís, Jakeš Peňáz, Dudák - Dočkal, Škoda, asistence Komínek Michal, Škoda, Dočkal) vyloučení 7:7, bez využití, rozhodčí Fiksa, Štětina, Krásný, 110 diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.

Velmi důležité utkání v boji o play-off bylo od začátku nervózní a spíše než nějaké pohledné akce viděli diváci spoustu nepřesností. Prvního gólu se dočkali v 9. minutě, kdy poslal hosty do vedení Dočkal. Za necelých pět minut bylo vyrovnáno, když se prosadil domácí Peňáz. Obrat Zubři dokonali v 17. minutě, kdy se střelou z dálky prosadil Jan. Zubři se však z vedení neradovali dlouho. Za další dvě minuty po zmatcích ve vlastní třetině darovali hostům vyrovnání. Trefil se Škoda. Když už to vypadalo, že se půjde do kabin za vyrovnaného stavu, zaúřadoval Peňáz a vrátil domácím vedení. Za potlesk určitě stojí fair-play gesto hostujícího Budína, který odvolal faul na svoji osobu. Od druhé třetiny převzali otěže zápasu domácí. Zlepšeným výkonem dostávaly hosty pod tlak, z čehož pramenily také góly. Nejprve se pěknou střelou prosadil Čermák, na kterého o chvíli později navázal Pavelka. Brankový výčet druhé třetiny završil po pěkné akci domácích Sís a do kabin se tak šlo za příznivého stavu pro domácí 6:2. Ve třetí třetině si domácí hlídali vítězství, které potvrdili dalšími dvěma góly. Nejprve se v 50. minutě po skrumáži před brankou prosadil Čejka a skóre zápasu završil svojí druhou brankou v utkání Čermák. Na konci zápasu tak na světelné tabuli svítilo skóre 8:2 a Zubři si připsali důležité tři body v boji o play-off.

TJ Náměšť - HHK Velké Meziříčí B 10:1, třetiny nehlášeny

Branky Jiří Krčál 3, Kohút 2, Bauer 2, Sklenář, Lainka, Michal Sázavský, asistence Kejda 3, Sklenář 2, Lainka, Bauer, Bulička, Tomáš Strnad, Miroslav Strnad, Ošmera, Špaček, Enrico Krčál, Jiří Krčál – Štěpánek, asistence Vrána, vyloučení 4:4, navíc hosté 10 minut OT, rozhodčí Sibera, Jeletz, Jančí, 100 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.

Utkání začalo z obou stran svižně. Hosté se snažili, ale naopak domácí už v 5. minutě vstřelili první branku. Za dalších šest minut domácí třikrát skórovali a to byl signál pro hostujícího brankáře, který se nechal vystřídat. Hosté se snažili ve druhé třetině  s výsledkem něco udělat, ale nic jim nevycházelo. Když už si vypracovali velké šance, likvidoval je domácí gólman Bednář. Domácí postupně získávali převahu ve všech směrech. V 52. minutě však za domácí obranu dostal pas hostující útočník Štěpánek a pokazil domácímu brankáři ránou do šibenice čisté konto. Domácí pak ještě třemi brankami uzavřeli účet a poslali hráče hostí domů s pořádným nákladem. Sto diváků aplaudovalo po utkání výbornému výkonu domácích hokejistů.

HC Zastávka – volno