14. kolo KSM-V, 18. - 20. 1. 2019 - sezóna 2018 / 2019

Zpět

HHK Velké Meziříčí B - BK Zubři Bystřice n. P. 3:6 (0:1;1:3;2:2)

Branky Martin Tůma, Štěpánek, Smejkal, asistence Bradáč, Jiří Kudláček - Kintr 2, Čermák, Klíma, Jan, Peňáz, asistence Kintr, Jan, Musil, Ludvík, Čermák, střely na branku 27:41, vyloučení 3:3, navíc proti Bystřici nařízeno trestné střílení za podražení (neproměněno), využití 1:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Fiksa, Berger, Kašpar, 38 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.

Meziříčští hokejisté se pokusili napravit debakl z minulého kola z Náměště. Bystřice, která se evidentně dostává do loňské formy, však byla nad jejich síly. Hosté se dostali do vedení ve 13. minutě, kdy po nahrávce Kintra skóroval Čermák. Domácí hráči se sice snažili okamžitě srovnat stav, ale přes pozornou obranu hostí se v úvodní části neprosadili. Vyrovnal tak až ve 23. minutě Martin Tůma úspěšnou tečí Bradáčovy střely. Dalších deset minut se hrál vyrovnaný hokej, kdy se šance střídaly na obou stranách. Lépe a hlavně častěji však stříleli Zubři, kteří to naplno předvedli mezi 33. a 37. minutou. Po brankách Klímy a dvojnásobného střelce Kintra si vytvořili rozhodující náskok. Když dal ve 48. minutě pátou branku Bystřice Jan, zdálo se, že už je definitivně rozhodnuto. Kdyby však proměnil v 50. minutě trestné střílení Libor Střecha, byla by z toho možná ještě zápletka. Hráči HHK totiž využili Štěpánkem následnou přesilovku a o minutu později prostřelil Bena z nulového úhlu Smejkal. Na srovnání dvougólového manka tak zbylo domácím ještě osm minut. Hosté však svoje obranné pásmo uzavřeli a svému soupeři nedovolili skórovat ani v dlouhé hře bez brankáře. Definitivní tečku za utkáním tak udělal Peňáz, který dvacet vteřin před koncem trefil prázdnou bránu Meziříčí.

HC Zastávka - TJ Náměšť nad Oslavou 2:7 (1:4;1:1;0:2)

Branky Lesonický, Soběský, asistence Kozárek, Gejdoš, Šedý - Lainka 2, Ošmera 2, Strnad, Bauer, Michal Sázavský,  asistence  Michal Sázavský 2, Pálka 2, Kejda, Janoušek, Bulička, Krčál, vyloučeni 11:6, využití 0:3, rozhodčí Suchý, Jeletz, Havelka, 85 diváků, hráno na ZS v Rosicích.

Než se domácí rozkoukali, prohrávali ve druhé minutě už 0:2. V polovině první třetiny sice snížili na 1:2, ale hosté dvěma slepenými brankami odskočili na 1:4. To byl stav po první třetině. Na začátku druhé třetiny  snížili domácí na 2:4, ale hosté opět zvýšili na 2:5 a donutili domácí ke střídání brankářů. Do konce druhé třetiny se hra přelévala z jedné strany na druhou, ale branka nepadla. Ve třetí třetině zkušenější hosté domácí k ničemu nepustili a sami dvěma využitými přesilovkami upravili na konečných 2:7.

HC Spartak Velká Bíteš B – volno