15. kolo KSM-V, 25. - 27. 1. 2019 - sezóna 2018 / 2019

Zpět

BK Zubři Bystřice n. P. - HC Zastávka 1:5 (1:1;0:1;0:3)

Branky Čermák. asistence Ludvík – Lesonický 2, Provaz, Soběský, Stromecký. asistence Fišer 2, Lesonický, Soběský, Šedý, Kilner, Provaz, Stromecký, Bednář, střely na branku 44:22, vyloučení 2:5, rozhodčí Fiksa, Štetina, Zavadil, 120 diváků, hráno na ZS v Bystřici.

Zubři vlétli na soupeře hned od začátku utkání a byli lepším týmem v prvních minutách. To zúročili brankou po rychlé akci po kombinaci Ludvíka a Čermáka a vedli 1:0. V 18. minutě po šťastné brance hosté srovnali na 1:1. Tak se šlo do kabin za vyrovnaného stavu. Ve druhé třetině byla hra nahoru, dolu. Zubři si vypracovali spoustu šancí, které bohužel neproměnili! V polovině utkání hosté po chybě Zubrů ujeli do úniku a dostali se do vedení A tak i skončila druhá třetina. Ve třetí třetině Zubři hráli většinu času v útočném pásmu, ale opět po chybě se hosté dostali do protiútoku a odskočili na 1:3. Zubři se ještě nevzdali a dostali soupeře pod tlak, ale brankou to bohužel neskončilo. Zubři otevřeli obranu a po dvou chybách dali hosté ještě dvě branky a tak skončilo utkání 1:5.

HC Spartak Velká Bíteš B - HHK Velké Meziříčí B 4:5 (1:0;1:1;2:4)

Branky Škoda 2, Budín, Dočkal, asistence Odvářka 2, Zelinka 2, Budín, J. Loukota, Ondřej Fischer - Tůma, Kudláček, Štěpánek, Chlubna, Rašner, asistence Kudláček 3, Buďa 2, Štěpánek 2, Smejkal, Šoukal, Chlubna, vyloučení 4:5, navíc Ondřej Fischer V. Bíteš) 10 minut OT, využití 2:2, rozhodčí Mejzlík, Jančí, Havelka, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Derby opět nabídlo vyrovnané utkání se spoustou zvratů. Začátek byl spíše opatrnější a do šancí se dostávali spíše hosté, ovšem bez brankového efektu. A tak se prosadili hosté až v přesilové hře, kdy se od modré trefil Škoda. Více branek v první třetině nepadlo. Hostům se podařilo vyrovnat v polovině druhé třetiny, rovněž z přesilové hry, kdy do poloodkryté branky střílel Tůma. Domácí od té doby přidali na aktivitě a několikrát zamkli hosty v jejich třetině, bohužel střelecké štěstí se jim letos obloukem vyhýbá. Až minutu před koncem druhé třetiny propasíroval puk do branky domácí Dočkal a tak se šlo do kabin s jednobrankovým vedením. Třetí třetina začala vyrovnávací brankou hostů, na kterou ještě odpověděl domácí Budín. Ovšem po opětovném vyrovnání Štěpánkem se poprvé do vedení dostali hosté zásluhou Chlubny. Tento deficit ještě dokázal smazat domácí Škoda, který se skvěle natlačil před branku a nedal hostujícímu brankáři šanci. Rozhodující moment přišel šest minut před koncem, kdy se od modré čáry trefil hostující Rašner. Domácí ještě zkusili hru bez brankáře, ale vyrovnat už se jim nepodařilo. I třetí zápas v sezóně tedy vyhráli hosté z Velkého Meziříčí.

TJ Náměšť nad Oslavou - volno