17. kolo KSM-V, 8. - 10. 2. 2019 - sezóna 2018 / 2019

Zpět

HC Zastávka - HHK Velké Meziříčí B 6:4 (2:1;1:0;3:3)

Branky Lesonický 2, Šedý, Fišer, Bednář, Mikule,  asistence Šedý 2, Fiala 2, Stromecký 2, Bednář 2, Lesonický, Provaz, Mikule a Kliner  - Chlubna, Štěpánek, Barák, Martinec,  asistence Štěpánek 2, Martinec 2, Bernát, Chlubna, Buďa a Barák, vyloučení 3:6 navíc Buďa a Chlubna (oba V. Meziříčí) 10 minut (OT), bez využití, v oslabení 1:0, rozhodčí Suchý, Mareček, Kouba, 30 diváků, hráno na ZS v Rosicích.

Ve vyrovnané první třetině se do vedení dostali zásluhou Chlubny hosté. Domácí přidali a výsledkem bylo vyrovnání z hole Šedého. Účet první třetiny uzavřel a to dokonce ve vlastním oslabení domácí Fišer, bylo to 2:1. Ve druhé třetině měli více ze hry domácí a Lesonickým zvýšili na 3:1. To byl stav po dvou třetinách. Ve třetí třetině snížil hned v první minutě hostující Štěpánek na 3:2 a tím vrátil hosty na dostřel. Hrál se rychlý hokej se šancemi na obou stranách, ale brankáři byli oporami. V 54. minutě domácí během minuty překonali dvakrát hostujícího Štourače. Nejprve Lesonický a pak Bednář upravili na 5:2. Zdálo se být rozhodnuto, ale hosté to nevzdali a Barákem snížili na 5:3. V poslední minutě odvolali brankáře a Martinec jim vrátil naději kontaktní brankou na 5:4. Než se však mohli nadechnout k závěrečnému náporu, ujel domácí Stromecký a po kombinaci s Bednářem rozhodl toto utkání Mikule, který překonal hostujícího brankáře a upravil na konečných 6:4.

TJ Náměšť nad Oslavou - HC Spartak Velká Bíteš B 5:0 (2:0,1:0,2:0)

Branky Jirák 2, Kohút, Kejda, Bauer, asistence Sázavský 2, Janoušek 2, Jiří Krčál, Bulička, Martin Strnad, vyloučení 5:4, rozhodčí Dostál, Mezlík, Nikola, 90 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.

Utkání se vyvíjelo podle scénáře domácích, kteří se snažili tvořit hru. Hosté ohrožovali brankáře domácích ze sporadických protiútoků, které spolehlivě likvidoval brankář Máj. Hra postupem času upadala do průměru, vyznačovala se nepřesností přihrávek, zbytečným sólováním, tyto akce byly stejně odsouzeny k nezdaru. Co se dalo vyzvednout z tohoto zápasu, byla branka Jiráka po spolupráci se Sázavským, když se dostali za obranu hostí a z brankáře Loukoty udělali statistu. Taktéž se dá ještě pochválit branka Kejdy, který projel celé kluziště i celou obranu hostí a zavěsil. Byly to světlé okamžiky, které v jinak nudné hře domácích vyčnívaly a mohly nabídnout pro diváky trochu radosti z hokeje. Povinnost výhry nad soupeřem však domácí splnili, ale nepřesvědčili předvedenou hrou.

BK Zubři Bystřice n. P. - volno