18. kolo KSM-V, 15. - 17. 2. 2019 - sezóna 2018 / 2019

Zpět

HHK Velké Meziříčí B -TJ Náměšť nad Oslavou 4:6 (0:1;1:3;3:2)

Branky Štěpánek 2. Barák, Chlubna, asistence Smejkal, Pokorný, Štěpánek, Buďa, Šoukal, Chlubna, Jiří Kudláček – Vysloužil 3, Kejda 2, Miroslav Strnad, asistence Vysloužil 2, Doležal 2, Kejda 2, vyloučení 4:7, využití 1:1, v oslabení 0:0, střely na branku 31:28, rozhodčí Balcar, Berger, 33 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.

Podobný scénář se stejným výsledkem jako v Rosicích měl pro meziříčské zápas s Náměští. Opět si nechali svého soupeře odskočit ve skóre a všechno doháněli až v závěrečných minutách. A znovu nedohnali. Dvě třetiny se hrál hokej odpovídající počtu hráčů, v jakém oba týmy nastoupily. V té první, kromě několika ojedinělých šancí, vynikl pouze Miroslav Strnad. V 10. minutě po samostatné akci poslal hosty do vedení. Béčku HHK se podařilo vyrovnat na začátku druhé části, kdy se před Májem nejlépe zorientoval Barák. Akci mu připravili Pokorný se Smejkalem. Domácí hokejisté poté zvýšili obrátky a měli více ze hry, ale byla to zase Náměšť, která znovu udeřila. Před polovinou utkání střílel Kejda po nahrávce Vysloužila, který, jak se později ukázalo, byl s pěti body hráčem zápasu. Hokejisty HHK to však nepoložilo a dále pokračovali ve své nátlakové hře. Co to ale bylo platné, když ve 38. minutě neubránili oslabení a hned v následující minutě nechali svého soupeře dát čtvrtý gól. Ve 44. minutě završil Vysloužil svůj čistý hattrick a domácí hráči vypadali na ručník. Ale konec to ještě zdaleka nebyl. O dvě minuty později snížil v přesilovce Chlubna s asistencemi Budi a Štěpánka. Lukáš Štěpánek pak ještě v 50. a 52. minutě dvěma brankami založil na drama. Hosté všechno podřídili ubránění svého hubeného náskoku a nakonec se jim to podařilo. A měli i poslední slovo. Necelou minutu před koncem, při hře meziříčských bez brankáře, vyhodil puk z pásma Kejda, ten po nešťastné teči domácího hráče zaplul do opuštěné Štouračovy svatyně.

HC Spartak Velká Bíteš B - BK Zubři Bystřice n. P. 2:7 (0:4;0:3;2:0)

Branky Budín, Dočkal, asistence Budín, Marek - Ludvík 2, Jan, Peňáz, Bednář, Dudák, Škorpík, asistence Ludvík 3, Peňáz 2, Pavelka, Klíma, Musil, Dudák, Šimon, vyloučení: 21, využití 0:1, rozhodčí Balcar, Dvořák, 20 diváků, hráno za ZS ve Velké Bíteši.

Hosté přijeli ve značně omlazené sestavě a od začátku diktovali tempo hry. Domácí se k ničemu vážnějšímu nezmohli a již v deváté minutě si museli vzít oddechových čas, aby zastavili brankový příděl hostů, kteří už vedli o tři branky. To se jim částečně povedlo, ale i tak si hosté v první třetině vypracovali pohodlný čtyřbrankový náskok. Druhá třetina nebyla jiná, hosté jednoduše kombinovali, vyhrávali skoro všechny osobní souboje a domácí téměř k ničemu nepouštěli. Přidali další tři branky a bez většího úsilí si kráčeli pro tři body. Ve třetí třetině hosté malinko zvolnili a i domácí se nechtěli smířit s nulou na svém kontě. Po dobré kombinaci snížil nejdříve Budín a pak z dorážky Dočkal. Po dvou zápasech bez vstřelené branky tak domácí konečně alespoň skórovali, nicméně na bodový zisk to ani tentokrát nestačilo.

HC Zastávka  - volno