2. kolo KSM-V, 12.- 14. 10. 2018 - sezóna 2018 / 2019

Zpět

HC Spartak Velká Bíteš B - TJ Náměšť nad Oslavou 1:10 (0:2;0:5;1:3)

Branky: Dočkal, asistence Zelinka - Jirák 3, Kohút 3, Sázavský 2, Bednář, Krčál, asistence Bednář 4, Krčál 2, Němec, Sklenář, Tomáš Strnad, vyloučení 4:8, využití 0:1, rozhodčí Zídek, Dvořák, Balcar, 30 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Loňský vítěz nenechal nikoho na pochybách, že i tento rok má ty nejvyšší ambice. Od začátku utkání jasně dominoval a domácí se pouze bránili a vytvářeli chyby v rozehrávkách. Až posledních pět minut první třetiny se hra vyrovnala, nicméně dvě přesné střely hostů znamenaly rozdíl ve skóre. Druhá třetina byla přesným odrazem té první jen s tím rozdílem, že hosté už mířili přesněji a skóre narůstalo v jejich prospěch. I třetí třetina byla v režii hostů, ke korekci výsledku došlo až osm vteřin před koncem, kdy Dočkal zaznamenal čestný úspěch domácích. Znovu se tak pro domácí opakuje katastrofální začátek sezony, kdy se na ledě spíše hledají, všude jsou o dva kroky později a osobní souboje vyhrávají spíše sporadicky. Příští zápas odehrají na ledě Bystřice, kde určitě budou chtít výkon rapidně zlepšit.

HHK Velké Meziříčí B - HC Zastávka 3:4 (1:0;1:1;1:3)

Branky: Libor Střecha 2, Šoukal, asistence Šoukal 2, Jiří Kudláček, Buďa – Gejdoš, Šedý, Bednář, Provaz, asistence Bednář, Kozárek, Provaz, Lesonický, Fišer, vyloučení 0:3, využití 0:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Dostál, Sibera, Mezlík, 31 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí

Prvních deset minut zápasu patřilo domácím hokejistům, vytěžili však z toho pouze jediný gól – ve čtvrté minutě skóroval Šoukal po přihrávce Jiřího Kudláčka. Po polovině třetiny začali více tlačit hráči hostů, ale jejich snaha o vyrovnání končila většinou u Štourače v bráně HHK. Ve druhé části utkání ztratila hra na tempu a útočné akce na obou stranách k ničemu nevedly. Až ve 28. minutě z ojedinělého protiútoku vyrovnal Gejdoš, asistence si připsali Bednář a Kozárek. Meziříčští pak zvýšili aktivitu ve hře, vypracovali si i vyložené šance, ale jejich zakončení bylo žalostné. K brance jim pomohla teprve přesilová hra ve 35. minutě. Těsně po jejím skončení se ještě udrželi v útočném pásmu a Libor Střecha po kombinaci Budi se Šoukalem opět dostal domácí do vedení. O výsledku utkání se rozhodlo v polovině poslední třetiny. Ve 49. minutě nejprve srovnal na 2:2 Šedý po nahrávce od Provaze, hned o minutu později využil kiksu domácích na útočné modré Bednář a nájezd dvou na jednoho vyřešil trefou pod víko. Hráči HHK se pak několik minut nemohli z tohoto obratu probrat. Hra se jim úplně rozpadla a není divu, že toho Zastávka ještě jednou využila. V 54. minutě dává Provaz čtvrtý gól, který mu připravili Lesonický s Fišerem. Poté už jejím hokejistům stačilo narušovat rozehrávku soupeře a držet ho tím co nejdál od Ševčíkovy brány. Béčku HHK se tak podařilo výsledek pouze zkorigovat, když minutu před koncem zápasu s asistencí Šoukala střílel Libor Střecha.

BK Zubři Bystřice n. P.  – volno