20. kolo KSM-V, 1. - 3. 3. 2019 - sezóna 2018 / 2019

Zpět

HC Zastávka – BK Zubři Bystřice n. P. 6:2 (2:2;4:0;0:0)

Branky Šedý 5, Mikule, asistence Bednář 2, Burian 2, Stromecký 2, Kozárek, Jelínek, Gejdoš, Provaz - Zítka, Musil, asistence Peňáz, Jakeš, vyloučení 4:5, navíc Tomášek (Bystřice) 10 minut OT, využití 1:0, rozhodčí Sibera, Mareček, Havelka, 40 diváků, hráno na ZS Rosice.

V první třetině utkání se jako první prosadili domácí a Šedý otevřel skóre. Minutu na to hosté Zítkou vyrovnali a za další dvě minuty šli dokonce do vedení, branku vstřelil Musil. Domácí vyrovnali Mikulem v 15. Minutě, do konce třetiny už branka nepadla a tak skončila první třetina smírně 2:2. Ve druhé třetině byli domácí lepším celkem a hlavně měli ve svém středu Šedého, který čtyřmi brankami v této třetině rozhodl utkání. Stav po dvou třetinách byl hlavně jeho zásluhou 6:2. Ve třetí třetině se hosté snažili něco s výsledkem udělat, ale proti byl Vybíral v brance domácích. A když se ani domácí neprosadili, branka ve třetí třetině nepadla. Utkání tak skončilo zaslouženým vítězstvím domácích 6:2.

HHK Velké Meziříčí B - HC Spartak Velká Bíteš B 8:5 (3:2;3:2;2:1)

Branky Štěpánek 3, Bernat, Rašner, Barák, Malec, Smejkal asistence Malec 3, Šoukal 3, Barák 2, Martin Tůma, Štěpánek, Kučera, Tichý – Budín 3, Odvářka, Ondřej Fischer, asistence Odvářka 2, Zelinka, Budín, Urbánek, Třeštík, poměr střel 40:33, vyloučení 2:2, využití 0:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Fiksa, Štětina, 25 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.

Zřejmě proto, že oběma týmům už vlastně o nic nešlo, se vymykal souboj dvou béček jejich předchozím zápasům. Místo boje o každý metr ledu a kostrbatých kombinací se hrál celkem svižný hokej s oboustrannou snahou hlavně útočit. Hned z první akce šli domácí do vedení zásluhou Štěpánka. Vedli však jenom čtyři minuty, než srovnal Budín. Po dalších dvou minutách už to zase bylo 3:1 pro HHK, kdy postupně skórovali Bernat a Rašner. Ve 13. minutě pak uzavřel účet úvodní části Odvářka a snížil tak na, pro Bíteš přijatelných, 3 : 2. Ve 26. minutě zvýšil Štěpánek na dvoubrankový rozdíl, ale ani to hosty nepoložilo. Naopak. Ve stejné minutě snížil Budín a hned v té následující dokázal dokonce vyrovnat Ondřej Fischer. Meziříčským se na to podařilo odpovědět o sedm minut později střelou Barákovou, aby pak minutu před koncem uzavřel účet druhé třetiny Malec. Po sedmé brance domácích, kterou vsítil ve 44. minutě Smejkal, jakoby jejich soupeři začali postupně docházet síly. Hráči místního béčka měli v této pasáži více ze hry a ve svém útočném pásmu se dokázali udržet stále delší dobu. Vytěžili z toho v polovině třetiny osmý gól, když svůj hattrick završil Lukáš Štěpánek. Vypadalo to dokonce, že by se mohli diváci dočkat i desítky, ale dopadlo to jinak. Poslední slovo měl v závěrečné minutě utkání hostující Oto Budín - i on si dal svůj třetí gól v utkání.

TJ Náměšť nad Oslavou - volno